Dochter Carrie Fisher (Princess Leia) was stand-in voor haar moeder in 'The Rise Of Skywalker'

Dochter Carrie Fisher (Princess Leia) was stand-in voor haar moeder in 'The Rise Of Skywalker'

Er was één scène die volledig opgenomen werd met de dochter om de film af te maken.

Al vrij snel nadat Carrie Fisher onverwachts het leven liet, maakte men al bekend dat ze tóch zou terugkeren in de negende film van de reeks. En herhaaldelijk gaf men te kennen dat dit volledig met ongebruikt materiaal gedaan zou worden, niet met CGI zoals in Rogue One. Nu blijkt dat dit laatste toch het geval is geweest.

Voor één scène in de The Rise Of Skywalker kon men namelijk niet zomaar op het ongebruikte materiaal bouwen. Daarom werd de dochter van Fisher (Billie Lourd), die reeds als een van de strijders van de Resistance te zien is in de nieuwe films, ingezet om de gewenste scène alsnog op te kunnen nemen. Shots uit de originele trilogie van haar moeder werden vervolgens gebruikt om het gezicht van een jonge Leia na te bootsen.

Jedi-training
Het gaat om de scène waar een nog jonge Luke zijn zus Leia aan het opleiden is tot Jedi. "Het was een gevoelig iets om die scène te maken, dus we namen het allemaal serieus" laat de VFX-supervisor van de film weten. "Als je iemand die zware taak moet laten vervullen, dan is het wel haar eigen dochter. Ondanks dat beide veel gelijkenissen hebben, was het toch moeilijk het materiaal uit de originele films hier overheen te verwerken."

De jongere Luke werd daarbij gewoon door Mark Hamill zelf vertolkt, waarbij hij middels de-aging techniek jonger gemaakt werd. Op meer scènes de jonge broer en zus tijdens de Jedi-training hoeven we niet te hopen: alles wat ontwikkeld werd zit reeds in de film.

NieuwsFilm

meest populair