Volgens producent maakt de huidskleur van de nieuwe James Bond niet uit

Maar is een vrouwelijke bond ook een optie? Barbara Broccoli geeft haar visie!

Het mag geen geheim meer heten dat het aanstaande No Time To Die de laatste Bond-film gaat worden met Daniel Craig als de bekende geheimagent. Gezien dat al een twijfelgeval was, Craig was eerder niet enthousiast om terug te keren, gonzen de geruchten over zijn opvolger al jaren. Sommige geruchten speculeerden zelfs over een donkere of vrouwelijke Bond.

Toen Craig de rol voor het eerst ging vertolken veertien jaar geleden, was het al heel wat dat een blonde acteur James Bond zou spelen. Een decennium later spreekt men daarentegen al over een acteur met donkere huidskleur of zelfs een vrouw die de rol zou kunnen overnemen. Natuurlijk zijn hier, zoals met elke franchise het geval is, vooraf ook de meningen over verdeeld. Over één van beide opties lijken de twijfelaars zich in elk geval geen zorgen meer te hoeven maken.

Geen vrouwelijke Bond
Iemand met een mening van impact in deze discussie, is producent Barbara Broccoli, die al sinds haar zeventiende aan de franchise werkt en sinds GoldenEye de voornaamste producent van de reeks is. "Welke huidskleur hij heeft maakt niet uit, maar James Bond is een man", spreekt Broccoli in duidelijk taal. "Ik geloof er zeker in dat er nieuwe personages voor vrouwen ontwikkeld moeten worden. Sterke vrouwelijke personages. Maar ik heb er geen interesse in om een mannelijke rol door een vrouw te laten inkleden. Ik denk dat er voor vrouwen veel interessantere rollen te verzinnen zijn", besluit de producent.

NieuwsFilm

meest populair