Algemeen

Matt Damon voelt nu ook 'The Force' in nieuwe politiethriller

Damon gaat de rol van een naar corruptie afgegleden agent spelen in een spannende politiethriller.

door Jeffrey Kouters om 14:46 in Algemeen
Regisseur James Mangold en acteur Matt Damon slaan na het succes van Ford v Ferrari de handen opnieuw ineen voor de verfilming van de in 2017 verschenen bestseller The Force van auteur Don Winslow. Dat meldt Deadline.

James Mangold werkt al een tijdje aan de politiethriller, die hij ontwikkelt voor 20th Century Studios (de nieuwe naam van Fox onder Disney). De regisseur schijnt een behoorlijke som geld voor deze klus te hebben gekregen. Een eerdere versie van het script werd opgeleverd door David Mamet (Hannibal). Mangold werkt al een tijdje met zijn Logan-collega Scott Frank aan een herziening.

Keiharde politiethriller
The Force gaat over de arrogante en naar corruptie afgegleden politiebaas Denny Malone. Hij heeft maling aan de wet en probeert op geheel eigen wijze de georganiseerde misdaad in New York een kopje kleiner te maken. De FBI is echter niet blij met Malones aanpak en arresteert hem. Malone kan een gevangenisstraf alleen ontlopen als hij zijn mannen verraadt. Nu is bekend geworden dat Matt Damon is ingehuurd om de hoofdrol te spelen.

Nieuw succes?
Ford v Ferrari (in Nederland uitgebracht onder de titel Le Mans 66) is dit jaar genomineerd voor meerdere Oscars, waaronder die van beste film. De samenwerking van Mangold en Damon brengt hopelijk weer een topfilm voort. Het is nog niet bekend wanneer The Force in de bioscopen moet verschijnen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Star Wars grappen in 3, 2, 1...

ThysRomani

Avatar

Eindelijk een film over de FORCE!!!!! YESSS!!! Matt Damon speelt een politie-agent die langzaam afglijdt richting The Dark Side. We volgen zijn verhaal.

Sorry Friet, duurde iets langer dan 3,2,1. Volgende keer ben ik er sneller bij!

GreenHornet

Avatar

Wie wil nu niet Rey helemaal nat Forcen

Tako

Avatar

@Frietgezicht
Speciaal voor jou de titel aangepast...

GreenHornet

Avatar

Oh ik dacht dat dit een Star Wars film was

NieuwsFilm

meest populair