Algemeen

Moslims steunen Da Vinci verbod

door FilmTotaal op 15.05.2006 om 15:25 in Algemeen
Een Kardinaal wilde al een verbod, in India hongert men zichzelf dood en ook moslims daar willen niet achterblijven en zien in de verfilming van The Da Vinci Code een mogelijkheid om zichzelf te profileren. Invloedrijke islamitische geestelijken noemen de omstreden film godslasterlijk en hebben gezegd een verbod op de omstreden film te steunen.

"De heilige koran beschouwt Jezus als een profeet. Wat het boek beweert, is een belediging voor zowel christenen als moslims," aldus een geestelijke. The Da Vinci Code draait vanaf aanstaande donderdag in de Nederlandse bioscopen.

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Random

Avatar

Sigh... *cough* fictie enzv... Ik als ongelovige wordt dagelijks beledigd door gelovigen, deal with it.

ruben

Avatar

In plaats van dat gelovigen de film aangrijpen op een positieve manier, om juist een dialoog te beginnen, blijven ze maar mopperen, miemelen en zeuren. Gemiste kans.

Online kan ik nog maar 1 review vinden: klik.

Vreemd dat er niet meer te lezen is. Persoonlijk trek ik Howard niet zo, maar aan de andere kant ziet de trailer er wel weer aardig uit.

Lord Voldemort

Avatar

Dit word wel een goeie film, de moslims terzijde... Smiley face

Kenji

Avatar

Ja jongens en meisjes, kunnen we het nu dan weer gewoon over de evolutietheorie vs. het creationisme hebben? Zo moeilijk is het toch niet om ontopic te blijven?

Lord Bono

Avatar

*hélé diépé zucht*
verzin eens wat nieuws...

Thiver

Avatar

Toch mooi hoe één film de christenen en moslims nader tot elkaar kan brengen. :D

Ann McDunn

Avatar

Het wordt eerdaags nog uitkijken geblazen met naar een film gaan.:( Eerst al dat gelazer met Salman Rushdi's Duivelse Verzen, we hadden het gewoon in de etalage staan, maar het voelde niet lekker en nu dit weer, maar ik ga gewoon heen en misschien zeg ik na afloop van de film wel, "was dat nu alles?"

hettar

Avatar

Kenji "Ja jongens en meisjes, kunnen we het nu dan weer gewoon over de evolutietheorie vs. het creationisme hebben? Zo moeilijk is het toch niet om ontopic te blijven?"

Hee zeg, je gelooft toch niet echt in die theorieen?? Luister liever naar de ware feiten van Scientology!

(OT: dat zoveel mensen de Da Vinci Code serieus nemen zegt weer genoeg over de intelligentie van de mensheid)

mtlife

Avatar

"Een atheist is niet arrogant, hij denkt alleen beter na."
- Herman Philipse

"De laatste stap van het verstandelijk denken is de erkenning dat er oneindig veel dingen zijn die het te boven gaan. Als het aan dat inzicht niet toekomt is het maar zwak."
- Blaise Pascal

:W

En van mij, wat zou de wereld toch saai zijn zonder gelovigen :9

AlwaysACritic

Avatar

hettar "Hee zeg, je gelooft toch niet echt in die theorieen?? Luister liever naar de ware feiten van Scientology!

(OT: dat zoveel mensen de Da Vinci Code serieus nemen zegt weer genoeg over de intelligentie van de mensheid)"


Ik neem aan dat je dit sarcastisch bedoeld???

lp-inside

Avatar

Het kan mij niets schelen, ik ben zelf moslim en heb er nix op tegen

LunaticLucy

Avatar

hettar "Hee zeg, je gelooft toch niet echt in die theorieen?? Luister liever naar de ware feiten van Scientology!

(OT: dat zoveel mensen de Da Vinci Code serieus nemen zegt weer genoeg over de intelligentie van de mensheid)"


Scientology en ware feiten? Mag ik ff lachen? Een geld-uit-de-zak kloppende leugenachtige organisatie is het, meer niet. En wat de ophef vanuit alle gelovigen betreft....The truth hurts!

Glue

Avatar

lp-inside "Het kan mij niets schelen, ik ben zelf moslim en heb er nix op tegen"


Ben zelf ook Moslim en heb het boek ook gelezen, maar ik snap niet hoe dit lasterlijk voor Jezus zou zijn.

Michaell

Avatar

Ze kunnen doen en zeggen wat ze willen, ik ga sowieso woensdag lekker naar de premiere!!

Michaell

Avatar

*woensdag = donderdag.

Arthaum

Avatar

I couldn't care less wat de moslims van de da vinci code vinden. Natuurlijk, kunnen zij ook weer ff schreeuwen wat ze ervan vinden. Ga tog ambassades in brand steken over een cartoon. Echt, hun moslims neem ik nooit meer serieus, zeker niet wanneer het gaat om films/cartoons/boeken/muziek en elke andere vorm van kunst.

Master

Avatar

Het is maar een film hoor! Het is niet het Ware verhaal van God. Maar slechts een fantasy film met een paar onderwerpen uit de bijbel. BTW.. Ik ben ook moslim, maar ik vind dit echt belachelijk. Mensen ga eens rusten ofzo in plaats van een hartverzakking te krijgen na elke kritiek op het geloof. Het echte geloof verdwijnt nooit en er zullen never nooit bewijzen tegen het echte geloof komen.

gandalf the white

Avatar

Arthaum "I couldn't care less wat de moslims van de da vinci code vinden. Natuurlijk, kunnen zij ook weer ff schreeuwen wat ze ervan vinden. Ga tog ambassades in brand steken over een cartoon. Echt, hun moslims neem ik nooit meer serieus, zeker niet wanneer het gaat om films/cartoons/boeken/muziek en elke andere vorm van kunst."


En moslims kunnen waarschijnlijk ook niets schelen hoe jij over de davi code denkt. Dat er moslims in syrie en iran ambasades in brand hebben gestoken wil dat zeggen dat ze dat allemaal gedaan hebben. Ze lopen gewoon nog achter. Vroeger mocht je hier in nederland ook bijna niets zeggen over het geloof.

on topic:

Ik heb dat boek nog niet gelezen maar zal waarschijnlijk wel een goede film worden, zolang het maar niet submission-achtig is.

Brutus

Avatar

Idd vergeet niet dat wij als christenen ook vele kruistochten hebben gehad en daar veel meer mensen in de naam van het geloof en door het verkeerd uitleggen van de bijbel hebben vermoord.

Maar ik als christen ga de film zeker kijken, ben absoluut niet bang dat het mijn geloof zal verzwakken en ja het geeft weer wat stof om over te praten als mensen er om vragen Smiley face

Arthaum

Avatar

Brutus "Idd vergeet niet dat wij als christenen ook vele kruistochten hebben gehad en daar veel meer mensen in de naam van het geloof en door het verkeerd uitleggen van de bijbel hebben vermoord.
"


Nee inderdaad, je hebt helemaal gelijk!! Omdat wij dat 1000 jaar geleden hebben gedaan, hebben zij nu het volste recht om 2 vliegtuigen het WTC in te vliegen en sinds 9/11 op z'n allerminst 3000 aanslagen te plegen... :| :| :|

Klik hier maar eens voor een leuke lijst...

en klik nadat je dat hebt gezien even hiero

Stok

Avatar

Teveel vrije tijd?

gandalf the white

Avatar

Arthaum "Nee inderdaad, je hebt helemaal gelijk!! Omdat wij dat 1000 jaar geleden hebben gedaan, hebben zij nu het volste recht om 2 vliegtuigen het WTC in te vliegen en sinds 9/11 op z'n allerminst 3000 aanslagen te plegen... :| :| :|

Klik hier maar eens voor een leuke lijst...

en klik nadat je dat hebt gezien even hiero"


Wie bedoel jij met zij 1.5 miljard moslims of de 19 kapers. Kijk ik ben geen absoluut tegen die aanslagen, maar als iemand in een hoekje gedrukd word kunnen er gekke dingen gebeuren.

AlwaysACritic

Avatar

Arthaum "Nee inderdaad, je hebt helemaal gelijk!! Omdat wij dat 1000 jaar geleden hebben gedaan, hebben zij nu het volste recht om 2 vliegtuigen het WTC in te vliegen en sinds 9/11 op z'n allerminst 3000 aanslagen te plegen... :| :| :|"


Nee sukkel! Brutus probeert daarmee aan te geven dat jij als niet-moslim niet moet doen alsof jij een heilig boontje bent en schone handen hebt.Het is ook altijd hetzelfde liedje: "De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!" Waarom vermeld je niet dat de oh zo vrome "westerse wereld" de afgelopen eeuw honderd duizenden moslim heeft laten creperen??? Is zeker niet gebeurt??? Als je ergens niet volledig van op de hoogte bent, is het niet verstandig om dingen van daken te gaan schreeuwen. En in het geval je jezelf afvraagt of ik moslim ben, NEE dus. Ik denk dat het goed voor je ontwikkeling zou zijn wanneer je je wat meer in internationale betrekkingen en gebeurtenissen verdiept. Maar dat is uiteraard aan jou.

Arthaum

Avatar

Ik vind dat eht geen vrijbrief moet zijn voor moslims om maar aanslagen te plegen, omdat wij dat ook hebben gedaan. Beetje vreemd toch? Aangezien jij van spreekwoorden houdt: "Wat gij niet wilt dat u gschiedt, doe dat ook een ander niet..."
En dus omdat de westerse wereld (waarom tussen aanhalingstekens?) mag ik niet zeggen dat de moslims volkomen fout bezig zijn met hun aanslagen en hun cartoon-rellen? Waar slaat dat nou op?

En met 'hun' en 'zij' en 'moslims' bedoel ik natuurlijk de extremisten.

AlwaysACritic

Avatar

Arthaum "Ik vind dat eht geen vrijbrief moet zijn voor moslims om maar aanslagen te plegen, omdat wij dat ook hebben gedaan. Beetje vreemd toch? Aangezien jij van spreekwoorden houdt: "Wat gij niet wilt dat u gschiedt, doe dat ook een ander niet..."
En dus omdat de westerse wereld (waarom tussen aanhalingstekens?) mag ik niet zeggen dat de moslims volkomen fout bezig zijn met hun aanslagen en hun cartoon-rellen? Waar slaat dat nou op?

En met 'hun' en 'zij' en 'moslims' bedoel ik natuurlijk de extremisten."


Nee dat is zeer zeker geen vrijbrief en je mag zeggen wat je wil. Vrijheid van meningsuiting. Maar het kan geen kwaad om naar de achter- en onderliggende gedachte te kijken. De katholieke kerk heeft het ook niet op cartoons, maar daar wordt in de media geen hype van gemaakt. Zo zijn er nog tal van religieuze stromingen die er onbegrijpelijke ideeën op na houden. De focus ligt op dit moment echter bij 1 groep en dat vind ik fout. Zo werk je niet aan een oplossing, maar maak je de zaken juist erger.

En over dat "wat gij niet wil..." stukje van je. Erg mooi, maar wie is er nou begonnen? En daar gaat het nou juist om.Die fundamentalisten zijn van mening dat zij NIET zijn begonnen, maar juist bezig zijn met het nemen van wraak op degene die hen kwaad berokkend heeft. Dus "wat gij niet wil...." zou dan op hen slaan.

En als je met "hun","zei" en "moslims" de fundamentalisten bedoeld, waarom schrijf je dan niet gewoon fundamentalisten? Is dat teveel moeite? Oh ja en westere wereld staat tussen aanhalingstekens omdat "westers" geassocieerd wordt met goed en alles erbuiten "minder goed", om het maar beschaafd te houden en daar ben ik het absoluut niet mee eens.

P.s : excuses voor "sukkel" ik liet me ff gaan, is niet netjes.

hermit elephant

Avatar

ruben "...Online kan ik nog maar 1 review vinden: klik.

Vreemd dat er niet meer te lezen is..."


Zo vreemd is het niet dat er maandag pas 1 review te vinden is. De (inter-)nationale pers krijgt de film niet (zoals gebruikelijk) dagen van tevoren te zien, zodat er fatsoenlijke reviews geschreven kunnen worden, maar precies 1 dag voor de premiere.
Ja beste medeFt-ers, ook onze eigen recensent moet zijn nachtrust opofferen om er voor te zorgen dat jullie donderdag de ultieme TDVC-recensie kunnen lezen...

Seth

Avatar

Ik ga morgen (woensdag) naar de film zien, tickets zijn wel duurder dan anders.. btw, in België (waar ik woon) komt hij woensdag dus al uit!
grtz, Seth

Frank Castle

Avatar

Ik vond het Schnitzelparadijs een belediging voor hollanders maar daar zeur ik ook niet over.

Ithran

Avatar

Het slaat nergens op wat je zegt ik heb geen belediging gezien of gehoort in de film Scnitzelparadijs en ik heb hem al 6 keer bekeken.
Ik vindt het eigenlijk belediging voor de mocros....

spacey

Avatar

Ithran "Het slaat nergens op wat je zegt ik heb geen belediging gezien of gehoort in de film Scnitzelparadijs en ik heb hem al 6 keer bekeken.
Ik vindt het eigenlijk belediging voor de mocros...."


6 keer gekeken :Z? Wat zul jij je verveeld hebben

NieuwsFilm