Eerste recensies 'Sonic' met Jim Carrey; ga jij erheen?

Eerste recensies 'Sonic' met Jim Carrey; ga jij erheen?

Is de nieuwe gameverfilming wat? En wat zegt de box office-voorspelling?

Vanaf vandaag draait de gameverfilming Sonic the Hedgehog in de Nederlandse bioscoopzalen. De eerste recensies staan nu online, en we hebben de box office-voorspelling.

De Sonic-film van regisseur Jeff Fowler lijkt in het vierdaagse premièreweekend in de States zo'n $40 tot 45 miljoen op te gaan halen. De circa $87 miljoen kostende actiefilm wordt ook best goed ontvangen.

Na 41 getelde recensies zijn Ben Schwartz' Sonic en Jim Carrey's slechterik Robotnik prima 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 66%, met een 5.87/10 als gemiddelde beoordeling.

Matig verhaal; degelijke familiefilm
"De look van Sonic werd als bekend gecorrigeerd nadat de trailer online paniek veroorzaakte; misschien hadden fans ook over het script moeten worden geraadpleegd," aldus Michael Gingold van Time Out.

En Kristen Page-Kirby van Washington Post: "De film is prima en herkenbaar voor gamers en kinderen: Sonic-sprints, Jim Carrey-grappen, maar de creativiteit raakt snel op."

Leuk avontuur met Sonic
Brian Truitt van USA Today schrijft: "Uiteindelijk is Sonic gevat zonder gemeen te zijn en lief zonder gezapig te worden, waardoor dit een avontuur is dat zeker de moeite waard is."



NieuwsFilm

meest populair