Celebrity

Arnold Schwarzenegger zamelt geld in voor ALS met de sterkste mannen ter wereld

Dat deed hij tijdens een evenement met de sterkste mannen ter wereld.

door FilmTotaal om 07:54 in Celebrity
In Californië is getracht een eind te maken aan ALS, een afschuwelijke neurologische ziekte. Afgelopen zondag vond daar het Arnold Strongman USA sportfestival plaats, waarbij sterke mannen hun talenten lieten zien voor een volgend evenement. In de schijnwerpers stond Eric Stevens, een brandweerman en voormalig footballspeler die met de eerdergenoemde ziekte kampt.

De gastheer van het programma was niemand minder dan Terminator: Dark Fate-acteur Arnold Schwarzenegger, die vergezeld werd door Joe Manganiello (Rampage) en Sofía Vergara (tv-serie Modern Family). De organisatoren achter het sportfestival onthulden op een gegeven moment 10.000 dollar te hebben ingezameld voor Stevens, die mee wil doen met een veelbelovende, experimentele behandeling. Dat groeide al snel.


Steun
Zowel Schwarzenegger als het acteurskoppel besloot hetzelfde bedrag daar nog eens bovenop te gooien, wat een eindresultaat leverde van 30.000 dollar. Stevens en zijn vrouw Amanda zijn uiteraard in de wolken: "We zijn ontzettend dankbaar voor de geweldige steun! Het is belangrijk voor ons om mensen bewust te maken en te onderwijzen, want er zijn veel meer families die net als ons lijden door deze ziekte."

NieuwsFilm

meest populair