Robert Pattinson verontschuldigt zich voor 'controversiële' Batman-uitspraak

Robert Pattinson verontschuldigt zich voor 'controversiële' Batman-uitspraak

De acteur begrijpt de ophef niet.

Het is al een tijdje bekend dat Robert Pattinson aan de nieuwe Batman leven gaat geven in Matt Reeves The Batman. De acteur wordt dan ook tijdens elk interview eernaar gevraagd, maar toen hij recentelijk zei dat Batman geen superheld is kreeg hij aardig wat kritiek over zich heen, iets waar hij zich nu opnieuw over uitlaat.

Zo zei Pattinson, o.a. bekend van The Lighthouse, een tijdje terug: ''Ik zie Batman niet als een superheld. Hij heeft geen superkrachten, dus ik vind niet dat hij een superheld is''. Binnen de kortste keren werd de acteur met de grond gelijk gemaakt, iets waar hij wel van schrok. Recentelijk kwam hij hier dan ook op terug: ''Zo te beweren was het een grote fout, ik werd bijna gelyncht door boze fans. Ik snap eerlijk gezegd écht niet waarom, ik begrijp hun argumenten nog altijd niet. Maar oké, ik neem het terug, kunnen de headlines dan tenminste weer ergens anders over gaan ?''

Wat te verwachten?
Het plot van de film ondersteunt Pattinson wel in die gedachtengang. Zo zal het verhaal zich vooral focussen op de 'detective kant' van Batman en zal het niet de standaard superheldprent worden. Naast Pattinson zijn andere belangrijke rollen weggelegd voor o.a. Zoe Kravitz, Paul Dano, Colin Farrell en Jeffrey Wright. The Batman zal in juni 2021 te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair