Algemeen

Eerste recensies 'Sonic' met Jim Carrey; ga jij erheen?

Is de nieuwe gameverfilming wat? En wat zegt de box office-voorspelling?

door Bram de Groot om 13:44 in Algemeen
Vanaf vandaag draait de gameverfilming Sonic the Hedgehog in de Nederlandse bioscoopzalen. De eerste recensies staan nu online, en we hebben de box office-voorspelling.

De Sonic-film van regisseur Jeff Fowler lijkt in het vierdaagse premièreweekend in de States zo'n $40 tot 45 miljoen op te gaan halen. De circa $87 miljoen kostende actiefilm wordt ook best goed ontvangen.

Na 41 getelde recensies zijn Ben Schwartz' Sonic en Jim Carrey's slechterik Robotnik prima 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 66%, met een 5.87/10 als gemiddelde beoordeling.

Matig verhaal; degelijke familiefilm
"De look van Sonic werd als bekend gecorrigeerd nadat de trailer online paniek veroorzaakte; misschien hadden fans ook over het script moeten worden geraadpleegd," aldus Michael Gingold van Time Out.

En Kristen Page-Kirby van Washington Post: "De film is prima en herkenbaar voor gamers en kinderen: Sonic-sprints, Jim Carrey-grappen, maar de creativiteit raakt snel op."

Leuk avontuur met Sonic
Brian Truitt van USA Today schrijft: "Uiteindelijk is Sonic gevat zonder gemeen te zijn en lief zonder gezapig te worden, waardoor dit een avontuur is dat zeker de moeite waard is."11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Lijkt me toch niet zo'n blockbustermateriaal, ik schat een opbrengst vn 250 à 350 milj.
Desalniettemin wil ik hem graag zien.

Novarellum

Avatar

Milo007: ik denk dat je zeer hoog inzet.

reporterdavid91

Avatar

Het zal het wel aardig doen, een goede kinderfilm in deze tijd waar niet echt super grote concurentie is. Een aardige film van Paramount Pictures (die laatst ook Dora heeft afgeleverd, met naar het lijkt, dezelfde soort humor.)

Coola

Avatar

Ik wil de film wel zien, maar hier in Vlissingen draait alleen de nl versie.

GreenHornet

Avatar

Ik Wacht liever op Mario film

Artificialis

Avatar

Als ik ga kom ik voor Jim Carrey, die was in de trailers al grappig. Maar doorgaans zit ik op mijn leeftijd niet echt meer op dit soort films te wachten. Het is te veilig allemaal.

Gyros regime

Avatar

Leuk, ik ga hem nog wel zien.

Frietgezicht

Avatar

Carrey zat toch vast voor de moord op zijn ex?

Popcultuurfreak

Avatar

De critics die ik vertrouw zeggen dat het een prima film is. Maar ik ga toch mijn geld in mijn portemonee houden voor een andere flick. Denk wel dat het veel geld zal maken.

Goku32

Avatar

Dikke vette 10 geweldige film

NieuwsFilm

meest populair