De 'Walking Dead'-films gaan een nieuwe richting op

Na tien seizoenen en diverse spin-offs is de koek nog lang niet op.

Nadat hij bijna tien jaar te zien was als Rick Grimes, besloot Andrew Lincoln uit de populaire serie The Walking Dead te stappen. Lang hoefden fans niet te treuren, want al snel werd bekend dat het personage zou terugkeren in maar liefst drie speelfilms. Daar is nu iets meer bekend over geworden.

Het enige dat we effectief te zien kregen, was een geheimzinnige trailer op de San Diego Comic-Con, maar dat is inmiddels alweer een half jaar geleden. Nu licht Scott M. Gimple, die de franchise overziet, echter een tipje van de sluier op. Volgens hem gaan de films een nog grotere wereld laten zien en gaan ze een spannende, nieuwe richting uit.

Vaag
Gimple blijft bewust vaag over de films, omdat hij niet teveel wil prijsgeven. Wel vertelt hij dat het script momenteel wordt gladgestreken. Er is een overkoepelend plan, maar de details staan nog niet vast. Een regisseur is dan ook nog niet aangesteld. Volgens Gimple moeten kijkers niet vrezen voor een uitgebreide aflevering. De trilogie zal echt filmisch aanvoelen en de wereld van The Walking Dead aanvullen.

Hoewel de kijkcijfers van de zombie-serie de laatste tijd tegen lijken te vallen, vreest hij nog niet voor een voortijdig einde van de franchise. Er zijn nog genoeg verhalen in de apocalyptische wereld te vertellen. Of dat tot succesvolle films zal leiden, zal de toekomst uitwijzen.

NieuwsFilm

meest populair