Dit bekende Star Wars-personage ging haast onopgemerkt dood in 'The Rise Of Skywalker'

Dit bekende Star Wars-personage ging haast onopgemerkt dood in 'The Rise Of Skywalker'

Velen viel het niet op of wisten het niet zeker, maar dit personage uit de originele trilogie is helaas niet meer.

In de Star Wars-sequels die sinds 2015 werden uitgebracht, moest het stokje van de oude garde aan een jongere generatie worden overgedragen. Het gevolg was dat veel personages uit de originele trilogie het einde van de sequels niet haalden. Niet elk van deze personages kreeg echter een even mooi noch duidelijk einde.

Van de drie hoofdpersonages uit de originele trilogie liet Han Solo het leven in The Force Awakens, Luke in The Last Jedi en Leia in The Rise Of Skywalker. Enkele bijpersonages keerden daarentegen in alle drie de sequels terug. Eentje hiervan haalde, vrij onopvallend, het einde van de film(s) eveneens niet.

Bevestigd door schrijfster
Het betreft het personage Nien Nunb, die voor het eerst te zien was als co-piloot van Lando Calrissian in The Return Of The Jedi. In die film haalde hij het einde nog tijdens het gevecht tegen de tweede Death Star boven de maan van Endor. Tijdens het ruimtegevecht in de finale van de nieuwste film blijkt hij echter te zijn omgekomen. Enkele fans speculeerden hier al over nadat zijn schip opgeblazen leek te worden. Zijn dood wordt nu via Twitter bevestigd door schrijfster Rae Carson, die de uitgebreide boekversie van de film heeft geschreven.


Helaas hoeven we dit personage niet meer terug te verwachten in toekomstige films die ná het negende deel plaatsvinden. Al weet je dat bij dergelijke films nooit zeker. Maar voor nu: Nien Nunb, R.I.P.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair