Algemeen

Superkrachtige Rey uit 'Star Wars: The Rise of Skywalker' geschrapt

Nieuwe concept-art onthult veel krachtigere heldin.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het verhaal rond de Skywalkers is afgerond met Star Wars: The Rise of Skywalker van regisseur J.J. Abrams. Het werd afgelopen dagen duidelijk dat de film van de eerder vertrokken regisseur Colin Trevorrow (Jurassic World) een veel ander verhaal had laten zien. Nieuwe concept-art bewijzen dat er werd gespeeld met het bestaan van een veel krachtigere heldin Rey.

Het verhaal rond actrice Daisy Ridley was uiteraard dé rode draad in de vervolgfilms en heel raar was het niet geweest als zij uiteindelijk nog krachtiger afgebeeld zou worden in Episode IX. Onderstaande concept-art uit vermoedelijk het boek 'The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker' onthullen dat ze Kylo Ren (Adam Driver) uiteindelijk twee keer bij de strot had gegrepen als deze gebruikt waren in de film.
Verhaal Rey was flink anders
In Trevorrows Star Wars: Duel of the Fates had Rey ook een andere naam gehad en was haar missie ook anders geweest. Het blijkt dat dat Abrams vrij snel met een compleet ander verhaal kwam. Recent ging de film voorbij aan het miljard wereldwijd.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Van mij mocht heel Rey geschrapt worden...

Arnold_FF7

Avatar

Nee dat was een goed idee geweest. Rey is nu al een mary sue en ze waren van plan een super mary sue te maken. Gelukkig is dat niet gebeurd

Sunspot

Avatar

Was gewoon een teleurstelling, je zag haar heel VAAG opgreoien, uit het niets dingen ook.

En dan wilden ze haar nog krachtiger maken dan ze al uit het niets zowat is haha.

Vergeetbaar karakter, leuke meid, maar kan zo verdwijnen

Hekkie5

Avatar

Ik snap niet waarom mensen zoveel tegen Rey hebben, ik vind haar zelf namelijk wel een erg leuk character maar smaken verschillen natuurlijk.

Thom1988

Avatar

Rey is gewoon een goed character. Had beter gekunt (Heb ik het niet over acteren) maarja dit is waarschijnlijk wat Kathleen Kennedy wilde. Hopen dat dat mens haar biezen pakt in 2021.

Blablazer

Avatar

Je hebt nu eenmaal veel jongetjes/mannen die het niet kunnen verkroppen dat er een krachtig vrouwelijk personage is. Lekker boeiend als je met elk mannelijk personage gaat graven totdat er iets niet klopt dan blijft daar ook niks van over.

Master Of Films

Avatar

Blablazer "Je hebt nu eenmaal veel jongetjes/mannen die het niet kunnen verkroppen dat er een krachtig vrouwelijk personage is."
Wat een onzin!

Waren er ook dezelfde klachten als bij Ellen Ripley, Sarah Conner, Leia Organa, Foxy Brown, Wonder Woman, Natasha Black Widow Romanoff, Clarice Starling & The Bride? Dacht het niet! Allemaal krachtige vrouwelijk personages waar vele jongentjes/mannen totaal geen problemen mee hebben. Deze dames zijn geen Mary Sue types!!!!

Colruiter

Avatar

In Force Awakens was Rey nog een interessant personage omdat er nog een interessant mysterie rond haar hing, maar in Last Jedi werd dat mysterieuze geschrapt en bleef er niet veel meer over buiten een superjedi die super was omdat het script het zei... geen uitleg... geen opbouw, maar dat was het probleem van deze laatste trilogie. Ik denk bij Star Wars nog vaak terug aan die introduktiescene van Obi Wan (natuurlijk gespeeld door een fantastische Alec Guiness, maar wel geschreven door Lucas), zijn letterlijke intrede in de film en dan dat gesprek tussen hem en Luke in zijn hut... zo'n simpele scene... een simpel gesprek tussen twee mensen waarin zoveel wordt verteld met woord en beeld... en dan die heel simpele introductie van HET wapen van de film... geen overdreven poeha, nee, gewoon Luke die het eventjes activeert... New Hope is en blijft de beste Star Wars door die combinatie van die eenvoud met die mooie personages, het is niet voor niets dat de wereld zo snel gehecht raakte aan Luke, Leia, Han en C3PO maar ook aan een grote haarbol en een rollend robotje die geen verstaanbaar woord zeggen... het is de kracht van Lucas' storytelling op papier en op film... jammer dat hij dat onderweg kwijtgespeeld is, vooral die eenvoud...

Arnold_FF7

Avatar

Goed gezegd master of films

Hiss

Avatar

Rey, de meest krachtige Jedi zonder ook maar enige noemenswaardige Jedi training. Want het is fantasieeeee.

Chris23

Avatar

Dus... Rey is verkocht aan Unkar Plutt.
Is dus een slaaf van Plutt.
Maar woont in een Atat (member atat?) ver van waar Plutt woont, dus ken zo onstnappen?
Waarom werkte ze voor Plutt dan, ze is toch al zijn slaaf?
Een slaaf geef je net genoeg portions wat nodig is om door te slaven; onderhandelen doe je alleen met een vrij iemand toch? (volgens mij alleen omdat ze graag die scene wilde dat ze twijfelde om bb8 (voor mensen in de sw wereld, en zeker voor een onderdelenscrapper, niet meer dan een rijdende computer) te verkopen voor meer portions dan ze ooit bij me kaar gezien had, maar het toch niet dee zodat ze konden laten zien dat ze een good girl is)
En Rey vraagt nooit aan Plutt wie haar ouders waren, waar ze vandaan kwamen of waar ze heen gingen of hoe ze dr uit zagen? (ze kan herinneren dat ze door hen bij plutt achter gelaten is).

Dus, en ze is door haar ouders verkocht aan Plutt.
En ze werkt voor Plutt.
En Plutt was blijkbaar de eigenaar van de Millennium Falcon.
Worldbuilding JJ style; "Niet na denken; bek houden en consumeren .... hier is de Falcon ..member de Falcon?." Smiley face
Hmmmm, niet nadenken world building stijl bij de meest geanalyseerde franchise ooit?
Als dat maar goed gaat. Smiley face (Disney : "het gaat toch goed, de miljarden stromen binnen, alleen jammer dat die starwarsnerds die Microtransactions niet pikten...hoe kon dat nou fout gaan? we hebben de licente toch afgegeven aan de Ankor Plutt van de gameuitgevers?")

Hiss

Avatar

@Chris23
Ze was geen slaaf. Slechts gedropt door haar ouders bij Unkarr Plut. Waarschijnlijk zagen haar ouders hoe goed hij met kinderen om kon gaan. Die ouders, waarvan er eentje de zoon was van Palpatine. De familie Palpatine; die blijkbaar net als de Skywalkers de force in het bloed hebben. Behalve dan bij die vader van Rey. Rey, kleinkind van Palpatine, die geroepen wordt door de lightsaber van de familie Skywalker. Want dat is logisch. Heel logisch.

Chris23

Avatar

@Hiss,
Ghehe, geroepen door een lightsaber idd, want lightsabers zijn magisch ineens pff.
Maar, ik kan me herinneren dat Kylo iets zei van "They sold you off for drinking money" toch? (of heb ik iets er na nog gemist? ik heb TROS maar 1 x (voor +/- 80%)gezien dus kan zijn.)

edit : De reveal dat een van haar ouders een Palpatine is en dat ze haar wilde "beschermen" door haar ergens achter te laten, suggereert ook gelijk dat ze niet verkocht was?

Hiss

Avatar

@Chris
Klopt dat Kylo zoiets zegt. Tot op heden volstrekt onduidelijk waarom hij dit zei. Waarschijnlijk intimidatie. Net als met zijn stoere helm. Oh nee, die helm moest weg in the Last Jedi. Sorry correctie: die helm moest er weer op in Rise of Skywalker. Waarom? Wie zal het zeggen....

Marcelo

Avatar

Bad guy blijkt familie te zijn van main character plottwist. Check.
Bad guy wordt weer goed en helpt main character. Check
Bad guy die good guy wordt, gaat na het gevecht dood. Check
De Resistance wint de oorlog (alweer). Check.

Goedkope nostalgie copy+paste in plaats van origineel concept. Geef me dan nog liever Rey Solana die nog meer overpowered had geweest dan Rey "Skywalker"

Chris23

Avatar

@Hiss,
En wie heeft die stukjes van die helm destijds opgepakt en al die tijd bewaard nadat hij die helm tegen een `lampmuur` (die lampmuur was dus sterker dan die helm?) kapot geslagen had?
En waarom laat hij die helm in godsnaam repareren door een chimpansee? Smiley face

Hiss

Avatar

@Chris23
Laten we het er maar op houden dat Captain Phasma dat heeft gedaan met stoffer en blik. Heeft ze toch nog iets van een bijdrage geleverd aan het verhaal. De chimpansee werd geleverd door Sire in het kader van waardeer het, reparareer het. Ali B en Dries Roelvink waren die opnamedag niet beschikbaar.

Hekkie5

Avatar

En luke had wel zoveel training zeker?

Hiss

Avatar

@Hekkie5
Nee, daarom verloor hij nog wel eens een gevecht.

Chris23

Avatar

En een hand.
(Een held moet lijden (niet leiden), zodat je voor hem/haar gaat rooten.)

Hekkie5

Avatar

Nou, als Rey ook een hand had verloren was er weer gezegd dat het te veel op de oudere films lijkt. En in TFA won ze alleen omdat Kylo zwaar geraakt was door Chewie, en in TLJ is Kylo voornamelijk degene die dat gevecht "carried" en zoals je in TROS kon zien was Kylo op het punt het gevecht te winnen...

Chris23

Avatar

Ik buy die theorie ook wel dat Kylo op dat moment verzwakt was en dat ze al goed kon vechten met een staf en dat Kylo zich inhield (Die zelfde middag kon hij Rey nog Force freezen maar tijdens het lightsaber gevecht (en de rest van de trilogie(?))maakt hij geen gebruik meer van die skill) omdat ie dr over wilde halen (Die scene uit TFA vond ik ook best vet. Zeker na al die over the top gevechten met salto`s uit de prequels.)..en jouw theorie van TLJ maakt misschien wel sense (ik zou die dan weer n keer moeten kijken...ik kan juist herinneren dat ze een aardig poepie laat ruiken tegen meerdere speciaal getrainde elite guards), maar het gaat er mij om dat er elke keer wel een reden was dat ze niet verloor en o.a. daardoor haar character arc geen lijdensweg aspect had. (ze hadden ook wat anders kunnen verzinnen dan een hand of een wond; dr had b.v. iemand dood kunnen gaan doordat ze verloren zou hebben oid.).

Hiss

Avatar

@Chris23 @Hekkie5
O ja? En dat gevecht op de brokstukken van de Death Star dan in de zee?
Een been was wel origineel geweest trouwens.

Hekkie5

Avatar

@Hiss
Ja, je ziet dat Kylo haar op de grond heeft en bijna met z'n lightsaber haar wil slaan maar dan hoort hij Leia haar stem waardoor hij verward wordt en Rey snel de lightsaber van Kylo pakt.

Hiss

Avatar

@Hekkie5
Ik was vergeten dat het gevecht zo verliep. Ik had alleen onthouden dat Rey won. Ze wint dus blijkbaar iedere keer doordat haar tegenstander simpelweg pech heeft. Dat vind ik zelf niet zo sterk geschreven.

Hekkie5

Avatar

Nouja "pech", Leia deed het om Ben nog een keer proberen terug te brengen naar de lightside, Rey profiteerde daarvan, maar daarna realiseerde zij zich wat ze had gedaan.

NieuwsFilm