Crazy, Stupid, Love.

Crazy, Stupid, Love. (2011)

This Is Crazy

Uitstekende romkom bevat de juiste verhouding tussen romantiek en komedie en zal zowel mannen als vrouwen behagen.
play

7,2 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

In Crazy, Stupid, Love heeft Carl Weaver alles voor elkaar, totdat zijn ontrouwe vrouw van hem wil scheiden. Carl staat er opeens helemaal alleen voor, maar besluit niet achter de geraniums te zitten. In plaats daarvan gaat hij weer stappen en achter de vrouwen aan. Helaas is hij daar niet zo goed in, maar gelukkig komt hij de jonge en knappe player Jacop Palmer tegen, die hem een snelcursus vrouwen versieren besluit te geven. Naast zijn nachtelijke avonturen moet Carl echter ook nog zijn kinderen opvoeden, twee zaken die niet zo goed te combineren zijn. Op RottenTomatoes scoort de film een percentage van 76% op basis van 146 recensies. De consensus over de film is als volgt: it never lives up to the first part of its title, but Crazy, Stupid, Love’s unabashed sweetness – and its terrifically talented cast – more than make up for its flaws.

Regie
Glenn Ficarra
John Requa
Cast
Marisa Tomei, Kevin Bacon, John Carroll Lynch, Julianne Moore, Steve Carell, Ryan Gosling, Jonah Bobo, Emma Stone, Liza Lapira, Beth Littleford, Julianna Guill, Joey King, Analeigh Tipton, Josh Groban, Mekia Cox.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 142.851.197
Release
28.07.2011
Release NL
08.09.2011
Release DVD
31.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Glenn Ficarra en John Requa | Cast: Steve Carell (Cal), Ryan Gosling (Jacob), Julianne Moore (Emily), Emma Stone (Hannah), Analeigh Tipton (Jessica), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2011

Filmmakers hebben het door de jaren heen al oneindig vaak geprobeerd: een romantische komedie maken die voor zowel vrouwen als mannen geslaagd is. Toch lukt het ze maar zelden. Vrijwel altijd neemt de rom of de kom de overhand en wordt de film té klef of té flauw. Het merendeel van de films die wel de juiste mix weten te realiseren, komen uit Engeland zoals Notting Hill en Love Actually. Crazy, Stupid, Love komt uit Hollywood en het regisseursduo Ficarra en Requa wist tot nu toe nog weinig indruk te maken. Ditmaal slagen de makers er echter wél in om die juiste combinatie te vinden en leveren ze waarschijnlijk één van de beste films van dit jaar in zijn genre af.

Cal is een degelijke, keurige veertiger die alles voor elkaar te denkt hebben met een prima baan, twee leuke kinderen en een goed huwelijk. Tijdens een etentje komt zijn vrouw Emily echter met het voor hem totaal onverwachte verzoek voor een scheiding. Ze is vreemdgegaan, maar volgens haar zijn ze vooral uit elkaar gegroeid. Cal zegt en vraagt niks en slijt zijn avonden vanaf dan depressief in een hippe bar. Die bar is tevens het speelveld van player Jacob die daar avond aan avond mooie vrouwen scoort. Hij heeft te doen met Cal en neemt hem onder zijn hoede. Cal lijkt aanvankelijk veel te kunnen leren van Jacob. Ook zijn eigen kinderen lijken precies te weten hoe het allemaal moet, maar Cal blijkt ook zo zijn eigen kwaliteiten te hebben en realiseert zich steeds meer dat hij zich daar weer op moet richten. Het bracht hem immers zijn in eerste instantie perfecte leventje.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Crazy, Stupid, Love. Nieuwsberichten