Algemeen

Halle Berry had bijna haar eigen 'James Bond'-spin-off

Producente Barbara Broccoli vs studio MGM.

door Wouter Drummen om 13:15 in Algemeen
Daniel Craig zal nog één keer in de huid kruipen van James Bond in No Time to Die. Daarna zal een vervanger gevonden moeten worden. Ondanks het feit dat het gerucht al een tijdje de ronde doet dat misschien een vrouw het stokje van 007 zou kunnen overnemen, ontkrachtte James Bond-producente Barbara Broccoli dit. Wel liet ze weten dat er spin-offs zouden kunnen komen, iets wat ze in het verleden al eerder hadden willen doen met het personage van Halle Berry uit Die Another Day.

Hier kwam het echter niet van, aangezien studio MGM het niet zag zitten een actiefilm te maken rondom een vrouw. Wel kwamen er al eerder films uit als Lara Croft: Tomb Raider in 2001 en Resident Evil in 2002, maar de studio zag het niet zitten om bijna 100 miljoen dollar uit te trekken voor een film rondom Berry's Amerikaanse spionne Jinx.

Broccoli vs MGM
Broccoli was echter zwaar teleurgesteld en kwaad op de studio. Ze wilde namelijk een komaf maken aan het chauvinisme van de James Bond-romans en de oude films. Later lag ze opnieuw in de clinch met MGM, omdat de studio de casting van Eva Green niet zag zitten. Zo zou MGM de Franse actrice niet als Bond-girl willen zien, omdat ze niet goed in staat zou zijn om met een Engels accent te spreken. Broccoli hield echter voet bij stuk en met groot succes tot gevolg: Green werd één van de memorabelste Bond-girls uit de reeks.

Ondanks het feit dat James Bond dus hoogstwaarschijnlijk gewoon weer opnieuw door een man zal worden gespeeld, bestaat de mogelijkheid dat er misschien nog wel een spin-off gemaakt wordt rondom een Bond-girl. Hopen jullie dat het hiervan komt?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ze wilde namelijk een komaf maken aan het chauvinisme van de James Bond-romans en de oude films.

De reden is niet de juiste. De meeste spinoffs ontstaan omdat een karakter erg geslaagd is en populair onder de liefhebbers (zoals Wolverine)
Brosnan had wel wat memorabele bondgirls(niet per se geslaagde)
Met Christmas uit The World is Not Enough en Michelle Yeoh uit Tomorrow Never Dies erbij hadden ze best een matig Charlie Angel’s achtig filmpje kunnen maken.

Blablazer

Avatar

Jammer Halle is een topactrice.

Spider-fan

Avatar

Ik wist wel van de plannen met Jinx, maar de reden van het niet doorgaan niet.
Het nadeel met spin-offs is dat ze vaak zwakker zijn dan het origineel. Er zullen wel uitzonderingen zijn, maar vaak valt het tegen.
In de Bond films is het gewoon Bond die volledig centraal staat. De discussie gaat tenslotte altijd over: wie wordt de nieuwe Bond. De keuze van de villain is natuurlijk net zo belangrijk, maar omdat men het verhaal nog niet kent is daar nooit zo een discussie over.
Ik vind het wel heel leuk dat Seydoux terugkomt. De enige Bondgirl die ik in het echt heb gezien bij de première, vind het echt apart dat voor het eerst een Bondgirl terugkomt in een grote rol (los van Eunice Gayson die in een korte rol, als Sylvia Trench, in de eerste twee films zit).

Sunspot

Avatar

Een Bond girl kan zeker, waarom niet, maar dan is het niet een vervanging voor James Bond.

Gewoon familie, aangetrouwd kan ook, geadopteerd. Zolang James Bond gewoon blijft bestaan.

Sunspot

Avatar

Halle Berry had ook een eigen Storm film kunnen krijgen, maar koos voor Catwoman.

Jammer.

Weet niet zeker of dat echt zo was, maar vaker gelezen toentertijd

Spider-fan

Avatar

Nouja, ik denk dat het probleem met een spin-off gewoon is dat je het hoofdbestanddeel wegneemt (in dit geval Bond). Daarom voelt het vaak aan als iets minders. Het kan alleen als je wat het hoofdbestanddeel van de originele reeks uitmaakt, weet te vervangen door iets dat óf net zo goed is, óf er een verrassende draai aan geeft. En dat is vaak verrekt lastig.

neo123

Avatar

Bizar want ik vond Die Another Day met stipt de slechtste Bond film uit de hele reeks.

NieuwsFilm