Regisseur 'Doctor Strange 2' stapt op vanwege 'creatieve onenigheid' met Marvel

Loopt de film hierdoor vertraging op?

Scott Derrickson stapt op als regisseur van de Marvel-productie Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dat heeft hij zojuist bevestigd via Twitter. Derrickson vertrekt vanwege de gebruikelijke 'creatieve meningsverschillen' met de studio. Wie gaat hem opvolgen?

Marvel moet op zoek naar een nieuwe regisseur voor de tweede solofilm over Stephen Strange, een neurochirurg die zich na een ongeluk liet omscholen tot magiër. Scott Derrickson, die ook het eerste deel regisseerde, vertrekt namelijk bij de productie. Dat bevestigde hij via Twitter. "Marvel en ik hebben vanwege creatieve meningsverschillen in gezamenlijkheid besloten onze wegen te laten scheiden", schrijft hij. "Ik ben dankbaar voor onze samenwerking, en blijf aan boord als uitvoerend producent".


Horrorproductie?
Derrickson wilde In the Multiverse of Madness een duidelijke horrortint meegeven, maar Marvel-baas Kevin Feige krabbelde daar later publiekelijk van terug. Een vertrek van een regisseur leidt natuurlijk altijd tot wild gespeculeer. Sommige fans vermoeden dat discussies over de toon van de sequel inderdaad het breekpunt hebben gevormd. Andere suggereren dat Derrickson wellicht moeite had met het betrekken van alle Disney+-connecties (zowel WandaVision als Loki zal direct aansluiten op de film).

Vervolgstappen
Het is niet bekend of de productie door het vertrek van Derrickson vertraging op gaat lopen. Marvel wil vooralsnog in mei beginnen met de opnames van In the Multiverse of Madness. Het is aannemelijk dat de studio niet wil afwijken van deze planning vanwege de connecties met andere MCU-hoofdstukken. De studio is dan ook inmiddels begonnen aan het zoeken van een vervanger. Er gaan nog geen namen rond van wie Derrickson mogelijk op zouden kunnen volgen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat vooralsnog gepland voor mei 2021.

NieuwsFilm

meest populair