Algemeen

Samuel L. Jackson heeft de smaak te pakken: hij neemt een nieuwe rol aan als... huurmoordenaar

Never change a winning team.

door Timothy van Damme om 10:55 in Algemeen
Met iemand die zoveel rollen heeft gespeeld als Samuel L. Jackson is het niet vreemd dat je af en toe gecast wordt in rollen die wat op elkaar lijken. Voor een nieuwe film kruipt hij dan ook wederom in de huid van een huurmoordenaar, een rol die hem op het lijf geschreven is.

Recent nog speelde hij iemand met dit beroep in The Hitman's Bodyguard. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want binnenkort draaft hij op in een nog naamloze film over een een gepensioneerde huurmoordenaar. En geloof het of niet, deze wordt ongewild zijn oude wereld ingetrokken om nog één keer zijn trucje te laten zien.

Verrassend
Het plot is als volgt: Morris Stokes is niet bepaald een typische gepensioneerde. Ooit was hij de trouwe rechterhand van maffiabaas Easy-A. Hij heeft zoveel moorden op zijn geweten, dat hij het verdiend heeft om van zijn oude dag te kunnen genieten. Wanneer zijn neefje een fout maakt, krijgt Morris een telefoontje van zijn oude baas. Hij krijgt de keuze. Of hij helpt om het verloren geld terug te krijgen, óf hij vermoordt zijn bloedeigen neefje. Terwijl ze de stad rondgaan op zoek naar de buit, ondergaat het tweetal enkele belangrijke levenslessen.

Het zal dus waarschijnlijk een formulefilm worden, maar dat hoeft niet verkeerd te zijn.De regie wordt verzorgd door John Requa en Glenn Ficarra. Dit duo bewees met Crazy, Stupid, Love. bijvoorbeeld dat zij zelfs in een uitgekauwd genre als de romcom een verrassende film kunnen maken.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

hij blijft maar doorgaan ik geef hem echt geen 71

NieuwsFilm