Algemeen

Opstartprobleem van 'No Time to Die' tegen het licht

Het vertrek van Danny Boyle uitgelegd door Barbara Broccoli.

door Bram de Groot om 09:09 in Algemeen
Eind mei 2018 werd officieel bekend dat Oscarwinnaar Danny Boyle de nieuwe James Bond-film ging regisseren, maar in augustus 2018 vertrok hij alweer vanwege 'creatieve meningsverschillen'. Beasts of No Nation-kopman Cary Fukunaga werd aangetrokken en de film staat op het punt van uitkomen.

Nu heeft producent Barbara Broccoli tegenover Variety een en ander uitgelegd over het vertrek van Boyle. "Het was aan beide kanten moeilijk omdat we wederzijds respect en bewondering hadden, maar het is goed om elkaars verschillen te kennen voordat je aan een project begint," aldus Broccoli.


"We hebben een aantal maanden prima samengewerkt, maar er kwam een moment dat we het soort film bespraken dat we wilden maken, en we kwamen allebei tot de conclusie dat we niet op één lijn zaten. Films zijn heel moeilijk te maken wanneer de neuzen allemaal dezelfde kant opstaan. Als dat niet zo is, is het in principe onmogelijk."

Begin april in de bioscoop
Volgens Broccoli stond Fukunaga al tijden op de radar van de producenten. Hij werd zelfs overwogen om Spectre (2015) te regisseren toen nog niet bekend was dat Sam Mendes terug zou keren. Vanaf 2 april draait No Time To Die in de Nederlandse bioscoopzalen.


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

als ze film maar niet te Woke hebben gemaakt

evilvermins

Avatar

Ik neem aan dat ze voor de maximale winst willen gaan en daarom ook een groot publiek willen aanspreken.

"Get Woke, Go Broke"
Past denk ik niet goed binnen deze strategie.

Daarnaast is fukunaga naar mijn mening een erg goede regisseur.
Als ze al iets van een boodschap willen verwerken, zoals een vrouw als 007 agent, vertrouw ik erop dat dit tactvol gebeurd zonder het publiek een standpunt door de strot te duwen.

We gaan het zien!

Spider-fan

Avatar

Gister nog eens uitgebreid naar alle Bond-thema's geluisterd. Er zijn er toch best veel, want sommige films hebben ook een nummer aan het einde van de film. Daarnaast zijn er veel onofficiële, en nummers die afgewezen zijn (Ace of Base, Alice Cooper bijvoorbeeld). En er zijn ook nummers bij de games (waarvan er al heel lang niet meer één is uitgekomen) en zelfs een boek als Devil May Care heeft een Bondnummer (van een onbekende band, SAL, uit Wales, maar ik vind het een beetje Krezip-achtig, toen Krezip nog meer rockte in hun begin). Daarnaast zijn er ook veel nummers die niet rechtstreeks met Bond te maken hebben, maar heel sterk geïnspireerd zijn op die sound. Die sound is toch wel heel invloedrijk geweest.
Ik vind juist ook de meer afwijkende nummers, zoals bijvoorbeeld Never Say Never Again van Lani Hall, erg mooi, omdat het een keer iets heel anders is. Ik hoop ook dat dat het geval is met die van Eilish.
Ik vraag me af wanneer het nummer van Eilish uitkomt, want dat zal toch ruimschoots voor de film moeten zijn.

eltorro

Avatar

Of je bemoeit je als producent niet met de film. Ik zie liever een film die iets interessant probeert te doen of dat nou goed of slecht uitpakt, dan een 'oke' film die zo weer vergeten is.

NieuwsFilm

meest populair