Toekomst James Bond ligt mogelijk niet meer in film

Toekomst James Bond ligt mogelijk niet meer in film

Barbara Broccoli speculeert over een nieuwe richting voor de franchise.

Barbara Broccoli maakt al jaren Bond-films. Maar misschien komt daar met No Time to Die, de vijfentwintigste Bond-film, een einde aan. In een interview speculeert ze dat de toekomst van Bond wellicht toebehoort aan televisie en dus niet aan films.

Broccoli vertelde aan Variety dat ze open staat voor alles. "We maken deze films voor het publiek. En wij denken dat ze voornamelijk gezien zullen worden op het grote scherm. Maar dat gezegd hebbende, moeten we aan de toekomst denken. Onze fans dicteren voor ons hoe zij hun entertainment willen krijgen. Ik geloof niet dat we iets moeten willen uitsluiten."

Geen vrouw
Deze vijfentwintigste is hoe dan ook de laatste van Daniel Craig als James Bond. Daarna moet men op zoek naar een nieuwe acteur voor de rol. Dat betekent dat de franchise sowieso een kleine reset krijgt. Elke acteur brengt weer een eigen stijl met zich mee en dat zal straks niet anders zijn. Het lijkt ons overigens wel onwaarschijnlijk dat de franchise zich helemaal verplaatst naar televisie. Er zijn niet zo heel veel series die decennia bestaan (al heb je natuurlijk wel wat voorbeelden), en wat filmfranchises betreft, geldt hetzelfde. Wellicht kan een serie als aanvulling dienen op een filmreeks, zoals bij de Star Trek-franchise het geval was.

De kans is dus sowieso groot dat de Bond-franchise straks weer heel anders wordt. Eerder deze week hoorden we Broccoli overigens nog vertellen dat de huidskleur van James Bond er niet toe doet. Het geslacht echter wel. Net als in de boeken van Ian Fleming, blijft Bond een man. Er komt dus geen Jane Bond.

NieuwsFilm

meest populair