Algemeen

Regisseur 'Doctor Strange 2' stapt op vanwege 'creatieve onenigheid' met Marvel

Loopt de film hierdoor vertraging op?

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Scott Derrickson stapt op als regisseur van de Marvel-productie Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dat heeft hij zojuist bevestigd via Twitter. Derrickson vertrekt vanwege de gebruikelijke 'creatieve meningsverschillen' met de studio. Wie gaat hem opvolgen?

Marvel moet op zoek naar een nieuwe regisseur voor de tweede solofilm over Stephen Strange, een neurochirurg die zich na een ongeluk liet omscholen tot magiër. Scott Derrickson, die ook het eerste deel regisseerde, vertrekt namelijk bij de productie. Dat bevestigde hij via Twitter. "Marvel en ik hebben vanwege creatieve meningsverschillen in gezamenlijkheid besloten onze wegen te laten scheiden", schrijft hij. "Ik ben dankbaar voor onze samenwerking, en blijf aan boord als uitvoerend producent".


Horrorproductie?
Derrickson wilde In the Multiverse of Madness een duidelijke horrortint meegeven, maar Marvel-baas Kevin Feige krabbelde daar later publiekelijk van terug. Een vertrek van een regisseur leidt natuurlijk altijd tot wild gespeculeer. Sommige fans vermoeden dat discussies over de toon van de sequel inderdaad het breekpunt hebben gevormd. Andere suggereren dat Derrickson wellicht moeite had met het betrekken van alle Disney+-connecties (zowel WandaVision als Loki zal direct aansluiten op de film).

Vervolgstappen
Het is niet bekend of de productie door het vertrek van Derrickson vertraging op gaat lopen. Marvel wil vooralsnog in mei beginnen met de opnames van In the Multiverse of Madness. Het is aannemelijk dat de studio niet wil afwijken van deze planning vanwege de connecties met andere MCU-hoofdstukken. De studio is dan ook inmiddels begonnen aan het zoeken van een vervanger. Er gaan nog geen namen rond van wie Derrickson mogelijk op zouden kunnen volgen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat vooralsnog gepland voor mei 2021.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Jammer! Hopelijk komt dit nog goed en gaat dit niet het kwaliteit verminderen.
Dr Strange vond ik na Iron Man een van de betere solo films.

GreenHornet

Avatar

ben hier niet zo blij mee

CaptainCab

Avatar

Jammer. Het horror-multiverse aspect maakte mij juist erg nieuwsgierig als iemand die normaal geen interesse heeft in de Marvel films.

Guyon2002

Avatar

Erg jammer, Doctor Strange is één van de betere films in het MCU

Marklar

Avatar

Dit zag je aan komen nadat ie laatst tweette dat ie deadlines de dood zijn voor creativiteit

Robbepost

Avatar

Tom Six lijkt me een goede vervanger!

ridjieddo

Avatar

Dus iedereen mag kuthoer gebruiken in hun reacties onder het artikel over de film Kuthoer, maar als ik het nonsensartikel over "Avengers Assemble" een kudtartikel noem dan wordt mijn artikel verwijderd...
OT: hij blijft wel hangen dus niet zo'n grote ramp

Civilian Supreme

Avatar

Hij was waarschijnlijk te 'creatief' dat waarderen ze bij Marvel niet zo.
Nu krijg je weer een of andere eenheidsworst die alles netjes volgens het basismodel uitvoert.

Ang3l

Avatar

Ik kijk nog steeds enorm uit naar deze film. Met name door de team-up met Scarlet Witch. En ergens hoop ik dat Clea haar entree gaat maken.

bigmichiel

Avatar

@robbepost Men neemt alleen serieuze regisseurs in overweging, geen amateurs. Zijn regie is echt mega slecht (net zoals zijn films)

Robbepost

Avatar

bigmichiel,

Uiteraard was mijn opmerking sarcastisch..........

Decepticon

Avatar

@Civilian Supreme,
Idd, dat gaat idd gebeuren. De volgende regisseur zal geen eigen inbreng meer kunnen hebben en zal het script wat Feige heeft liggen moeten gebruiken, want er is simpelweg ook geen tijd meer voor nieuwe inbreng.
Dat Derrickson nog als EP aanblijft, is een beetje "safe face" van Marvel, kunnen ze nog eventueel ten rade gaan om aspecten van de film.

Ik denk ook dat het vertrek te maken heeft met het tweede, als je als regisseur teveel rekening moet houden met andere producties zoals die aankomende Disney+ series, gaat dat op gegeven moment ten koste van de creatieve vrijheid als regisseur. En kun je bijna geen eigen film meer maken.

Ik heb bijna medelijden met de aankomende nieuwe regisseurs die in deze grote Marvel productie molen een film moeten maken.
Ik kijk nog altijd heel erg uit naar de nieuwe films, maar het kan ook helemaal verkeerd uit pakken.

Ik vind het ook jammer dat Derrickson niet meer regisseert, ik vind Doctor Strange ook één van de betere films.

Mocht Feige het horror aspect te ver vinden gaan, misschien veranderd hij van gedachten als The New Mutants een succes is.
Feige zal met de MCU toch wat diversiteit moeten blijven komen en misschien ook met genre invloeden moet komen, wat Fox ook durfde en succes mee had.

Frietgezicht

Avatar

Die Cumberbatch hoort op de radio thuis met die kop van hem. Een goede stem heeft die wel namelijk.

Dale Cooper

Avatar

Nuttige reactie weer man, als je 's nachts aan mama's Amaretto zit , ga je raar reageren man. Gewoon niet doen Friet

MARB-LES

Avatar

Hij vertrekt niet helemaal bij de productie, er staat toch in zijn tweet dat hij als uitvoerend producent (EP) bij de productie betrokken blijft.

JMRG

Avatar

Jammer weer dit, hoop niet dat die nieuwe het gaat verpesten voor ons

Frietgezicht

Avatar

Hmm zal ik de 1ste zijn die reageert op Cooper. Hij vraagt al vaker mijn aandacht... hmmm.. nee toch maar niet.

kokosnoot

Avatar

Hoop dat de film nu niet te braaf wordt, vlak. Zou zo zonde zijn.

NieuwsFilm