Algemeen

Oorlogsfilm '1917' heeft Nederlands publiek in zijn greep!

Indrukwekkende film van Sam Mendes wordt op handen gedragen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Een paar dagen nadat de film de Golden Globe Award voor Beste drama won, ging 1917 in de Nederlandse bioscopen in première. Nu blijkt dat ook vele Nederlandse bezoekers zwaar onder de indruk zijn van de oorlogsfilm van Skyfall-regisseur Sam Mendes!

1917 neemt de kijker mee naar de Eerste Wereldoorlog en wordt vertoond als één lange scène, met camerawerk van de bekroonde cameraman Roger Deakins (Blade Runner 2049, Skyfall). Hoofdrollen zijn er voor George MacKay en Dean-Charles Chapman en tussendoor zie je korte, maar opvallende bijdragen van Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Colin Firth en Mark Strong.


Zeer positieve reacties publiek!
Nu de film een paar dagen in de Nederlandse bioscoopzalen te zien is, wordt duidelijk dat vele bezoekers zwaar onder de indruk zijn van het drama rond de twee militairen die door het vijandelijk gebied moeten trekken om een boodschap over te brengen aan een andere eenheid, voor het te laat is.

Hieronder een aantal online reacties waaruit blijkt dat velen de film hoog hebben zitten en anderen aansporen om de film te kijken in de bioscoop. En terecht! De film van Sam Mendes is aangrijpend, zeer mooi gemaakt en daarom het bekijken in de bioscoop zeer de moeite waard!


13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Prachtige film. Het gebruik van lichten en kleuren is geniaal gedaan. Er zitten zelf elementen van film noir in. Na Parasite de beste film van het jaar.

Willem Oosterhof

Avatar

Vraagje: Is deze film niet verpest door 3D? Ik kan door een aangeboren afwijking geen 3D zien en vroeg me dus af of deze geschikt was voor mij.

wezel

Avatar

Ik heb hem niet in 3d gekeken, ik weet niets eens of hij wel in 3d is...

Frietgezicht

Avatar

@ Willem, de film is geen 3D dus je kunt naar de dichtstbijzijnde bios gaan voor een mooie ervaring.
Veel plezier!

Henk71

Avatar

geweldig indrukwekkende film en subliem camerawerk

McGraig

Avatar

Morgen eindelijk weer naar een film die de moeite waard lijkt voor een bioscoopbezoek. @ Willem... hoe kom je erbij dat deze film in 3D zou draaien? De regisseur en cameraman zijn enorm tegen deze manier van filmen. Maw .... gewoon gaan kijken.

Rafael11

Avatar

Echt een fantastische film.

RJ_2020

Avatar

Toen bestonden ze nog : de echte helden !
Wat een voorbeeld voor deze tijd.

KeesjeNL

Avatar

Een film die bewijst erg goed te zijn zonder een 30-tal hollywood-sterren Smiley face.

Doemaarwat

Avatar

@Willem Oosterhof

Ik weet dat er brillen zijn die van een 3D film weer een 2D film kunnen maken. Ze hebben dan gewoon dezelfde glazen voor beide ogen, waardoor je maar 1 van de 2 beelden ziet.

RyanC

Avatar

Alhoewel 2020 pas net begonnen is, weet ik zeker dat 1917 veruit de beste film van het jaar gaat worden. Dood, verderf en spanning van de Eerste wereldoorlog zijn nog nooit zo in your face gedrukt als bij dit meesterwerk. Om de beleving volledig te krijgen adviseer ik de film wel in de bioscoop te zien (het liefste in 3D). Maar wauw, ik hoop dat de film een oscar voor best picture krijgt. Dit is een van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt. Hollywood speelt vaak op safe met uitgekouwde franchises. Maar als je lef hebt en met originele screenplay komt zoals bij 1917, dan hoop ik dat filmstudio's risico's blijven nemen in de toekomst. Opvallend zijn wel de kleine rollen van Mark Strong en Benedict Cumberbatch. Toch wel gerenommeerde acteurs ten opzichte van de hoofdpersoon. Maar dat komt het verhaal alleen maar ten goede.

WouterC

Avatar

Waar halen mensen vandaan dat de film gelijk in 3D is? Hij is in 2D, 2D IMax en 2D dolby cinema te bekijken, maar de film is gemaakt met het idee van vroeger. Nauwelijks cgi. Zelfs met de uren van de dag is rekening gehouden. Echt ouderwets. Hele goeie film als je van cinematografie houd. Details van wat je ziet zijn fantastisch, het gevoel van overleven is goed in deze film verwerkt.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Is in 2D, hoewel ik denk dat dit een zeldzame film is waar 3D zowaar een toevoeging zou kunnen zijn zoals die film je meezuigt.

NieuwsFilm

meest populair