Algemeen

Netflix investeert weer vele miljarden in originele films en series dit jaar

De streaminggigant wil door blijven groeien.

door Wouter Drummen om 13:50 in Algemeen
Ondanks het feit dat er meer en meer steamingmogelijkheden gekomen zijn, heerst Netflix nog steeds. Afgelopen jaar kwamen ze met de nodige originele films, zoals o.a. The King, Marriage Story en natuurlijk The Irishman, maar dit jaar willen ze nog een extra stapje zetten. Zo gaan ze een gigantisch hoog bedrag investeren in originele films en series.

Volgens het financiële bedrijf BMO Capital Markets gaat Netflix dit jaar maar liefst 17,3 miljard dollar investeren, een slordige twee miljard dollar meer dan in 2019. Blijkbaar willen ze die tendens dus doorzetten. Als dit het geval is, zal de streamingdienst tegen 2028 het duizelingwekkende bedrag van ruim 28 miljard dollar per jaar in zijn Originals pompen.

Wat dit jaar te verwachten?
Zo kunnen we dit jaar o.a. films verwachten als Mank van regisseur David Fincher, waarin Gary Oldman de hoofdrol zal vertolken, Da 5 Bloods van Spike Lee en Out of Fire met Chris Hemsworth en David Harbour. Volgende week onthult Netflix ook de cijfers van het vierde kwartaal van vorig jaar, waarin concurrenten Apple TV+ en Disney+ werden gelanceerd, maar blijkbaar viel de 'schade' reuze mee.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

150 miljoen abonnees ongeveer * 10euro (gemiddeld) =
1,5 miljard inkomsten per maand. *12=
18 miljard per jaar.
En dan zijn andere kosten niet eens eraf getrokken, zoals belastingen (al ontduiken ze die blijkbaar via nederland) , personeel en andere content die ingekocht wordt.

Vrij riskant bedrijfsmodel lijkt me

eltorro

Avatar

@Marklar: Blijkbaar werkt het voor hun en het levert ons veel goede content op, dus win win.

McGraig

Avatar

Ja, maar meer investeren dan omzet draaien kan natuurlijk nooit lang goed gaan. De cijfers in bovenstaand stuk kloppen vast niet.

GreenHornet

Avatar

Ik heb liever low budget films met een goed verhaal.

Meer indie films alle vrijheid gemaakt met Netflix geld.

Meer geld steken in jonge film makers

David Mills

Avatar

Ongezond businessmodel. Te forse investeringen om bestaande abonnees te behouden, het zal namelijk nog maar weinig nieuwe abonnees opleveren. En de concurrentie wordt in 2020 alleen maar groter. Door prijsverhogingen kun je jezelf ook uit de markt prijzen. Netflix zal op den duur met reclames gaan werken ander is het niet houdbaar, maar dan zullen ook veel abonnees gaat afhaken.

diablo1973

Avatar

Dan mogen ze hun film afdeling wel eens onder handen nemen. De laatste tijd een aantal van hun eigen films geprobeerd. Mijn god wat een bagger zit daar tussen zeg.

NieuwsFilm

meest populair