Algemeen

Volgens producent maakt de huidskleur van de nieuwe James Bond niet uit

Maar is een vrouwelijke bond ook een optie? Barbara Broccoli geeft haar visie!

door Steven van der Vegt om 09:45 in Algemeen
Het mag geen geheim meer heten dat het aanstaande No Time To Die de laatste Bond-film gaat worden met Daniel Craig als de bekende geheimagent. Gezien dat al een twijfelgeval was, Craig was eerder niet enthousiast om terug te keren, gonzen de geruchten over zijn opvolger al jaren. Sommige geruchten speculeerden zelfs over een donkere of vrouwelijke Bond.

Toen Craig de rol voor het eerst ging vertolken veertien jaar geleden, was het al heel wat dat een blonde acteur James Bond zou spelen. Een decennium later spreekt men daarentegen al over een acteur met donkere huidskleur of zelfs een vrouw die de rol zou kunnen overnemen. Natuurlijk zijn hier, zoals met elke franchise het geval is, vooraf ook de meningen over verdeeld. Over één van beide opties lijken de twijfelaars zich in elk geval geen zorgen meer te hoeven maken.

Geen vrouwelijke Bond
Iemand met een mening van impact in deze discussie, is producent Barbara Broccoli, die al sinds haar zeventiende aan de franchise werkt en sinds GoldenEye de voornaamste producent van de reeks is. "Welke huidskleur hij heeft maakt niet uit, maar James Bond is een man", spreekt Broccoli in duidelijk taal. "Ik geloof er zeker in dat er nieuwe personages voor vrouwen ontwikkeld moeten worden. Sterke vrouwelijke personages. Maar ik heb er geen interesse in om een mannelijke rol door een vrouw te laten inkleden. Ik denk dat er voor vrouwen veel interessantere rollen te verzinnen zijn", besluit de producent.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wollie1968

Avatar

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hiss

Avatar

Het is op zich al een schande dat enkel mensen James Bond mogen spelen! Waarom geen mooi schaap of een knappe leguaan?

Civilian Supreme

Avatar

Belachelijk dat een transgender niet genoemd is!!

Wat al vaker gezegd is, doe dan gewoon een andere geheim agent(e) in deze wereld. Een zwarte 009 of een vrouwelijke 008. Misschien zelfs een midget (mag ik dat zeggen) want ook die worden vaak over het hoofd gezien.

bestmovieman86

Avatar

@civilian supreme pun intended? hahaha
badum-tssss

Chris23

Avatar

Ik vind dat het ook moet kunnen dat Bond Gilles de la Tourette heeft.
Bond,... Jane Fuk Fuk Fukking Bond.
En...geen alcohol meer voor Jane Bond he.
Ze moet natuurliijk wel het goede voorbeeld geven: `n spaatje FUUUUKKKK rood, not fuk fuk shaken, not FUUUKKKK stirred.

Giuseppe Melone

Avatar

Ik zou graag zien dat de volgende James Bond gehandicapt is - o nee, dat mag je niet meer zeggen - een beperking heeft en de Bond-girls travestieten - dat mag je trouwens ook niet meer zeggen - gender-fluïde zijn.

SeanDeNiro

Avatar

Het beste zou zijn: een lesbische hermafrodiet die transseksueel is. Met een kleurtje. En liefst autistisch en of Greta Asperger. Dan zijn alle deugmensen te vree.

Hiss

Avatar

@SeandeNiro
Niet vergeten dat er ook geen geweld in de film mag. Gewoon "How dare you!" tegen Blofeld roepen, waarna hij antwoordt met "Ik zal het nooit meer doen." -aftiteling

Ang3l

Avatar

Nikkie tutorials als nieuwe Jane Bond!

Ang3l

Avatar

@Giuseppe Melone Je maakt wel een ehoorlijke (maar begrijpelijke) fout. Een travestiet is is heel anders dan genderfluide of transgender he ;) Travestiet is iemand die zich voor de entertainment industrie aankleed als het andere geslacht :P

Master Of Films

Avatar

Ang3l "Nikkie tutorials als nieuwe Jane Bond!"

Nah, Nikkie is veels te lief (en te goed voor deze wereld).

Als het toch per se een vrouw moet worden, dan ga ik ook mee met de tip van SeanDeNiro: Greta Asperger

SuperRolo2011

Avatar

Ik denk even kijken bij een willekeurige post vandaag of mensen normaal kunnen reageren.... helaas wederom niet het geval....

Civilian Supreme

Avatar

Haha, topreacties. Gezellig, mis alleen nog de biertjes.

Spider-fan

Avatar

Ik wil Billie Eilish ook als de nieuwe Bond!

Billie Bond!!!

Spider-fan

Avatar

Hiss:

De film Spymate zal je misschien bevallen. Daarin is een chimpansee een Bond-achtige spion.

https://www.filmtotaal.nl/film/12503

Spider-fan

Avatar

Chris23:

Grappig dat je dat zegt. Het schijnt dat Billie Eilish echt Gilles de la Tourette heeft. En synesthesia.

Ik kende een jongen die het had. Die droeg zelfs een soort zachte helm omdat hij ook steeds zichzelf sloeg naast de wilde uitroepen.

Hiss

Avatar

@Spider-fan
Dank voor de tip! Spymate kende ik nog niet. Ziet eruit als een juweeltje. Hopen dat Barbara Broccoli deze ook ziet en geïnspireerd raakt. Ik zie er de toekomst van James Bond wel in.

Artificialis

Avatar

Het maakt niet uit, maar er wordt wel alles aan gedaan om de discussie deze richting in te laten gaan. Dus het maakt wel uit? Het wordt schijnbaar behandeld als iets wat belangrijk is.

Spider-fan

Avatar

Hiss:

Spymate vond ik verrassend leuk. Gaf hem een 7/10. Nog wel redelijk spectaculair ook voor zo'n film: er zijn ski-scènes e.d. zoals in een echte Bond.
Check hem maar.

Chris23

Avatar

kzag laatst een interview video met Billie waarin ze dat zei idd.
(misschien dat ik daardoor idd onbewust tourette gekozen heb toen ik na dacht welke grap ik op dit item wou posten Smiley face )
Dat ze ook synesthesia heeft wist ik niet (die mensen zijn vaak wel creatief schijnt)

Spider-fan

Avatar

Ik neem aan dat ze een lichte vorm van De la Tourette heeft, anders kun je toch eigenlijk niet eens optreden. Ik heb het niet bij haar gemerkt op één of andere manier.

Synesthesia klinkt wel heel apart, alsof je zintuigen door elkaar heen lopen zoals ik het begrijp. Ik had daar nog niet zo vaak over gehoord.

NieuwsFilm

meest populair