Eén personage krijgt schuld floppen 'King Arthur: Legend of the Sword'

De grootste flop van 2017 moest een grootse franchise lanceren.

In de filmzomer van 2017 verscheen King Arthur: Legend of the Sword van regisseur Guy Ritchie. De epische fantasyfilm werd geen succes en de ambitie om een zesdelige filmreeks rond King Arthur te maken werd in één klap om zeep geholpen.

Nu enkele jaren later laat hoofdrolspeler Charlie Hunnam weten dat hij graag terug zou keren naar de franchise.

"Ik zou graag terugkeren naar King Arthur, omdat er veel dingen mis gingen tijdens die periode en we hadden veel dingen niet in de hand. Ik denk dat we onze ambities niet waar hebben kunnen maken. We hebben niet de film gemaakt die we wilden," aldus Hunnam. "Als de film een succes was, dan was het idee om nog een aantal van die films te maken en ik ben echt gefascineerd door de legendes rond Arthur en ik heb gewoon het gevoel dat we echt een gelegenheid hebben gemist om een uitgebreid verhaal te vertellen."

Eén personage een groot probleem
Ook gaf Hunnam aan dat één personage uiteindelijk veel invloed heeft gehad op het niet slagen van de film. "Er was een verkeerde acteur aangetrokken en dat verlamde uiteindelijk de centrale verhaallijn. Dit zit ook niet meer in de film," aldus Hunnam. Vermoedelijk gaat het hier om de rol van Annabelle Wallis als Maggie.

Eerder werd bekend dat Ritchie niet blij was met haar aandeel en dat het merendeel van haar personage uit de film is geknipt. Overigens moest Ritchie zijn gewenste versie met bijna een uur inkorten en dat heeft de kwaliteit van de film waarschijnlijk ook niet geholpen. Wat vond jij van King Arthur: Legend of the Sword?

NieuwsFilm

meest populair