Harrison Ford over terugkeer Han Solo in 'Star Wars'-films

Zijn personage heeft opmerkelijk aandeel in de vervolgtrilogie.

Het personage Han Solo van Harrison Ford had een doorslaggevende rol in de originele Star Wars-filmtrilogie en keerde ook terug voor de vervolgfilms die afgelopen jaren verschenen. In Star Wars: The Force Awakens was er een overwachte wending in zijn verhaal.


Let op: hieronder volgen SPOILERS!


Uiteraard gaat Han Solo in The Force Awakens dood doordat hij wordt neergestoken door zijn zoon Ben Solo a.k.a. Kylo Ren, gespeeld door Adam Driver. In de afrondende Star Wars-film Star Wars: The Rise of Skywalker keert Solo Sr. kort terug.

J.J. vond het een goed idee
Tijdens Jimmy Kimmel Live! ging Ford kort in op zijn besluit om terug te keren als Han Solo in The Rise of Skywalker. "Ik dacht dat zijn bruikbaarheid was uitgeput, leeggebloed was... Dus ja, ik was bereid te sterven voor het grotere doel. Geen goede daad gaat ongestraft," aldus Ford tegenover Kimmel. "J.J. zei: 'Dit is een goed idee. Ik, J.J., heb besloten dat dit een goed idee is en ik wil graag dat je het doet."

Zo, dus daar heb je het! Ford was vrij snel overtuigd nadat hij had gesproken met regisseur J.J. Abrams. Waarschijnlijk is dit wel de allerlaatste keer dat Ford te zien was als Solo. Van Ford is bekend dat hij vindt dat de rol van Solo eigenlijk al was afgerond met de originele trilogie.



NieuwsFilm

meest populair