'Star Wars: The Rise of Skywalker' behaalt mijlpaal alsnog

'Star Wars: The Rise of Skywalker' behaalt mijlpaal alsnog

En dat duurde toch iets langer dan verwacht.

De eerste Star Wars-vervolgfilm The Force Awakens uit 2015 kwam tot een kleine $2,1 miljard wereldwijd en The Last Jedi uit 2017 noteerde een prima $1,3 miljard. Nu is ook Star Wars: The Rise of Skywalker eindelijk in de tien cijfers belandt.

De afgelopen weken is de omzet van Episode IX fors ingekakt en dat zorgde ervoor dat het miljard later is bereikt dan dat de voorgaande titels dat deden. Na een kleine maand staat de film nu op $1,001 miljard. De verwachting is dat J.J. Abrams The Rise of Skywalker uiteindelijk op ruim $500 miljoen in de States eindigt, en net boven de $1,1 miljard wereldwijd.

Negende film uit 2019 op $1+ miljard
Naast The Rise of Skywalker wisten in 2019 ook de Disney-films Avengers: Endgame, The Lion King, Frozen 2, Captain Marvel, Aladdin en Toy Story 4 boven het miljard uit te komen. Sony's Spider-Man: Far From Home and Warner Bros.' Joker eindigden ook op $1+ miljard.





Ter vermaak hierboven een verlengde clip uit The Rise of Skywalker met Babu Frik. Misschien wel het opvallendste personage in de film.

NieuwsFilm

meest populair