Celebrity

'Taken'-acteur Liam Neeson is echt helemaal klaar met superheldenfilms

"Ik heb geen behoefte om elke dag drie uur in de sportschool door te brengen."

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
Het is logisch dat filmmakers het zo nu en dan helemaal gehad hebben met een bepaald genre. De ene wil zich niet meer binden aan een horror, de ander heeft geen interesse meer in sciencefiction. Liam Neeson, die al een tijdje zijn brood verdient als schiet- en knokheld, ziet het ook misschien niet helemaal meer zitten om op te treden in actiefilms. Althans, dat is in het verleden gemeld door diverse bronnen. Nu wil hij ook grote producties als superheldenfilms gaan ontwijken.

Dat legde hij uit aan ET Online. Toen er aan de 67-jarige Noord-Ier gevraagd werd of hij opnieuw onderdeel zou willen zijn van een reeks als de Dark Knight-trilogie, antwoordde hij: "Ik zal eerlijk met je zijn, nee. Ik ben niet echt een groot liefhebber van het genre. Ik zie het als Hollywood met alle toeters, bellen en technische prestaties. Ik heb daar bewondering voor, maar ik heb geen behoefte om elke dag drie uur in de sportschool door te brengen, zodat ik mijzelf in een klittenbandpak kan hijsen."

Tennisballen
Het zijn niet alleen de uitrustingen die hem hinderen. "Ik zat in de eerste 'Star Wars' en dat was 22 jaar geleden. En dat vond ik wel leuk, want het was bijzonder en nieuw. Ik acteerde tegen tennisballen, die uiteindelijk kleine, harige wezens werden enzovoort. Voor een acteur was dat wel interessant, om zoiets echt te doen ogen. Maar dat was het laatste voor me. Het was best vermoeiend."

NieuwsFilm