Celebrity

Brad Pitt gaat een 'break' nemen na het winnen van de Oscar

En wat gaat hij dan precies doen?

door FilmTotaal om 11:36 in Celebrity
Na het ontvangen en mislopen van de laatste Oscars hebben de meeste filmmakers het wel weer even gehad met alle prijsuitreikingen. Brad Pitt, die een gouden beeldje heeft gewonnen voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood, gaat zelfs een stapje verder. Na de show onthulde de 56-jarige Amerikaan er even tussenuit te zullen knijpen om niet meer in de schijnwerpers te staan.

Tegenover meerdere journalisten onthulde de acteur uit Ad Astra: "Op het moment denk ik dat het tijd is om even te verdwijnen en terug te keren naar het maken van dingen." Toen er aan Pitt gevraagd werd of hij - na het winnen van zijn eerste Oscar - de tijd van z'n leven had, antwoordde hij: "Ik hoop het niet. Ik hoop dat er meer komt."


Verantwoordelijkheid
Het is inmiddels bijna twintig jaar geleden dat Pitt samen met producent Brad Grey en ex-geliefde Jennifer Aniston productiebedrijf Plan B Entertainment oprichtte. Met winnende titels als 12 Years a Slave en Okja zal hij voorlopig doorgaan met het maken van films.

"Het is leuk en speciaal geweest," gaat Pitt verder. "Het is een gemeenschap waar ik van hou en ik heb vele vrienden gemaakt in dertig jaar tijd. Ze betekenen veel voor me, werkelijk. Ik voel me daarvoor verantwoordelijk, meer dan ooit. Meer dan een ererondje."

NieuwsFilm

meest populair