Celebrity

Alec Baldwin vergelijkt Donald Trump met Hitler

Volgens de bekende acteur is het nú tijd voor actie!

door FilmTotaal om 14:06 in Celebrity
Alec Baldwin mag Donald Trump dan wel vaker spelen tijdens The Saturday Night Live shows, de Mission Impossible acteur is allesbehalve een fan van de president. De twee zijn elkaar al vaker in de haren gevlogen en nu is het weer eens zo ver. Baldwin vergelijkt Trump namelijk met niemand minder dan Hitler.

In Amerika is er op dit moment een rechtszaak tegen de oud-adviseur van Trump gaande, Roger Stone, maar het Amerikaanse ministerie van Justitie wil opeens de strafeis tegen Stone flink verlagen. Dit gebeurde enkele uren nadat Trump geklaagd had over de behandeling van zijn oud-adviseur. In Nederland mag Stone dan niet zo bekend zijn, in Amerika is hij een heuse beroemdheid en staat hij bekend als de 'dirty trickster', die allerlei smerige trucjes bedenkt voor de Republikeinse Partij.

Wat is er gebeurd?
Zo zou Stone Hillary Clinton zwart hebben gemaakt, door o.a. haar mails te delen met Wikileaks. Hier loog hij over en eind vorig jaar werd Stone maar liefst schuldig bevonden aan zeven misdaden, waaronder liegen tegen het Amerikaanse Congres en belemmering van de rechtsgang. Vier aanklagers eisten deze week een gevangenisstraf van tussen de zeven en negen jaar, maar na een woedende reactie van Trump werd hier vanaf gezien. Prompt greep zijn minister van Justitie in en kondigde aan de strafeis te verlagen. Als gevolg hiervan stapten alle vier de aanklagers op. Baldwin vindt dit niet kunnen.

Baldwin's reactie
In meerdere tweets liet Baldwin zich uit over de zaak: ''Ja hoor, het is nu officieel: de Amerikaanse regering is net zo vals en corrupt als de kwaadaardige dictaturen die wij zelf sinds de Tweede Wereldoorlog zo haten. Vergeet niet dat we te maken hebben met een fascistische houdgreep, die langzaam maar zeker sterker wordt naarmate onze levensstandaard negatief blijft veranderen. Wij beginnen te geloven dat dit normaal is en dat alles wat in verschiet ligt slechter en minder is. Dit wordt dan de nieuwe norm, maar vergeet niet dat dit enkel en alleen gebaseerd is op geld''.

''Weten jullie nog hoe Hitler aan de macht kwam? Voor degenen die te jong zijn om zich dat te herinneren, jullie hoeven niet verder te kijken dan naar onze eigen senaat. Zij ruiken ook dat we bang zijn en niet moedig genoeg om voor onszelf op te komen. Zo begon daar toen ook...''

NieuwsFilm

meest populair