Donald Trump is het oneens met Oscar beste film voor 'Parasite'

Ook haalt de President uit naar Brad Pitt.

Parasite wist recentelijk nog geschiedenis te schrijven door de Oscar voor zowel beste film als beste buitenlandse film te winnen. Ook won regisseur Bong Joon-Ho het felbegeerde gouden beeldje in de categorie beste regisseur en versloeg daardoor verrassend favoriet Sam Mendes. Parasite is hiermee eveneens de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor beste film wint. Hier is niemand minder dan Donald Trump het absoluut niet mee eens.

Zo zei de President afgelopen donderdag: ''Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar? De winnaar is... Een Zuid-Koreaanse film! Waar gaat dat in vredesnaam over? We hebben al genoeg problemen met Zuid-Korea, wat handel betreft. En dan geven we ze nu ook nog eens de prijs voor beste film. Was de film de moeite waard? Ik weet het niet. Maar kunnen we alsjeblieft terug gaan naar de tijden van Gone With the Wind? En Sunset Boulevard. Dat waren nog eens geweldige films''.

Brad Pitt
Ook met Brad Pitt had Trump een probleem. Toen de acteur namelijk zijn Oscar in ontvangst nam voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood, had de acteur het over de President, iets wat hij blijkbaar niet zo op prijs stelt: ''En dan heb je ook nog eens Brad Pitt. Ik ben nooit een fan van hem geweest. Hij gaat het podium op en hangt een beetje de kleine wijsneus uit. Hij is een kleine wijsneus''.



NieuwsFilm

meest populair