Algemeen

Gaat Roland Emmerich nu voor 'Independence Day 3'?

Regisseur Roland Emmerich over zijn franchise.

door Bram de Groot om 12:43 in Algemeen
De sci-fi klassieker Independence Day uit 1996 met namen als Will Smith, Jeff Goldblum en Bill Pullman kreeg in 2016 een tweede deel met Independence Day: Resurgence. Een enorm succes was deze niet, maar een derde deel is niet geheel ondenkbaar.

In gesprek met ComicBook.com zei regisseur Roland Emmerich het volgende over de toekomst van de franchise:


"Independence Day is het nu eigendom van Disney. Dus ik heb niet echt tijd gehad om dat [deel drie] te onderzoeken, omdat ik eigenlijk erg verdrietig was dat een studio waarvoor ik twee films heb gemaakt, ineens is verdwenen. Het is gewoon erg triest. Dat zijn films. De filmindustrie verandert voortdurend."

Independence Day 3?
De kans dat Independence Day 3 op korte termijn verschijnt is dus erg klein. Disney lijkt zich komende tijd vooral te richten op familievriendelijke producties en Independence Day is dat slechts in mindere mate.


Ondanks dat Independence Day: Resurgence erg zwak werd ontvangen werd er toch nog bijna $400 miljoen opgehaald bij een budget van zo'n $165 miljoen. Oorspronkelijk wilde Emmerich gelijk deel twee en drie opnemen.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Deel 1 was in die tijd fantastisch. Had nog een videoband met zo’n bewegend plaatje erop. The White House heel en als je hem bewoog vernietigd. Denk wel 20x gezien.

Nu is het vandaag de dag natuurlijk niet meer de ervaring die het toen was(tand des tijds ook niet helemaal doorstaan) maar nostalgie en sentiment en genoeg vermaak zorgen ervoor dat het een speciaal filmpje blijft.

Dan komen ze na tig jaar met een vervolg. Lijkt dus geen haastklus maar blijkt het(ook door het afhaken van Smith) wel te zijn.
Wat een ongelooflijke bagger film was deel 2.
Hij kan het beter triest vinden dat die zo’n gedrocht heeft afgeleverd. Sodemieter op met je deel 3.

P.s: wild gokje maar heb een donkerbruin vermoeden dat Coola dit een topfilmpie vond Smiley face

John Wayne

Avatar

Ik ben het eens met Friet. Deel 1 was geweldig, deel 2 bagger. Ik denk dan ook niet dat ook maar iemand op deel 3 zit te wachten.

Darthmar

Avatar

Het concept voor deel 3; de oorlog naar hun brengen lijkt me gaaf. Zien hoe de mensheid buitenaardse bondgenoten treft. Deel 2 had potentie maar weer wilde de makers te veel karakters onnodig terug brengen. Dr. Okun, de vader en de overbodige kids . Ze wilde er gewoon veels te veel in proppen.

Coola

Avatar

@ Frietgezicht

Deel 2 na 15 minuten uitgezet en daarna nooit meer gekeken.

Er is maar één Independence Day film

Frietgezicht

Avatar

Coola, shit ben positief verrast Smiley face

Daanminator

Avatar

Eerst deel 2 maar eens op netflix zien, daarna wat mij betreft deel 3.

Fan1984

Avatar

Ja ik vond allebei de delen Geweldig! Kom maar op met deel 3.

Artificialis

Avatar

Independence Day was waardeloos. Overgewaardeerd op elk niveau. Zelden roept Will Smith zoveel ergernis bij mij op als in die film. De enige reden dat ik Resurgence meer kon waarderen was vanwege zijn afwezigheid. Want laten we eerlijk zijn, het is allebei niks.

Robbepost

Avatar

Deel 2 is zo ontzettend slecht............. doet gewoon pijn als vervolg op het oir mij nostalgische eerste deel.

Monojaxx

Avatar

Alsjeblieft niet zeg, deel 1 was echt leuk, maar deel 2? Hoe hebben ze deze franchise zo kunnen verkrachten. Tenenkrommende film en totaal niet nodig geweest. Dus nee, geen deel 3.

chefry1983

Avatar

deel 1 is cool vanwege de nostalgische waarde die het heeft bij de oudere mensen op deze site. maar op de dag van vandaag is het nog wel een vermakelijke film. deel 1 was ook gaaf omdat het voor mij de eerste film was waarin er op grote schaal veel werd opgeblazen.

deel 2 was zeker geen geweldige film maar wel vermakelijk voor 1 keer.

Sunspot

Avatar

Was spannend de eerste, voor die tijd coole actie ook.

Maar ook leuke karakters, in de nieuwe film is er totaal geen spanning, hoe dat schip ook eraan komt, slecht gedaan.

Nieuwe karakters zijn echt shit, vooral die irritante piloten

Pepej

Avatar

Het was toch ook een erg armoedige bedoening, de structuur, scènes ed. bijna één op een vertaald naar de nieuwe situatie, plus een belachelijke schaalvergroting,
Snap niet dat hij dat zelf goed genoeg vond,
Zelfde als in de popmuziek vaak gebeurd, plagiaat plegen op jezelf, treurig

NieuwsFilm