Algemeen

Verdrietig: Jonge Disney-actrice Nikita Pearl (15 jaar) overleden

Ze was te zien in onder meer Disney's Queen of Katwe.

door Bram de Groot om 19:42 in Algemeen
Soms overlijden mensen te vroeg, maar actrice Nikita Pearl is dit weekend wel heel jong gestorven. Volgens diverse Oegandese media is Nikita Pearl Waligwa op 15 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor.

De jonge actrice was een paar jaar geleden te zien in de film Queen of Katwe van Walt Disney Pictures. In de film van regisseur Mira Nair waren ook rollen te zien van David Oyelowo, Lupita Nyong'o en Madina Nalwanga. De film verscheen in 2016.

In 2016 kreeg Nikita Pearl te horen dat ze een hersentumor had en na een operatie en zo'n jaar later zou ze 'schoon' verklaard zijn. In 2018 bleek dat ze weer een tumor had. Verdere behandeling mocht niet baten. Ze zou gisteren zijn overleden in een ziekenhuis in Kampala. Mensen op de school waar Waligwa studeerde laat van zich horen: "Je was een schat voor zoveel mensen. Rust in vrede."

In Queen of Katwe was Nikita Pearl te zien als een vriendinnetje van het hoofdpersonage, een schaakwonder uit een Oegandese sloppenwijk. Het drama staat op dit moment op Disney+.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Ik ben niet bekend met haar maar 15 jaar is wel heel erg jong om te gaan. RIP †

Mediator

Avatar

echt verschrikkelijk dit. RIP

Steve-O

Avatar

Heel erg verdrietig †

Civilian Supreme

Avatar

Omdat je dit soort dingen best vaak hoort vraag je je toch wel eens af wanneer je zelf of iemand die dichtbij je staat aan de beurt is.
Dit is iig veel te jong.

kokosnoot

Avatar

15 jaar jeetje veels te jong. Zo vreselijk voor haar zelf en haar fam en dierbaren :((

NieuwsFilm

meest populair