Stephen King: "Ik hou geen rekening met diversiteit"

Stephen King: "Ik hou geen rekening met diversiteit"

De onlangs onthulde Oscarnominaties hebben weer heel wat ophef gecreëerd onder filmliefhebbers.

Een grote groep mensen tevredenstellen is een lastige klus. Dat ontdekte de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences begin deze week met de nieuwste Oscarnominaties. De prijzen worden op zondag 9 februari uitgedeeld. Maar als we boze tegenstanders moeten geloven is er wederom te weinig diversiteit onder de genomineerden. Opnieuw zijn er te weinig vrouwen en gekleurde mensen genomineerd. Iemand die dat verdedigt is niemand minder dan Stephen King.

De beroemde, Amerikaanse auteur en scenarist legde via zijn Twitter-account uit waarom er geen rekening gehouden zou moeten worden met diversiteit als het om onderscheidingen gaat. De regisseur van Maximum Overdrive begon: "Als schrijver is het mij toegestaan om in enkel drie categorieën mensen te nomineren: beste film, beste originele scenario en beste aangepaste scenario."


Kunst
"Voor mij kwam de kwestie rond diversiteit, die trouwens van toepassing is op individuele acteurs en regisseurs, niet naar voren," gaat King verder. "Dat gezegd hebbende zou ik nooit rekening houden met diversiteit als het kunst betreft. Alleen maar kwaliteit. Als je dat niet doet dan heb ik het idee dat je verkeerd bezig bent."

Sommige volgers van King waren het niet met hem eens, waarna hij terugkwam met: "Het belangrijkste dat we kunnen doen als artiesten en creatieve mensen is ervoor zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt, wat het geslacht, huidskleur of geaardheid van iemand ook is. Op het moment worden zulk soort mensen slecht vertegenwoordigd. En niet alleen maar in de kunst. Je kan geen prijzen winnen als je niet mee mag doen."

Vind hier de nieuwste Oscarnominaties terug!

NieuwsFilm

meest populair