Algemeen

Vin Diesel wil slotstuk 'Fast & Furious 10' doormidden hakken

Na F9 volgen nog twee films in de The Fast Saga.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De Fast & Furious-franchise a.k.a. The Fast Saga is één van de financieel succesvolste filmreeksen van dit moment. De films verdienen honderden miljoenen en verleden jaar verscheen een succesvolle eerste spin-off. Nu lijkt het erop dat Fast & Furious 10 een einde wordt dat bestaat uit twee delen.

Alweer geruime tijd geleden werd duidelijk dat Fast & Furious 10 de laatste film in de reeks moet worden. Nu lijkt het erop dat deze film uit twee delen gaat bestaan en dat de franchise daarna verdergaat met spin-offs rond individuele personages. Vin Diesel zei tegenover Total Film:


"Het universum is zo robuust en zo rijk aan talent en verhalen dat het verantwoord is om spin-offs te maken. En ik denk dat het onvermijdelijk is. Universal verdient het omdat ze heel veel hebben geïnvesteerd in deze kleine saga. En voor de fans, als Fast 10 deel 1 en 2 de conclusie zouden zijn, dan zou het fijn zijn als deze wereld nog generaties lang doorgaat."

Al jaren in de planning
Ook lijkt het erop dat Diesel al volop bezig is het zijn Fast & Furious-afscheid. "Ik begon al met het plannen van Fast 10 voordat we begonnen met het filmen van Fast 9," aldus de spierbundel die het personage Dom Toretto speelt.

De film F9 van Justin Lin staat gepland voor 21 mei en (het eerste deel van) Fast & Furious 10 staat vast op 1 april 2021. Eén van de spin-offs lijkt een "badass girl movie" te gaan worden.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

“Rijk aan talent en verhalen”

Hij gelooft het nog echt ook. Stop er gewoon mee aub.

Marvel boy 4

Avatar

Rutherford. Ik vind die films wel nog iets hebben hoor

Frietgezicht

Avatar

- gelezen
- hard gelachen
- en weer verder met de dag

Rutherford

Avatar

Ik ook hoor, tem deel 5. Daarna pffff.

Maac

Avatar

Is dat überhaupt nog een ding, het tunen van auto's?
Ik kan me herinneren dat jaren geleden in het dorp waar ik vandaan kom iedere 18-jarige met een baan op het industrieterrein zijn auto liet ombouwen (en dan zo'n sticker om de achterruit met "Dutch Tuning Team" oid), maar ik zie ze nu nauwelijks meer.
Als ik dan tegenwoordig toch nog iemand op een lachgasknop hoor drukken kan ik alleen maar lachen. Het was toen kinderachtig en dat is het nog steeds.

Robbepost

Avatar

'Alweer geruime tijd geleden werd duidelijk dat Fast & Furious 10 de laatste film in de reeks moet worden. Nu lijkt het erop dat deze film uit twee delen gaat bestaan'

Dan is FF11 toch het laatste deel?

Master Of Films

Avatar

Vin "Groot" Diesel "Het universum is zo robuust en zo rijk aan talent en verhalen"
Ik wou dat het Star Wars universum dezelfde toptalent (*) en rijke verhalen (**) kreeg als die van F&F. Althans t/m Hobbs & Shaw. Met de terugkeer van Han in F9 lijken ze direct inspiratie te hebben gestolen vanuit The Fallout of Skywalker.

(*) sarcasme
(**) sarcasme

FlickPick

Avatar

Dan verwacht ik wel minimaal 3 scene's waarin vallende personages worden opgevangen door straaljagers, onderzeeërs en satellietschotels. Anders laat maar.

SunChaser

Avatar

In F9 vangt Vin Diesel een auto
In F10 transformeert hij in een vrachtwagen

Marcelo

Avatar

Alles na deel 5 was één dikke vette uitmelk sessie. "het verantwoord is om spin-offs te maken" Oftewel het tot deel 10 blijven maken is niet genoeg, deel 10 opsplitsen is niet genoeg, 1 spin-off was niet genoeg... Ik ben een fan, maar dit is gewoon onzin van de bovenste plank.

Coola

Avatar

Heel veel vermaak deze franchise, hopelijk blijft de Franchise nog lang met films (en series komen).

Deze franchise staat originele films etc niet in de weg en ze doen er niemand "pijn" mee dus ik zie het probleem niet.

Kevin1994

Avatar

Ben je volledig met je eens Coola. Het zijn heerlijke over de top films en de actiescènes zijn mooi gefilmd en in elkaar gezet.

John Wayne

Avatar

Diesel belazerd de zgn. fans door na het beloofde einde, FF10, gewoon een deel 11 te maken. Een goede autostunt zit er niet meer in want het is allemaal CGI. Men had na deel 7 moeten stoppen.

Pronk47

Avatar

Wel slim van Diesel,want zeg nu eerlijk wat heeft Vin nu beruikt buiten de FF reeks?

UPictures

Avatar

@rutherford.

Als jij een productiebedrijf zou hebben en jouw films leveren 800 miljoen + op , zou jij stoppen?

Nee, ik ook niet.

Blockbuster

Avatar

^^^

Wat Vind bereikt heeft buiten de F&F films? Nou, toch nog best een hoop leuks, zoals Pitch Black en xXx. En natuurlijk Guardians Of The Galaxy.

De beste film met hem is de eerste kennismaking met hem, die waarin je hem helemaal niet ziet maar wel hoort: het iconische The Iron Giant.

Coola

Avatar

Typisch antwoord van een non fan. Niemand van de fans word belazerd door Vin. Het stoppen van de Franchise daarmee zou je de fanbase belazeren.

NieuwsFilm