Algemeen

'Sonic' is de volgende film die het niet goed doet aan de box office

Weer een flop voor Hollywood?

door Jim Pedd om 14:12 in Algemeen
Alhoewel 2020 nog geen twee maanden oud is, hebben we al drie tegenvallende premières gehad. Daar komt er nu een vierde bij: Sonic the Hedgehog. De gameverfilming is gemaakt door Paramount, maar lijkt geen sprint te maken aan de box office.

Deadline stelt dat de film uitkomt op 40 tot 50 miljoen dollar in dit langere weekend. Dat valt behoorlijk tegen, wat vooral komt door de negatieve publieke opinie ten aanzien van de film. Toen de eerste beelden werden vrijgegeven, zag Sonic er niet uit zoals we hem kennen en dat leidde tot een redesign dat een bak geld gekost heeft.

Redelijk goedkoop
Gelukkig voor Paramount was de film redelijk goedkoop om te maken. Er ging naar het schijnt 85 miljoen dollar in de productie zitten. Daarmee hoeft er niet heel veel verdiend te worden om van Sonic een bescheiden succes te maken. Paramount kan daarmee wel opgelucht ademhalen.

In de film wordt Sonic geholpen door een politieagent. Een kwaadaardig genie heeft het op hem voorzien en wil Sonic graag gebruiken voor experimenten.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hercule_

Avatar

Wat een onzin artikel. De film doet het juist boven verwachting en scoort een A op cinemascore

Jeroen Pasman

Avatar

Dit is gewoon sensatie zoeken. Zó slecht doet Sonic het eigenlijk helemaal niet. (Nog even los van onze eigen meningen over de film)

Hercule_

Avatar

Van wat ik lees heeft de film een positieve rotten tomato score en is hij op de weg de best scorende game verfilming te worden.

Wat mij stoort aan dit soort artikelen die rechtstreeks gekopieerd zijn zonder context is dat iemand nou misschien denkt "sonic is een flop, ik wacht wel tot ie op netflix staat"

GreenHornet

Avatar

Dit is een family film.
FT is nu een beetje het zoeken

eltorro

Avatar

40 tot 50 miljoen is een prima oppeningsweekend, vooral voor een film van 85 miljoen. Dit komt inderdaad over als een onzin artikel.

Marklar

Avatar

Negatieve buzz is er toch totaal niet nadat er voor het eerst eens geluisterd is naar de reacties bij de eerste trailer. Daarna werd er overwegend positief gereageerd. En nu zijn zelfs de recensie (waar is die van filmtotaal eigenlijk? Geen gratis screening gehad?) Positief en het publiek vindt hem ook verrassend leuk...

Coola

Avatar

Zelfs angry Joe en jeremy Jahns zijn extreem positief over deze film maar dan ook echt extreem positief. Sonic moet haast wel een goede film zijn.

SunChaser

Avatar

de film scoort juist boven verwachting
Met 85 miljoen productiebudget is 55 plus opening juist goed
Onzin artikel FT

Janushhw

Avatar

Heb hem gister gezien.

Leuke film. Jim doet t ook leuk!!

Aanrader

horizon

Avatar

Nu MovieMeter eigen nieuws pagina heeft voelt FilmTotaal misschien extra prestatie druk?

John Wayne

Avatar

De glazen bol van FT is defect. De film opent in de VS ijzersterk en boven verwachting richting $ 60 miljoen. Dit lijkt allesbehalve een flop te worden.

Goku32

Avatar

Wat een bull shit dit is een hele leuke film, heb me er bijzonder mee vermaakt dus grootste onzin

Hercule_

Avatar

Beetje treurig ook dat Filmtotaal dit artikel niet aanpast, alles voor de clicks helaas

eltorro

Avatar

Film presteert inderdaad boven verwachtingen, schattingen lopen nu op tot 66 miljoen voor het 4 dagen weekend.

Mediator

Avatar

@Horizon
Ik zag iemand deze reactie geven onder een artikel van moviemeter
"Hartstikke leuk! Op Filmtotaal ben ik wel een beetje uitgekeken met al die overload aan onzinnige Marvel filmnieuwtjes. Zolang dat hier een beetje in balans is dan juich ik het absoluut toe!"

En hier moest ik ook wel om lachen

"De onzinnige commentaren daar wijzen op een publiek met serieuze alcohol problemen, een uitzondering daar gelaten. Inderdaad blijven ze daar nogal hangen bij de laatste Avengers film. Als dat me hier bespaard mag blijven zeg ik , waarom niet"

Moviemeter vs filmtotaal civil war? :-P

badboyspot

Avatar

goeie film gisteren gekeken in Engels ga weer kijk NL versie met me kids

Fr0nt

Avatar

#fail

Moviemagic

Avatar

Sonic is een flop? ik wacht wel tot hij op Netflix staat.

chakib82

Avatar

Grootste onzin ooit. De film doet het uitstekend wereldwijd.
En het is een leuke film, erg vermaakt.

Gigan72

Avatar

Tja als het geen Marvel is dan vindt het FT al snel een flop

Maxieboy

Avatar

Dit artikel niet geloven. Ramingen voor de box office inkomsten van de Sonic film zijn zeer positief. Op vrijdag (samen met de beperkte pre-releases op donderdag) hebben 21miljoen dollar opgeleverd. Sommige ramingen plaatsen de voorspelde box office van het openingsweekend over de 60 miljoen, maar minder is ook een succes. Ook klopt het niet dat er een negatieve publieke opinie is tegenover de film. Al sinds het nieuwe model voor Sonic onthuld werd steunen veel mensen de film. En sinds de film uitkwam zijn er veel positieve commentaren vanuit het algemene publiek. De publieke scores voor de film op sites als Rotten Tomatoes zijn zeer goed. En zelfs de reviews van professionele critics zijn gemixt tot gematigd positief, wat voor een kinder/familiefilm gebaseerd op een videogame zeer goed is.

Frietgezicht

Avatar

@ mediator, dat ben ik die zei over dat ze hier op FT een alcohol probleem hebben.

esteban

Avatar

En dit is dus de reden waarom ik FT al meer dan 2 jaar links laat liggen. Het ene clickbait-artikel na het andere, inhoudelijk waardeloos en maar al te vaak zonder enige kennis van zaken geschreven. FT is een extreem laagdrempelige, ordinaire, op sensatie gerichte roddelkrant geworden. En als het niet spectaculair genoeg is, verzinnen ze maar wat. Het is ver gekomen met deze site.

Wat Sonic betreft, deze doet het net opvallend goed. Niet alleen stijgt hij ver boven de oorspronkelijke verwachtingen van enkele maanden terug uit, hij gaat ook nog eens 20 M boven de bijgestelde verwachtingen van eerder deze week. En hij doet het zelfs beter dan het traject dat de studio voor ogen had.

Doe maar lekker door FT. Ik kwam hier terecht door iemand die niet begreep waarom FT iets anders zei dan de meest gerespecteerde filmsites. Omdat het FT is natuurlijk, de enige reden.

SunChaser

Avatar

En dan dit artikel HOT noemen
Al voor publicatie van dit bericht was al bekend dat Sonic t uitstekend zou gaan doen en daarna werd het nog beter.

Dit was bij aanvang al fake news

F1nishingdutch

Avatar

Deze film doet het nog redelijk. Op dit moment al 68 miljoen binnengehaald en wereldwijd 44 miljoen. Deze film gaat dus winst maken. Wel vanaf dag 1 van 21 miljoen en van dag 4 naar 11 miljoen dus snel kelderen.

Maxieboy

Avatar

@F1nishingdutch

Valt nog mee. Het is normaal dat de box office wat zakt (en daarna weer wat stijgt het daaropvolgende weekend enzovoort).

Na anderhalve week/2 weken heeft de film wereldwijd meer dan 200 miljoen USD opgehaald en de film stond ook in zijn 2de weekend op nummer 1. En dat terwijl de 2de grootste box office markt (China) door de uitbraak van het nieuwe corona virus volledig op zijn gat ligt. Ik hoop dat de film daar ook nog een release kan krijgen nadat het dagelijkse leven daar opnieuw op gang komt.

NieuwsFilm