Celebrity

M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) aangeklaagd voor stelen ideeën

Komen de vergelijkingen inderdaad overeen?

door FilmTotaal om 10:25 in Celebrity
Liefhebbers van zijn films kijken tegen hem op omdat hij verrassende eindes toepast, maar M. Night Shyamalan is mogelijk niet verantwoordelijk voor al zijn ideeën. Page Six heeft geleerd dat regisseuse Francesca Gregorini hem aangeklaagd heeft met diefstal. In 2013 kwam het door haar gemaakte en geschreven The Truth About Emanuel uit, waarin de hoofdrollen vertolkt worden door Jessica Biel, Kaya Scodelario en Alfred Molina. Volgens de filmmaakster heeft Shyamalan hier van afgekeken.

De 49-jarige Amerikaan, verantwoordelijk voor titels als The Sixth Sense en het vorig jaar uitgekomen Glass, werkt momenteel voor Apple TV+ aan een serie genaamd Servant. Deze volgt een stel dat een pop als hun zoon opvoedt na het overlijden van hun echte kind. Het plot is vrijwel hetzelfde als de film van Gregorini, alleen draait het dan om een moeder die een trauma verwerkt.


Waanzin
De regisseuse is boven alles woedend omdat The Truth About Emanuel enigszins op haar eigen leven gebaseerd is - Gregorini groeide op zonder moeder en had problemen met zwanger raken. De door haar ingediende papieren vermelden dat Apple TV+ en Shyamalan hetzelfde idee hebben genomen en er een "mannelijke" draai aan hebben gegeven. In het eerste seizoen, dat vorig jaar uitkwam, wordt o.a. de "waanzin van een vrouw" behandeld.

Arrogantie
"Als 'Servant' iets presenteert, dan is het wel dat gender-arrogantie en ongelijkheid Hollywood (en blijkbaar het plaatsje Cupertino) infecteert," beschrijven de documenten Gregorini's gevoelens. Het product van Shyamalan en Apple TV+ zou haar originele werk verminken. Laatstgenoemde onderneming heeft nog niets van zich laten horen. Bekijk de trailers, boven en beneden geplaatst, om te zien of Gregorini een punt heeft.NieuwsFilm

meest populair