Red Guardian is de Russische Captain America in het MCU

Red Guardian is de Russische Captain America in het MCU

David Harbour over zijn Black Widow-personage!

De film Black Widow stelt ons voor aan de Red Guardian. Hij is, vertelt acteur David Harbour, het Russische antwoord op Captain America. Het personage heet eigenlijk Alexei Shostakov, maar werkt voor de Russische spionagedienst waar ook Black Widow voor werkt.

Het wordt interessant, want Red Guardian zit als de film begint in de gevangenis. Het is dat Natasha hem bevrijdt, dat hij het kostuum weer aan kan trekken. In een interview vertelt Harbour dat zijn personage echt bedoeld is als de Russische versie van Cap. In de comics vochten de twee dan ook wel eens.

Symbool van hoop
"Hij was vroeger nauw verbonden aan Natasha," begon Harbour. "Ik meen dat het nooit goed uitgelegd is, maar je ziet wel een familiedynamiek. Hij is een beetje een vaderfiguur voor haar. En er zijn wat jaren verstreken en hij bevindt zich niet meer in zijn hoogtijdagen. Dus hij trekt zijn superheldenkostuum weer aan en dat past, maar zit wel iets strakker dan eerst. Ik vind het mooi aan Red Guardian dat hij de Captain America van zijn tijd was, voor Rusland. Hij was een symbool van hoop."

De film draait vanaf 29 april in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair