Verdrietig: Jonge Disney-actrice Nikita Pearl (15 jaar) overleden

Verdrietig: Jonge Disney-actrice Nikita Pearl (15 jaar) overleden

Ze was te zien in onder meer Disney's Queen of Katwe.

Soms overlijden mensen te vroeg, maar actrice Nikita Pearl is dit weekend wel heel jong gestorven. Volgens diverse Oegandese media is Nikita Pearl Waligwa op 15 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.

De jonge actrice was een paar jaar geleden te zien in de film Queen of Katwe van Walt Disney Pictures. In de film van regisseur Mira Nair waren ook rollen te zien van David Oyelowo, Lupita Nyong'o en Madina Nalwanga. De film verscheen in 2016.

In 2016 kreeg Nikita Pearl te horen dat ze een hersentumor had en na een operatie en zo'n jaar later zou ze 'schoon' verklaard zijn. In 2018 bleek dat ze weer een tumor had. Verdere behandeling mocht niet baten. Ze zou gisteren zijn overleden in een ziekenhuis in Kampala. Mensen op de school waar Waligwa studeerde laat van zich horen: "Je was een schat voor zoveel mensen. Rust in vrede."

In Queen of Katwe was Nikita Pearl te zien als een vriendinnetje van het hoofdpersonage, een schaakwonder uit een Oegandese sloppenwijk. Het drama staat op dit moment op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair