Algemeen

Hoe fantastisch wordt de horrorfilm 'Fantasy Island' ontvangen?

De nieuwste horrorfilm in de bioscoop kent niet veel liefhebbers.

door Bram de Groot om 12:05 in Algemeen
Sinds een paar dagen draait de horrorfilm Fantasy Island in de Nederlandse bioscoopzalen. De recensies die sinds de release verschenen, zijn niet echt denderend te noemen.

De alternatieve insteek op basis van de gelijknamige tv-serie die tussen 1977 en 1984 werd uitgezonden is na 43 getelde recensies nagenoeg compleet 'Rotten' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op slechts 9%, met een 3.0/10 als gemiddelde beoordeling.

"Critics Consensus"
Het ontvangst wordt door Rotten Tomatoes samengevat tot: "Fantasy Island probeert het publiek de duistere kant van wensvervulling te tonen, maar dient vooral als een waarschuwend verhaal over de gevaren van het opgraven van lang overleden franchises."

De zogenaamde Top Critics zijn het met elkaar eens dat de film weinig waard is. Zo schrijft Peter Travers van Rolling Stone:


"Als misdaden tegen cinema een vervolging verdienen, zou Fantasy Island van Blumhouse rechtstreeks naar de dodencel gaan. Het enige enge aan deze geruisloze, angstvrije horrorshow is dat het een vervolg wil voortbrengen. Stop ermee voordat deze weer doodt."

Heb jij Fantasy Island al gezien? En is de film echt zo slecht, of is het eerder een dertien-in-het-dozijn-horrorfilm voor snel vermaak voor de liefhebbers?7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Jammer want de film had potentie. Ook jeremy jahns en Chris Stuckmann zijn niet enthousiast en kraken de film af. De film werd gemaakt door dezelfde schrijvers/makers als Truth or Dare. Dan hoef je jammerlijk genoeg ook niet veel te verwachten. Ik moet nog even beslissen of ik deze op het grote witte doek ga kijken. Als ik ga is het met een lagere verwachting want zoals ik al zei de filmconcept had potentie.

Rohieth

Avatar

@Moviemagic

Gewoon zelf naar de film gaan en je eigen mening vormen. Snap nooit waarom mensen Jahns en Stuckmann als maatstaf nemen. Omdat ze meer dan 1 miljoen abonnementen hebben? Onzin.

Decepticon

Avatar

Jahns is, voor zover ik weet, gewoon een filmliefhebber zoals ons, maar Stuckmann heeft een film opleiding gedaan en probeert zelf ook wel eens wat te maken. Hij gaat ook meestal wat dieper in het maken van film.
Maar zoals met veel "echte" recensenten, kun je het altijd oneens zijn met hun mening.

Jean01

Avatar

Zelden zo,n slechte film gezien,snap niet dat hier geld aan besteed word,zou verboden moeten worden!

MovieGamer

Avatar

Ik ga hier morgen heen met mijn nichtje dus ben benieuwd.
Heb Truth or Dare ook gezien en vond die stiekem wel leuk.

rainking

Avatar

Ik vond het helaas niet veel. Er was veel meer uit te halen. Het meest angstige moment was toen ik op m'n stoel ging zitten ik erachter kwam dat ik m'n telefoon op 't toilet had laten liggen. Dat is pas pure horror. Ik heb ook 't idee dat de film slimmer probeert te zijn dan-ie is. Zeker met een detail dat me toch echt niet lijkt te kloppen en iets wat de hele zaal al van mijlen ver aan zag komen. Behalve die gozer die naast me zat dan. Die was niet zo bijdehand, aan z'n reacties gedurende de hele film te horen. Maar zoals Rohieth al zei, vorm je eigen mening. Wie is een ander om te bepalen wat jij leuk vindt?

Master Of Films

Avatar

Rohieth "Snap nooit waarom mensen Jahns en Stuckmann als maatstaf nemen."
Snap jij het concept ADVIES?
Het is geen gospel wat die 2 uitkrammen.

Stuckmann zit b.v. heel aardig op 1 lijn met mijn persoonlijke smaak. Aanraders zal ik sneller zien op het grote doek zien dan afraders. Ik kijk zowel toppers als Parasite als Truth or Dare meuk. Fantasy Island is duidelijk voor de streaming kijklijst.

NieuwsFilm