Door wie werd Sony in 2014 online aangevallen? Seth Rogen heeft zijn eigen theorie

Door wie werd Sony in 2014 online aangevallen? Seth Rogen heeft zijn eigen theorie

"Ik denk eigenlijk dat het is uitgevoerd door..."

We praten er niet meer over, maar het was destijds toch zeker wel een opvallend voorval: Sony Pictures werd in 2014 door hackers belaagd vanwege The Interview. De komische film, gemaakt door Seth Rogen en Evan Goldberg, leverde een hoop gedoe op vanwege het plot, dat om een moordaanslag draait op de Noord-Koreaanse Kim Jong-un.

De overheid van dat land was helemaal niet te spreken over de film die nog uit moest komen en kort daarna kampte Sony met een invasie waarbij vele e-mails van bekendheden werden gehackt. Later werd er door hackers gedreigd dat The Interview niet uit mocht komen, anders zouden er aanslagen plaatsvinden. Vele mensen dachten dat het de Noord-Koreanen waren, maar hoofdrolspeler Seth Rogen betwijfelt dat.


Medewerkers
Dat vertelde hij in een interview met Rolling Stone. "Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe minder ik denk dat Noord-Korea het echt gedaan heeft. Ook denk ik niet dat het om mij draaide. Ik vermoed dat de film gebruikt is om een aanval uit te voeren op de uitvoerende krachten van Sony. En die werd niet tot stand gebracht door Noord-Korea. Ik denk eigenlijk dat het is uitgevoerd door ontevreden Sony-medewerkers."

Obama
Veel mensen namen het destijds voor Rogen op. Ook de toenmalige, Amerikaanse president Barack Obama. Dat vond Rogen zeker wel fijn: "Het was vreemd om hem er over te horen praten, wat hij uitgebreid deed tijdens een persconferentie. We voelden ons beter door zijn houding. Dat de president ons steunde was ongelofelijk behulpzaam en therapeutisch." Over het onderwerp eindigde de 37-jarige komiek: "Hij zei dat hij ons mocht en dat we, naar zijn mening, mochten doen wat we wilden. Hij vond niet dat we een afschuwelijke fout hadden gemaakt."

NieuwsFilm

meest populair