Algemeen

Donald Trump is het oneens met Oscar beste film voor 'Parasite'

Ook haalt de President uit naar Brad Pitt.

door Wouter Drummen om 10:36 in Algemeen
Parasite wist recentelijk nog geschiedenis te schrijven door de Oscar voor zowel beste film als beste buitenlandse film te winnen. Ook won regisseur Bong Joon-Ho het felbegeerde gouden beeldje in de categorie beste regisseur en versloeg daardoor verrassend favoriet Sam Mendes. Parasite is hiermee eveneens de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor beste film wint. Hier is niemand minder dan Donald Trump het absoluut niet mee eens.

Zo zei de President afgelopen donderdag: ''Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar? De winnaar is... Een Zuid-Koreaanse film! Waar gaat dat in vredesnaam over? We hebben al genoeg problemen met Zuid-Korea, wat handel betreft. En dan geven we ze nu ook nog eens de prijs voor beste film. Was de film de moeite waard? Ik weet het niet. Maar kunnen we alsjeblieft terug gaan naar de tijden van Gone With the Wind? En Sunset Boulevard. Dat waren nog eens geweldige films''.

Brad Pitt
Ook met Brad Pitt had Trump een probleem. Toen de acteur namelijk zijn Oscar in ontvangst nam voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood, had de acteur het over de President, iets wat hij blijkbaar niet zo op prijs stelt: ''En dan heb je ook nog eens Brad Pitt. Ik ben nooit een fan van hem geweest. Hij gaat het podium op en hangt een beetje de kleine wijsneus uit. Hij is een kleine wijsneus''.28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Hij geeft al aan dat hij de film niet heeft gezien maar beoordeelt het puur op het feit dat niet Amerikaans is. Eng genoeg gaat deze man in 2020 gewoon weer winnen helaas.

WebBeest

Avatar

Ik vind het al erg genoeg dat dit stuk verdriet een podium heeft op Twitter en ongeveer alle dagen de media domineert met alle lompe en kortzichtige dingen die hij zegt. Laten we aub op FT gewoon een Trump-vrije zone houden. Hij heeft een (soort van) mening over Oscars, films, acteurs: prima. Maar dat hoeven we hier niet per se aandacht te geven. De nieuwswaarde is nog minder dan een foto van Avengers of Star Wars.

CaptainCab

Avatar

Na business en politiek weer iets waar de beste man geen verstand van heeft

Coola

Avatar

Hoe , hoe kan het dat deze idioot de president van de usa is geworden en waarom gaat hij dit nog eens vier jaar zijn.

Moviemagic

Avatar

Trump moet zich bij de politiek houden en niet met bijzaken. Doordat de handel niet gaat naar de wens van Trump betekend niet dat er geen goede film afgeleverd kan worden door Zuid-Korea. Hij heeft de film niet eens gezien.

Of hij nog eens 4 jaar eraan kan plakken weet ik niet. Ik had al niet verwacht (zoals vele) dat hij de eerste keer zou winnen.

Coola

Avatar

@Moviemagic

Ik weet het niet, vier jaar geleden zag ik het ook niet aankomen. Ik hoop dat hij de verkiezingen echt niet gaat winnen, maar als hij wint sta ik er in ieder geval niet meer van te kijken.

Gigan72

Avatar

Zou me ook niets verbazen dat hij weer wint.
Wat me ook niet zou verbazen is dat zijn kat ook kikkers eet.

Coola

Avatar

Echt waar joh, gaan we ook in dit topic off topic?

Oké oké, er is niks mis mee met wat er in dat filmpje gebeurd, dat is letterlijk de natuur die z'n gang gaat. Katten zijn jagers (ook huiskatten zijn nog steeds jagers) ik laat haar in de "katten ren" haar gang gaan. Tot op heden heeft ze alle kikkers helemaal opgegeten en niet alleen gedood voor de fun. Dus ik zie werkelijk het probleem niet. Als ik door het weiland fiets en ik zie een valk een konijn grijpen probeer ik het ook te filmen.

marcjeb

Avatar

Tja die hele Oscars is tegenwoordig één en al politiek correct gezeik, wordt nog weinig inhoudelijk gesproken over film en talent. Dan kun je hem krijgen ook. Trump mag van mij ook een Oscar krijgen, mooie kerel. !

Monojaxx

Avatar

Zoals hierboven al beschreven is, het is één politiek correcte teringzooi geworden. Zwarten moeten persé een oscar krijgen, anders discriminatie, hele mannenteams worden vervangen door vrouwen (Ocean's 8, Ghostbusters) om het feminisme er doorheen te drukken; homoseksualiteit en genderdiversiteit moet breed uitgemeten worden als dit in een film voorkomt (Waarom? Laat het er gewoon in voorkomen zonder het een speciaal podium te geven, het is toch normaal? Behandel het dan als normaal!)

Volgende stap is Aziaten, verstandelijk gehandicapten en Frietgezicht? Waar gaan we naar toe in deze wereld?

Geen moorkoppen meer, straks geen kerst, carnaval en paasfeest, en voorlopig staat de blanke vla nog te pronken bij de AH. Wat een wereld...

Hyenas

Avatar

Ik zie de winst van Parasite juist niet als politieke zooi. Het was een uitstekende film en voor mij zelfs de beste van het jaar. De Academy heeft ballen moeten tonen om eens de prijs aan een niet-amerikaanse film te geven. Natuurlijk heb je films die diversiteit pushen voor de verkeerde redenen maar om Parasite bij het rijtje "hur-dur diversiteit verpest alles" te zetten is niet terecht want het was gewoon een enorm goede film.

Dat Trump kritiek heeft op de winst puur en alleen omdat het niet Amerikaans is geeft aan dat het diversiteit spelletje net zo goed aan de rechterkant van het spectrum wordt gespeeld. Ik bedoel; hij geeft letterlijk aan dat hij de film niet eens gezien heeft...

centr1no

Avatar

Op zich niet vreemd dat de Oscars buiten de grenzen kijkt.
Alleen jammer dat iedereen wel in de gaten heeft dat het wel heel toevallig samen loopt met al die andere extreem politiek correcte bullshit.
Als je ziet hoe hard de 'vrouwvriendelijke' en andere pc geladen films floppen de laatste tijd begint het er op te lijken dat ze langzaam hun eigen graf aan het graven zijn.
Trump is gewoon een malloot die toevallig rijk geboren is. Het zegt genoeg over de VS dat iemand als hij het tot President kan schoppen.

Sunspot

Avatar

Haha, moest wel lachen om Trump.

Maar kom op, gewoon de beste films, waar ze ook vandaan komen nomineren, prijzen geven

SeanDeNiro

Avatar

Filmtotaal vroeg een paar maanden geleden of iedereen zich kon gaan gedragen. Om vervolgens zelf met een item te komen dat om onenigheid vraagt. Erg zwak. En ultra hypocriet.

Broodrooster

Avatar

wat mij opvalt is dat veel mensen het hier hebben over de politieke correctheid van de nominaties. Als ik echter kijk naar de films welke het meest in de prijzen zijn gevallen draagt geen enkele van deze films een politiek correcte boodschap uit in welke vorm dan ook. Wat ik vooral zie is dat in veel films die in de prijzen vielen vooral humor een belangrijke plek heeft.

Ik vond dit de beste uitreikingen ooit, alle films welke in de prijzen vielen met even veel plezier gekeken en had elk van deze films als winnaar kunnen zien. met uitzondering van The Irishman.

Wat dat betreft de meest politiek incorrecte uitreiking ooit, geen winnende films over LGBT, zwart, vrouwen rechten etc, zoals voorgaande jaren.

Gandolfini

Avatar

Persoonlijk maakt het me geen bal uit wie de Oscar's winnen, het is één groot theater (altijd geweest, niet alleen maar nu). Maar Parasite is echt een goede film. Ik vind het bijna jammer dat deze film heeft gewonnen, omdat men nu denkt dat het met politiek te maken heeft ipv de film zelf.

Hiss

Avatar

Boos omdat hij nooit is genomineerd voor Home Alone. En boos omdat Brad Pitt dingen met Angelina Jolie heeft gedaan wat hem nooit is gelukt.
Handelsbesprekingen met Zuid Korea zullen nu extra moeilijk worden. Want die gaan natuurlijk hard to get spelen en alleen maar erop wijzen dat ze een oscar voor beste film hebben. Volkomen logisch wat Trump allemaal zegt toch?

Blockbuster

Avatar

Meer dan de helft van Amerika bestaat uit trailer trash die iedereen die maar een beetje in hun buurt komt van hun erf knallen. Die mensen stemmen ook op Trump. Gewoon eerlijk gewonnen dus. Hier in Nederland was dat bijna ook gelukt met Pim Fortuyn. Hoe zou Nederland er dan nu uit gezien hebben? Was het hem wel gelukt wat Geert Wilders nu niet lukt?

Ik geen hem eigenlijk wel gelijk: beste buitenlandse film voor Parasite was genoeg geweest, daar is die categorie toch voor? Anders kunnen ze die niet zo goed schrappen. Maar het is idd één en al politiek. Beetje Korea te vriend houden zo. Net als zwarte mensen en anders geaarden tegemoet komen.

LesserMagic

Avatar

"America first", dan is het logisch dat hij het er niet mee eens is dat een buitenlandse film de Oscar wint.

EKA

Avatar

Kijk...je hebt de categorie van Best Foreign Language Film al. De categorie Best Pixcture is (of tegenwoordig dan blijkbaar "was") volgens mij bedoeld voor beste Engelstalige film.

Frietgezicht

Avatar

@ Hyenas, idd, Parasite is de verdiende winnaar. Topfilm. Ik zie eerder Moonlight en Crash als ‘politieke’ winnaars om het zo te noemen.

@ Mono en Gigan, Smiley face

Popcultuurfreak

Avatar

Allemaal mensen zeggen dat Trump geen mening moet hebben, maar zelf onderhand wel de mening geven. Beetje gebrek aan zelfreflectie. Als Obama het had gezegd zou niemand een fuck geven. Maar ja het aantal comments laat zien dat Trump bashen weer de kliks brengt. Dus verwacht nog meer artikelen door hier discussies te voeren.

kokosnoot

Avatar

Gelukkig vindt Trump zijn eigen mening van ondergeschikte waarde.
Het schijnt dat hij soms the oneliners van Sprookjesfiguren steelt..zoals van Pinocchio..."But Iam a Real Boy!".

donniebrasco

Avatar

@Monojaxx @EKA Niets aan toe te voegen! Ik heb geen abb. maar netflix negeren is ook iets walgelijks.

noah81

Avatar

Haha geweldig toch zulke uitspraken. Gewoon lekker zeggen waar je zin in hebt, doen acteurs ook.

Hyenas

Avatar

@popcultuurfreak; het gaat er niet om dat hij een mening heeft. Het gaat erom dat hij een mening heeft over iets wat hij niet heeft gezien en alleen op basis van waar de film vandaan komt.

NieuwsFilm

meest populair