Halle Berry had bijna haar eigen 'James Bond'-spin-off

Halle Berry had bijna haar eigen 'James Bond'-spin-off

Producente Barbara Broccoli vs studio MGM.

Daniel Craig zal nog één keer in de huid kruipen van James Bond in No Time to Die. Daarna zal een vervanger gevonden moeten worden. Ondanks het feit dat het gerucht al een tijdje de ronde doet dat misschien een vrouw het stokje van 007 zou kunnen overnemen, ontkrachtte James Bond-producente Barbara Broccoli dit. Wel liet ze weten dat er spin-offs zouden kunnen komen, iets wat ze in het verleden al eerder hadden willen doen met het personage van Halle Berry uit Die Another Day.

Hier kwam het echter niet van, aangezien studio MGM het niet zag zitten een actiefilm te maken rondom een vrouw. Wel kwamen er al eerder films uit als Lara Croft: Tomb Raider in 2001 en Resident Evil in 2002, maar de studio zag het niet zitten om bijna 100 miljoen dollar uit te trekken voor een film rondom Berry's Amerikaanse spionne Jinx.

Broccoli vs MGM
Broccoli was echter zwaar teleurgesteld en kwaad op de studio. Ze wilde namelijk een komaf maken aan het chauvinisme van de James Bond-romans en de oude films. Later lag ze opnieuw in de clinch met MGM, omdat de studio de casting van Eva Green niet zag zitten. Zo zou MGM de Franse actrice niet als Bond-girl willen zien, omdat ze niet goed in staat zou zijn om met een Engels accent te spreken. Broccoli hield echter voet bij stuk en met groot succes tot gevolg: Green werd één van de memorabelste Bond-girls uit de reeks.

Ondanks het feit dat James Bond dus hoogstwaarschijnlijk gewoon weer opnieuw door een man zal worden gespeeld, bestaat de mogelijkheid dat er misschien nog wel een spin-off gemaakt wordt rondom een Bond-girl. Hopen jullie dat het hiervan komt?

NieuwsFilm

meest populair