Netflix investeert weer vele miljarden in originele films en series dit jaar

Netflix investeert weer vele miljarden in originele films en series dit jaar

De streaminggigant wil door blijven groeien.

Ondanks het feit dat er meer en meer steamingmogelijkheden gekomen zijn, heerst Netflix nog steeds. Afgelopen jaar kwamen ze met de nodige originele films, zoals o.a. The King, Marriage Story en natuurlijk The Irishman, maar dit jaar willen ze nog een extra stapje zetten. Zo gaan ze een gigantisch hoog bedrag investeren in originele films en series.

Volgens het financiële bedrijf BMO Capital Markets gaat Netflix dit jaar maar liefst 17,3 miljard dollar investeren, een slordige twee miljard dollar meer dan in 2019. Blijkbaar willen ze die tendens dus doorzetten. Als dit het geval is, zal de streamingdienst tegen 2028 het duizelingwekkende bedrag van ruim 28 miljard dollar per jaar in zijn Originals pompen.

Wat dit jaar te verwachten?
Zo kunnen we dit jaar o.a. films verwachten als Mank van regisseur David Fincher, waarin Gary Oldman de hoofdrol zal vertolken, Da 5 Bloods van Spike Lee en Out of Fire met Chris Hemsworth en David Harbour. Volgende week onthult Netflix ook de cijfers van het vierde kwartaal van vorig jaar, waarin concurrenten Apple TV+ en Disney+ werden gelanceerd, maar blijkbaar viel de 'schade' reuze mee.

NieuwsFilm

meest populair