Ouders slachtoffer 'The Dark Knight Rises'-schietpartij boos op uitspraken 'Joker'-regisseur Todd Phillips

Ouders slachtoffer 'The Dark Knight Rises'-schietpartij boos op uitspraken 'Joker'-regisseur Todd Phillips

Zij vinden zijn recente interview niet kunnen.

Joker was, en is nog steeds, een gigantisch groot succes. De film van Todd Phillips wist het extreem goed te doen aan de box-office en zowel filmcritici als bioscoopgangers vinden de film geweldig. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won recentelijk ook nog een Golden Globe. Regisseur Philips geeft nog geregeld interviews om de film verder te promoten, maar zijn laatste interview tijdens een radioprogramma werd niet erg goed onthaald door de ouders van een slachtoffer van de tragische schietpartij in Aurora in 2012, waarbij twaalf mensen het leven lieten tijdens een screening van The Dark Knight Rises.

Zo zei Phillips tijdens het interview: ''Het verrast me enigszins dat de reacties op de film zo verdeeld zijn. Maar ja, we leven nu dan ook in een tijdperk waarin mensen voortdurend op zoek zijn naar dingen om verontwaardigd over te zijn. Wellicht dat ze nu ook over deze opmerking verontwaardigd zijn... Het goede nieuws is in ieder geval dat de film duidelijk een gevoelige snaar geraakt heeft en dat mensen erover praten''.

De film begrepen
Desalniettemin liet de regisseur weten dat de meerderheid van de kijkers de film toch juist interpreteert: ''Joker is een film over een jeugdtrauma, over het gebrek aan liefde in de wereld en over het verlies van empathie in de samenleving. De meeste mensen hebben dat gelukkig begrepen''. Desondanks reageerden de ouders van een van de slachtoffers in Aurora kort hierna.

Antwoord
Zo zeiden ze: ''We zijn helemaal niet verontwaardigd omdat we op zoek zouden zijn naar iets om verontwaardigd over te zijn. We zijn verontwaardigd omdat onze dochter vermoord is door iemand die in Aurora zo maar aan vuurwapens en munitie kon komen. We zijn verontwaardigd dat na haar dood nog eens zo'n 272.000 Amerikanen het leven lieten ten gevolge van wapengeweld''.

Ook zijn de ouders het absoluut niet eens met studio Warner Bros, die meerdere keren heeft laten weten dat Joker geen echte wereld-geweld verheerlijkt: ''We zijn woedend omdat Warner Bros. ondanks dit bloedbad blijft profiteren van films die fictieve daden van wapengeweld weergeven en die het zo wetgevers makkelijker maken om in de echte wereld wapenbezit voor individuen mogelijk te maken. We zijn woedend vanwege uw afwijzende en luchthartige opmerkingen over onze reële zorgen. En we zijn woedend omdat Warner Bros. geweigerd heeft om overlevenden van wapengeweld te ontmoeten''.

NieuwsFilm

meest populair