Algemeen

Mogelijke details over plot 'Tomb Raider 2' onthuld

De film zou de game Shadow of the Tomb Raider naar verluidt als basis gebruiken.

door Zilko Tarici om 09:55 in Algemeen
De gamereeks van Tomb Raider bestaat inmiddels al zo lang, dat hij al twee keer is gereboot. In totaal zijn er al 12 games over Lara Croft verschenen, waarvan het zevende tot en met het negende en het tiende tot en met het twaalfde deel als twee losstaande trilogieën gelden.

De eerste game van de meest recente trilogie (met de generieke titel Tomb Raider) uit 2013 stak de game en Lara Croft niet alleen in een nieuw jasje, maar gold ook als basis voor de rebootfilm Tomb Raider (2018) met Alicia Vikander. Je zou logischerwijs dan ook verwachten dat Rise of the Tomb Raider, het tweede deel in de laatste trilogie games, zou moeten gelden als basis voor de sequel-film. Zeker als je weet dat 'Rise' de beste recensies van alle delen uit de franchise kreeg en de game in de top 50 van Beste Videogames Ooit van Time Magazine staat!

Shadow of the Tomb Raider
Niks is echter minder waar: volgens bronnen van CBR zal de tweede film Shadow of the Tomb Raider, hekkensluiter van de gametrilogie, als inspiratie voor de plot gebruiken. Ietwat vreemd, want de game wist weliswaar goede kritieken te scoren, maar wordt als het zwakste deel uit de recente geschiedenis beschouwd.

In 'Shadow' zien we voornamelijk hoe Lara door de tropische jungles van Zuid-Amerika reist en het opneemt tegen de paramilitaire organisatie Trinity, die net als zij op zoek is naar de verloren stad van Paititi.

Naast dit alles meldt CBR dat de opnames van Tomb Raider in april zullen beginnen. Het eindresultaat moet vervolgens in maart 2021 wereldwijd in de bioscopen draaien. Ben Wheatley regisseert.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Q Jones18

Avatar

Ik wil angelina jolie terug als lara croft

Mediator

Avatar

deel 1 is best een leuk filmpje, zin in deel 2 Smiley face

Robbepost

Avatar

Ik vind deel 1 erg zwak.
Maar omdat Alicia zo knap is mag er een vervolg komen!

Master Of Films

Avatar

Ik had mij prima vermaakt met Shadow of the Tomb Raider. Althans met de gameplay!

Het verhaal daartegen is enorm zwak, en bad guy was als karakter ook zeer zwak. Vanwege haar obsessie met Trinity is Lara ook nog eens dom bezig met bepaalde acties (heb je wel wat te doen om het recht te zetten) en soms is ze mega irri. Hopelijk gaat Alicia niet de Lara uit Shadow "naspelen". Hopelijk gaan de film ook niet de Shadow verhaallijn volgen

deregtx

Avatar

@Q Jones18
Angelina Jolie is te oud voor die rol.

NieuwsFilm

meest populair