Algemeen

Blake Lively (The Shallows) brengt ons dichter bij een vrouwelijke James Bond

De nieuwe trailer en clips van haar nieuwste film 'The Rhythm Section' doen denken aan een vrouwelijke Bond.

door Steven van der Vegt om 23:02 in Algemeen
Bond-producente Barbara Broccoli maakte vorige week nog duidelijk dat ze geen voorstander is van een vrouwelijke Bond en dat vrouwen hun eigen goede films verdienen. Een week later bevestigd ze dat ze daad bij het woord voegt, met nieuwe beelden van The Rhythm Section waarbij ze als producent aan het roer staat.

De film met Blake Lively in de hoofdrol en Jude Law en Sterling K. Brown in ondersteunende rollen is gebaseerd op het gelijknamige boek. In de spionagethriller volgen we Stephanie Patrick, een vrouw die de waarheid van een vliegtuigongeluk, waarbij haar gezin omkwam, probeert te achterhalen. De ramp blijkt namelijk niet zomeer een ongeluk te zijn geweest. Ze laat zich trainen tot moordmachine gaat erop uit om de verantwoordelijken te vinden.

Trailer en clips
De nieuwste trailer van de film laat meer zien van wat we kunnen verwachten en dat ziet er niet eens zo gek uit.

In enkele clips die Paramount plaatste van de nieuwe film komen we nog meer te weten over de film. Het lijkt de allure van een duistere Bond met vrouwelijk hoofdpersonage te hebben. Of hij net zo zal aanslaan, valt natuurlijk nog te bezien. Vanaf 28 februari kan iedereen in Nederland zelf oordelen in de bioscoop.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Het oogt als een 13 in een dozijn actiefilmpje.

Moviemagic

Avatar

Al het gedoe om een vrouwelijke Bond. Ik wordt er misselijk van. Alsof er niet genoeg vrouwelijke karakters zijn in soortgelijke films.

Spider-fan

Avatar

Dit is nou nog eens een film die de titel gelijk in de trailer volledig duidelijk maakt.
Apart dat hij zo kort voor Bond uitkomt, maar wellicht slim gedaan als marketing, voor wie niet kan wachten op Bond en tot die tijd hier naar toe gaat.

Moviemagic:

Toch niet zo heel veel. De enige vrouwelijke spionnen die ik kan bedenken zijn Evelyn Salt (Angelina Jolie) en Sydney Bristow (Jennifer Garner) uit J.J. Abrams' Alias.
Niet dat ik vind dat je van mannelijke helden vrouwen moet maken, of andersom, maar als het verschil van de films zelf niet al te groot is, zou ik er ook niet volledig tegen zijn. Het probleem is dat een man die veel vrouwen het bed in krijgt (zoals Bond) juist als extra mannelijk gezien wordt, en een vrouw die veel mannen versiert als een 'slet'.

Sunspot

Avatar

Ben blij met die Barbara Broccoli, ze weet het te zien.

Maa rwat is er met Lively gebeurt, kort pitig kapsel, zo oude is ze toch niet :D.

Maar zou haar wel willen zien als 00 agente. Leuke actrice, heeft he twel om het te doen.

Sunspot

Avatar

@Spider-Fan

Nou,d an maken ze dat toch even anders, voruwen die met mannen neuken om de missie.

Als je het goed doet, zien mensen ook wel dat het om de missie is.

Haha, dat is het dus. Mannen zijn neukers voor alles.

Vrouwen neuken alles wanneer het ze uitkomt, iets krijgen.

Vrouwen zijn meer berekenend erin.

Moet je ook durven laten zien, een vrouwelijke Bond die alles doet om haar missie te voltooien, net als de mannelijke versie/familie

Frietgezicht

Avatar

@ Sunspot, jij wilt het liefst een vrouwelijke agent die zich een weg door de missie heen neukt he Smiley face

@ Spider-Fan, ze accepteren van Bond zelfs aanranding. In Goldfinger zegt een vrouw duidelijk nee en hij overmeestert haar met fysieke kracht terwijl zij tegenstribbelt.

David Mills

Avatar

@ Spider-fan... Red sparrow, Atomic blond zij ook vrouwelijke spionnen

Colruiter

Avatar

Vrouwelijke Bonds, zwarte Supermannen, LGTB-superhelden... misschien dat de studio's wat meer bezig zijn met goede verhalen. In 1917 zie je 10 minuten een vrouw, zie je een paar minuten een Indische man, en die passen volledig in het verhaal... er op één of andere manier meer vrouwen in duwen of meer anderskleurige soldaten had het verhaal kapot gemaakt door accenten nodeloos te verleggen om een bepaald gedeelte van het publiek gelukkig te maken. Het lijkt veel studio's er nu om te gaan om karakters in verhalen te forceren om zo een extra laag publiek binnen te halen en dat klopt gewoonweg niet. Bij de Oscar-nominaties was er nu zoveel poeha omdat er geen vrouwelijke regisseurs genomineerd zijn... en dan... moet je dan een zwakkere film een nominatie geven om vrouwelijke aanwezigheid te garanderen? Er zijn 100+ nationaliteiten in de wereld, als die allemaal telkens gaan zagen omdat hun nationaliteit niet bij de genomineerden zit dan wordt de Oscar-show er eentje van een week.

Spider-fan

Avatar

David Mills:

Films hebben weinig indruk op me gemaakt, maar doen ook weinig denken aan Bond. Volgens mij werd Jennifer Lawrence in Red Sparrow ook tegen haar wil gerecruteerd.
Je had ook Nikita van Luc Besson. Dat was een junkie die tegen haar wil werd gerecruteerd.
Strikt genomen spionnen waarschijnlijk, maar toch niet op een Bond-achtige manier.

Spider-fan

Avatar

Sunspot:

Ik weet niet of Bond nou echt vanwege de missie met al die vrouwen naar bed gaat. Hij doet het meer om de missies aangenamer te maken, zoals hij ook van alle andere luxe die zijn werk hem biedt geniet, zoals dure drank en eten.

Wat de films willen suggereren is dat Bond zo mannelijk en onweerstaanbaar is dat eigenlijk iedere vrouw onmiddellijk haar kleren laat vallen. Kijk naar Die Another Day: Halle Berry komt uit het water, wisselt een paar woorden met Bond, volgende scène liggen ze in bed. Hetzelfde met Gemma Arterton (Strawberry) in Quantum of Solace: ze checken in bij een hotel, Bond gaat op het bed zitten en volgende scène is een vrijpartij. Hij hoeft er helemaal niks voor te doen eigenlijk.
Maar hij zou de missies kunnen voltooien zonder het te doen.

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Ja, waarom niet :D. Willen toch alles gelijktrekken tegenwoordig.

dus zie geen probleem, vrouwen moeten zoeiets ook kunnen doen en juist bij de wat mooiere vrouwen is het easy omte te verleiden!

Sunspot

Avatar

@Spider-fan

Maar waarom zou een vrouwelijke Bond dat ook niet willen doen, misschien wilt die ook wel even genieten als het toch kan.

en misschien worden voruwen dan ook niet zo snel meer gezien als hoer, want waarom mag een vrouw niet gewoon genieten als vrijgezel Smiley face.

Frietgezicht

Avatar

^ Ik denk dat zoiets heel moeilijk te veranderen is. In films, in real life, zelfs bij je eigen kids. Ook hoe vrouwen denken.
Denk dat zowel een moeder als een vader het minder erg vinden als de zoon elke 2 maanden met een ander thuiskomt dan wanneer de dochter dit doet.

Sunspot

Avatar

^

Is ook zo, is ook wel verschil, maar zodra ze volwassen zijn, moeten voruwen het zelf weten.

Heb zelf een neef en 2 nichtjes en ben zeer beschermend naaar de oudere nicht vooral, gaat vanzelf.

Zeker verschil, maar ja, zodra volwassen, dan mogen ze toch doen wat ze willen in principe.

Lijkt me wel moeilijkk, zelfs als oom, maar vooral als ouder van een dochter aha

NieuwsFilm