Algemeen

Toekomst James Bond ligt mogelijk niet meer in film

Barbara Broccoli speculeert over een nieuwe richting voor de franchise.

door Jim Pedd om 14:18 in Algemeen
Barbara Broccoli maakt al jaren Bond-films. Maar misschien komt daar met No Time to Die, de vijfentwintigste Bond-film, een einde aan. In een interview speculeert ze dat de toekomst van Bond wellicht toebehoort aan televisie en dus niet aan films.

Broccoli vertelde aan Variety dat ze open staat voor alles. "We maken deze films voor het publiek. En wij denken dat ze voornamelijk gezien zullen worden op het grote scherm. Maar dat gezegd hebbende, moeten we aan de toekomst denken. Onze fans dicteren voor ons hoe zij hun entertainment willen krijgen. Ik geloof niet dat we iets moeten willen uitsluiten."

Geen vrouw
Deze vijfentwintigste is hoe dan ook de laatste van Daniel Craig als James Bond. Daarna moet men op zoek naar een nieuwe acteur voor de rol. Dat betekent dat de franchise sowieso een kleine reset krijgt. Elke acteur brengt weer een eigen stijl met zich mee en dat zal straks niet anders zijn. Het lijkt ons overigens wel onwaarschijnlijk dat de franchise zich helemaal verplaatst naar televisie. Er zijn niet zo heel veel series die decennia bestaan (al heb je natuurlijk wel wat voorbeelden), en wat filmfranchises betreft, geldt hetzelfde. Wellicht kan een serie als aanvulling dienen op een filmreeks, zoals bij de Star Trek-franchise het geval was.

De kans is dus sowieso groot dat de Bond-franchise straks weer heel anders wordt. Eerder deze week hoorden we Broccoli overigens nog vertellen dat de huidskleur van James Bond er niet toe doet. Het geslacht echter wel. Net als in de boeken van Ian Fleming, blijft Bond een man. Er komt dus geen Jane Bond.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Deze reactie bevat verkeerde inhoud en daarom is het bewerkt

Spider-fan

Avatar

De Bondfilms hebben vaak grootschalige actie-scènes. Actie in tv-series is vrijwel altijd een stuk kleinschaliger, daarom lijkt het me niet zo heel geslaagd om Bond voor tv te doen. Of het moet echt een dure serie zijn, die de films kan benaderen/evenaren.

Sunspot

Avatar

Doe maa rniet, James Bond gewoon films.

Wat wel kan is een andere agent, meer laten zien van de geschiedenis en dan kan je keerte James Bond laten verschijnen, dat soort dignen.

Spider-fan

Avatar

Er zijn wel de nodige aardige tv-films over Fleming zelf. Wat je nog zou kunnen doen voor tv is echt letterlijk de boeken gaan verfilmen, maar weet niet zeker of daar echt grote belangstelling voor zou zijn, afgezien van de échte Bond-fans die de boeken kennen. Ik zou het zelf wel wat vinden als het echt mooi gedaan is en in de tijd is geplaatst waarin de boeken spelen.

ArnoQ

Avatar

James Bond moeten ze nu gewoon begraven. Dat men het heeft over TV betekent gewoon dat nu de filmreeks teveel zijn uitegemolken...en gewoon raar en saai zijn geworden.

NieuwsFilm

meest populair