Nieuw misdaaddrama Martin Scorsese wordt een western

Nieuw misdaaddrama Martin Scorsese wordt een western

Gebaseerd op het non-fictieboek van auteur David Grann.

In zijn 50 jaar als regisseur heeft Martin Scorsese nog nooit een western gemaakt. Maar dat gaat veranderen met Killers Of The Flower Moon. In een interview met THE FILM STAGE legt Scorsese de brute real-world context uit van zijn volgende project, dat hem herenigt met iconen Leonardo DiCaprio en Robert De Niro.

"We denken dat het een western is. Het vindt plaats rond 1921/1922 in Oklahoma. Ze zijn zeker moderne cowboys, want ze hebben auto's, maar rijden ook ouderwets op paarden", aldus de 78-jarige legende.

De film vertelt het verhaal van Osage, een Indiase stam met een eigen territorium waar op een dag door de blanken olie ontdekt wordt. Vervolgens vinden er een reeks mysterieuze moorden plaats waarbij leden van de Osage gruwelijk om het leven worden gebracht.

Het is een grote zaak voor de net opgerichte FBI (onder leiding van J. Edgar Hoover) die een jonge agent (DiCaprio) met een undercoverteam erop uitsturen voor onderzoek. De Niro is gecast als de verantwoordelijke man voor de meeste doden. De rest van de rollen zal gespeeld worden door echte Indiase mensen. Eric Roth (Forrest Gump) schrijft het scenario.

Reünie
Killers Of The Flower Moon is niet alleen een reünie tussen Scorsese en twee van zijn favoriete acteurs, maar het wordt ook een weerzien achter de schermen met een groot deel van zijn technische crew, waaronder productieontwerper Dante Ferretti (Casino/Gangs Of New York/The Aviator/Shutter Island) en cinematograaf Rodrigo Prieto (The Wolf Of Wall Street/The Irishman). De opnames beginnen volgende maand.

Dit bericht bekijken op Instagram

Location scouting 📸

Een bericht gedeeld door Martin Scorsese (@martinscorsese_) op



NieuwsFilm

meest populair