Blu-Ray Review: Crazy, Stupid, Love.

Supertalenten Emma Stone en Ryan Gosling in de vermakelijkste romkom van 2011.


Regie: Glenn Ficarra / John Requa | Cast: Steve Carell (Cal), Ryan Gosling (Jacob), Julianne Moore (Emily), Emma Stone (Hannah), Analeigh Tipton (Jessica) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 8 september 2011 | Retail release: 1 februari 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Pools, Arabisch | Uitgever: Warner Bros. | EAN: 5051888087640 | FilmTotaal Recensie

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht worden er ook dit jaar weer een aantal (romantische) komedies uitgegeven. Naast Horrible Bosses, Friends With Benefits, One Day en What's Your Number? verscheen onlangs ook Crazy, Stupid, Love. op Blu-Ray. De film van regieduo Glenn Ficarra en John Requa, bekend van hun "controversiële" regiedebuut I Love You Phillip Morris (2009), was verleden jaar veruit de vermakelijkste romkom. Het bracht niet alleen de supertalenten Emma Stone en Ryan Gosling bij elkaar, maar het wist ook een menselijker gezicht te geven aan komiek Steve Carell. De fraaie rol van Marisa Tomei mag niet vergeten worden. Ondanks een uitstekend ontvangst, wist Crazy, Stupid, Love. geen enorme klapper te maken aan de wereldwijde bioscoopkassa. De circa 140 miljoen die de film wel scoorde, zal Warner Bros. echter niet ontevreden hebben gestemd. Zoals gezegd ligt de romkom sinds kort in het schap.

SYNOPSIS
In Crazy, Stupid, Love. is Cal Weaver (Carell) een degelijke veertiger die denkt dat zijn huwelijk perfect is, totdat zijn vrouw Emily (Moore) een scheiding aanvraagt. Cal is weer vrijgezel en voelt zich verloren. Maar dan ontmoet hij Jacob Palmer (Gosling), een ware ladykiller die hem helpt de liefde en zijn mannelijkheid terug te vinden. Terwijl ongepaste verliefdheden en romantische ontmoetingen de revue passeren, ontdekken Cal en Jacob dat een player zijn zonder de juiste partner niet alleen dwaas en dom is: het is onmogelijk!

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Crazy, Stupid, Love. of klik verder naar de trailer in HD:



WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Crazy, Stupid, Love. een mooie 78%. De IMDb noteert een vergelijkbare 7,5 (bij ruim 80 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de romkom met een 7,7. FT recensent Thomas Hermssen gaf vier sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FT bezoeker Acer: ...een lekkere film en zoals gewoonlijk doet Steve Carell het geweldig hierin. Verder een beetje, date night, hitch, forty old virgin achtig. Marisa Tomei is een leuke toevoeging hierin, Ryan Gosling brengt ook overtuigende karakter mee. Kortom een leuke cast en een interessante film met de nodige drama en humor verwerkt...
Het productiebudget van Crazy, Stupid, Love. bedroeg circa $50 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Glenn Ficarra / John Requa's tweede bioscoopfilm een redelijke $19,1 miljoen en eindigde na 119 dagen op een iets magere $84,4 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op $142,8 miljoen. In Nederland scoorde de romkom met $2,2 miljoen meer dan goed.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de 1 disc Blu-Ray uitgave van Crazy, Stupid, Love.. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase, met een afwijkende sleeve eromheen. De vormgeving van de hoes heeft een dezelfde stijl als eerdere filmposters, maar heeft in dit geval een eigen ontwerp gekregen. De vormgeving van de sleeve moet door de rood/witte uitstraling vermoedelijk het Valentijnsgevoel extra aanspreken. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



DE EXTRA'S
Disc 1: Steve and Ryan Walk Into A Bar | The Player Meets His Match | Deleted Scenes
De Blu-Ray van Crazy, Stupid, Love. bevat een beperkt aantal extra's met een gezamenlijke speelduur van een klein half uur. Buiten de redelijk vermakelijke verwijderde scenes om, valt er niet enorm veel te lachen bij de extra's. De twee korte docu's "Steve and Ryan Walk Into A Bar" en "The Player Meets His Match" zijn personagebesprekingen tussen Steve Carell en Ryan Gosling en respectievelijk Emma Stone en Gosling.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Bij een romkom waarin veel gepraat en gelachen wordt, is beeld en geluid van ondergeschikt belang. Dit gaf Warner Bros. echter geen reden om een middelmatige schijf af te leveren. Het ziet er zelfs erg netjes uit! Van de audio hoef je niet heel veel te verwachten, dit klinkt gewoon degelijk.

CONCLUSIE
Voor een romantische komedie heeft Glenn Ficarra en John Requa's Crazy, Stupid, Love. een geweldige cast. Stuk voor stuk zet deze ook fraaie prestaties neer waardoor de film op zeker de leukste romkom van 2011 is. Hoofdrolspelers Emma Stone (The Amazing Spider-Man) en Ryan Gosling (Gangster Squad) bouwen ondertussen verder aan hun mooie cv.
De Blu-Ray van Crazy, Stupid, Love. had mogelijk iets beter gekund. Beeld en geluid zijn prima, maar de extra's zijn wat mager. Aan de andere kant vraagt de romkom ook niet om zo heel veel extra's. Een schijf voor diegenen die van een verrassend sterke romkom houden.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 1 disc Blu-Ray uitgave van Crazy, Stupid, Love. is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Warner Home Video voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair