J.J. Abrams blikt terug op de ontvangst van 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

J.J. Abrams blikt terug op de ontvangst van 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Ruim een maand is de Skywalker Saga afrond.

Midden december verscheen Star Wars: The Rise of Skywalker en met die film werd de Skywalker Saga afgerond. De ontvangst was opnieuw wisselend, al waren dit keer vooral de critici die de film maar niets vonden.

De fans waren nu doorgaans positiever dan bij deel zeven en acht. Regisseur J.J. Abrams keek tijdens 2020 Upfront Summit in Los Angeles terug op de ontvangst, ruim een maand na de release van Episode IX:


"De waarheid is dat ze bedoeld zijn om mensen te entertainen, om hen iets te laten voelen en hopelijk om ze zich goed te laten voelen. Het is duidelijk dat het niet altijd werkt. Het is moeilijk als het niet werkt, en als het niet werkt dan moet je het begrijpen, het erkennen en het nader bekijken."

Wel een succes
Ondanks dat de ontvangst wisselvallig was, was de film - logischerwijs - wel een financieel succes. Uiteindelijk zal The Rise of Skywalker zo'n $1,1 miljard hebben opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is wel bijna de helft van de eindscore van Abrams' Star Wars: The Force Awakens uit 2015.

NieuwsFilm

meest populair