Celebrity

Rose McGowan vindt Natalie Portmans jurk/Oscar-protest een grove belediging

"Wat is dat toch met actrices zoals jij?"

door FilmTotaal om 09:19 in Celebrity
Voordat de 92ste editie van de Oscars op televisie te zien was kreeg het gehele evenement weer op diens kop vanwege gebrek aan diversiteit. Het draaide naar verluidt enkel om blanke mannen. Om toch nog iets van zich te laten horen droeg Natalie Portman een jurk en cape waarop ze de namen van vrouwelijke regisseurs had gezet die niet genomineerd waren voor het gouden beeldje.

Iemand die dit een zwakke manier van protesteren noemt is Scream-actrice Rose McGowan, die al jaren strijdt om Harvey Weinstein achter de tralies te zien. Op Facebook plaatste ze een uitgebreid verhaal waarin ze Portman en haar actie onderuit haalt. Ze vond het niet bepaald moedig. "Verre van," schrijft ze. "Ze doet zich eerder voor als een actrice die acteert alsof ze hier om geeft. Zoals velen doen."

Carrière
"Ik vind Portman's manier van actievoeren een grove belediging voor degenen onder ons die echt werk leveren," gaat McGowan verder. "Ik schrijf dit niet verbitterd, maar verafschuwd." Hoewel de 46-jarige McGowan in eerste instantie aangeeft het beste met Portman te hebben en haar graag ziet zegevieren, valt ze haar daarna weer aan.

"Natalie, je hebt met twee vrouwelijke regisseurs gewerkt gedurende je zeer lange carrière. En één van hen was jijzelf. Je hebt een productiebedrijf die één vrouwelijke regisseur heeft aangenomen. Jijzelf. Wat is dat toch met actrices zoals jij?" Andere media die dit nieuwtje hebben opgepakt hebben overigens al aangekaart dat Portman vaker met vrouwelijke regisseurs heeft gewerkt.

Identiteit
De actrice uit het aankomende Thor: Love and Thunder lijkt het pispaaltje te zijn geworden omdat ze niet echt opkomt voor vrouwen in de filmindustrie. "Natuurlijk blijven vrouwen wereldwijd de parfum kopen die jij promoot, gaan naar de films die je maakt en denken te weten wie je bent. Maar wie ben je?"

Portman zou vooral veel zeggen volgens McGowan, maar doet verder niet veel. Wat overigens ook niet noodzakelijk is: "Er is geen wet die zegt dat je vrouwen moet aannemen. Met ze moet werken of ze moet steunen. Doe vooral wat je wil. Maar ik zeg dat je moet ophouden te doen alsof je een soort voorvechtster bent."

Lees het hele bericht hier.

NieuwsFilm

meest populair