Algemeen

Harrison Ford over terugkeer Han Solo in 'Star Wars'-films

Zijn personage heeft opmerkelijk aandeel in de vervolgtrilogie.

door Bram de Groot om 09:59 in Algemeen
Het personage Han Solo van Harrison Ford had een doorslaggevende rol in de originele Star Wars-filmtrilogie en keerde ook terug voor de vervolgfilms die afgelopen jaren verschenen. In Star Wars: The Force Awakens was er een overwachte wending in zijn verhaal.


Let op: hieronder volgen SPOILERS!


Uiteraard gaat Han Solo in The Force Awakens dood doordat hij wordt neergestoken door zijn zoon Ben Solo a.k.a. Kylo Ren, gespeeld door Adam Driver. In de afrondende Star Wars-film Star Wars: The Rise of Skywalker keert Solo Sr. kort terug.

J.J. vond het een goed idee
Tijdens Jimmy Kimmel Live! ging Ford kort in op zijn besluit om terug te keren als Han Solo in The Rise of Skywalker. "Ik dacht dat zijn bruikbaarheid was uitgeput, leeggebloed was... Dus ja, ik was bereid te sterven voor het grotere doel. Geen goede daad gaat ongestraft," aldus Ford tegenover Kimmel. "J.J. zei: 'Dit is een goed idee. Ik, J.J., heb besloten dat dit een goed idee is en ik wil graag dat je het doet."

Zo, dus daar heb je het! Ford was vrij snel overtuigd nadat hij had gesproken met regisseur J.J. Abrams. Waarschijnlijk is dit wel de allerlaatste keer dat Ford te zien was als Solo. Van Ford is bekend dat hij vindt dat de rol van Solo eigenlijk al was afgerond met de originele trilogie.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Toch had ik liever gezien dat het bijvoorbeeld aan het einde van het 2e deel gebeurde.
Vond dit te kort om echt een impact te maken. Zo van hè! Solo doet mee, oh wacht hij doet niet meer mee.

Chris23

Avatar

^ This. (Hey, Han Solo is na 34 jaar weer terug. Oh nee, toch niet)
`T ging ook veels te abrupt.
Kweet nog dat ik in de bios dacht van "huh , killden ze daar nou net even tussen neus en lippen door Han Solo?"
(De dood van HAN muthafukking SOLO) Had misschien ook best wat meer foreshadowing en opbouw en spanning en drama mogen hebben.
Het had `n mega memorabel dramatich moment kunnen zijn als hij b.v. nadat hij tijdens een soortemet last stand om samen met de rest van de old gang de new gang te beschermen terwijl die ook iets heldhaftigs aan het doen zijn, voor de zoveelste en laatste keer het leven van Luke gered zou hebben, in de armen van Luke of Leia of chewie of zelfs 3pO`t loodje had gelegd met I know (kid) oid als laatste woorden.(of dat hij tegen Leia i love ya zegt en dat Leia i know terugzegt.....Nou ik er over na denk had dat een prachtige scene kunnen zijn : Han kan "i love you" niet over zn lippen krijgen, zelfs niet wanneer hij sterft. Leia ziet in zijn ogen wat hij niet kan zeggen en zegt dan zachtjes, terwijl er een traan over haar wang biggeld en ze haar omhelzing wat strakker aantrekt; "i know" . Han puft z`n laatste adem uit, chewie schreeuwt een combie van battlecry en pijn uit ... end scene. ... Ook had ik iets verwacht van een wookiestijl begrafenis shot of scene (met wookie ceremonie rituelen omdat Han een soort ere wookie status heeft...maargoed dat zou dan vloeken met de ST Chewie karakter arc hé (hij speelt letterlijk alleen Falcon uberchafeur in de sequels, da`s `t enige wat ie te doen krijgt.(Dat lijkt mij juist HELEMAAL geen karaktereigenschap voor chewie, een keiharde doorgewinterde smokkelwarrior; die had de falcon nooit aan de eerste de beste troela weggegeven imho. De enige reden dattie een assistent van Han leek en zich een beetje op de achtergond hield en Han de beslissingen liet doen was omdat hij een life debt had bij Han omdattie `m gered had oid. Hij heeft geen lifedebt bij rey maar gaat wel verder met de zich op de achtergrond bevindende assistent die zelf geen plannen heeft spelen bij haar Smiley face ...maargoed het is DISNEY starwars he , nie na denken maar consumeren) Smiley face )

Molemanski

Avatar

@Cilian Supreme. Beetje oneens. Wat ontwikkeling voor Kylo en een origineel personage weg.

Dikke prima als je het mij vraagt.

Raki-Pure

Avatar

De trilogie die onder Disney is gemaakt kan wat mij betreft rechtstreeks de prullemand in.

Hiss

Avatar

@Raki-Pure
Voor de Star Wars merchandise is dat letterlijk het geval: Mandalorian spullen zijn niet aan te slepen en die van de films liggen in de uitverkoop/prullenmand. En dat juich ik heel erg toe.

PRIME

Avatar

Ford wilde destijds al niet eens verder dan A New Hope, heeft 'ie ooit gezet.

@Chris23
Tussen neus en lippen door?

De scene tussen Kylo en Han was dé scene van TFA. Ren's arc in TFA en TLJ was het hoogtepunt van de trilogie.

Chris23

Avatar

Leuk voor Kylo Smiley face. (ik had het over (de dood van) HAN muthafukkin` SOLO Smiley face )
Voor mij had die scene pas impact gehad, en imho minder tussen neus en lippen door aangevoeld, als we voor die scene al momenten met Kylo en Han samen hadden gehad of als pas tijdens die scene revealed werd dat ze familie waren.
Voor mij was het een overhaaste, (ondanks het goede acteren van Adam) gevoelloze en qua eind voor het Solo karakter, "oneerbiedige" scene.
(Voor mij was het hoogtepunt van deze "trilogie" de Tie/Falcon chase op Jakku, dat was het enige scene in deze 3 films dat ik een beetje het SW adventure gevoel (waar het mij om draait) kreeg .)

GinoD240

Avatar

Chris ben het volkomen eens met je verhaal, het had zoveel mooier MOETEN wezen, in plaats daarvan krijg je gewoon een flut verhaaltje dat net zo goed in het buurthuis Close..Close...om de hoek had plaats kunnen vinden.....ik had bij deze Trilogie echt niet dat....In a Galaxy Far...Far ...way....gevoel...het is allemaal omlaag getrokken.....en de tweede film is nog eens een extra miskleun daar boven op.

NieuwsFilm

meest populair