Algemeen

Dit bekende Star Wars-personage ging haast onopgemerkt dood in 'The Rise Of Skywalker'

Velen viel het niet op of wisten het niet zeker, maar dit personage uit de originele trilogie is helaas niet meer.

door Steven van der Vegt om 22:30 in Algemeen
In de Star Wars-sequels die sinds 2015 werden uitgebracht, moest het stokje van de oude garde aan een jongere generatie worden overgedragen. Het gevolg was dat veel personages uit de originele trilogie het einde van de sequels niet haalden. Niet elk van deze personages kreeg echter een even mooi noch duidelijk einde.

Van de drie hoofdpersonages uit de originele trilogie liet Han Solo het leven in The Force Awakens, Luke in The Last Jedi en Leia in The Rise Of Skywalker. Enkele bijpersonages keerden daarentegen in alle drie de sequels terug. Eentje hiervan haalde, vrij onopvallend, het einde van de film(s) eveneens niet.

Bevestigd door schrijfster
Het betreft het personage Nien Nunb, die voor het eerst te zien was als co-piloot van Lando Calrissian in The Return Of The Jedi. In die film haalde hij het einde nog tijdens het gevecht tegen de tweede Death Star boven de maan van Endor. Tijdens het ruimtegevecht in de finale van de nieuwste film blijkt hij echter te zijn omgekomen. Enkele fans speculeerden hier al over nadat zijn schip opgeblazen leek te worden. Zijn dood wordt nu via Twitter bevestigd door schrijfster Rae Carson, die de uitgebreide boekversie van de film heeft geschreven.


Helaas hoeven we dit personage niet meer terug te verwachten in toekomstige films die ná het negende deel plaatsvinden. Al weet je dat bij dergelijke films nooit zeker. Maar voor nu: Nien Nunb, R.I.P.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Geweldig, nóg een fan-favorite karakter dat off-screen of in de achtergrond wordt gedood. Dacht dat Disney hun lesje wel geleerd had na Admiral Ackbar

PRIME

Avatar

Ik vond het jammer dat er niet even een 'handshake' moment was tussen Lando en deze knakker.
Overigens vind ik dat deze trilogie dat soort momenten wel meer heeft laten vallen.

Skihvo

Avatar

Wat is er eigenlijk met Wedge gebeurd? Ik heb hem de hele film niet gezien dat terwijl ze wel zeide dat hij gecast was en erin zou spelen.
Of hebben ze hem ook offscreen vermoord?

Guyon2002

Avatar

@Skihvo je zag hem kort het kanon van de Falcon bemannen vlak nadat de Free Worlds vloot arriveert. Hij is die gozer die 'Nice flying Lando!' zegt

MarWarsPotterfan

Avatar

Wat is er überhaupt met Jar Jar Binks gebeurd? Of moet ik daarvoor iets van de animatie series/films van Star Wars Kijken?

PRIME

Avatar

^
Ik las ergens dat Jar Jar in een comic is verbannen naar een verlaten uithoek van Naboo en daar in schande leeft door zijn rol in het vergeven van de macht aan Palpatine.

Frietgezicht

Avatar

Lekker belangrijk, ik lees net zijn naam en tijdens het schrijven van dit bericht alweer vergeten en dat terwijl ik de originele trilogy tig keer gezien heb.

Starwarsfan2000

Avatar

@guyon2002 jij ben zo dom. Ackbar gaat toch super duidelijk op beeld dood als die tie fighters de controle room opblazen

Innocent

Avatar

And not a fuck was given

bigmichiel

Avatar

@Starwarsfan2000 Iemand dom noemen en zelf niet eens snappen wat off-screen betekend haha.

Vincent56

Avatar

..net zoals de rest van de film haast ongemerkt aan mij voorbijging..

NieuwsFilm