Marvel-baas Kevin Feige bijna weg na geschil over Marvel Cinematic Universe

De bedenker van het MCU nam bijna afscheid van zijn grotere plan.

De 24e film en de eerste echte serie in het Marvel Cinematic Universe komen er komende maanden aan, met Black Widow en The Falcon and the Winter Soldier. De filmtak van de franchise is nu al twee keer zo succesvol dan Star Wars en zelfs drie keer zo groot dan James Bond. Nu blijkt dat bedenker Kevin Feige bijna vroegtijdig was vertrokken.

In gesprek met The Independent zei Hulk-acteur Mark Ruffalo dat Feige bijna opstapte bij Marvel Studios door een geschil met Marvel Entertainment-baas Ike Perlmutter over de toekomst van de filmreeks.


"Toen we de eerste Avengers deden, vertelde Kevin Feige mij, 'Luister, ik ben misschien morgen niet hier. Ike gelooft niet dat iemand naar een vrouwelijke superheldenfilm zal gaan. Dus als ik er morgen nog steeds ben, weet jij dat ik die strijd heb gewonnen.' Hij heeft het hele Marvel-universum veranderd. Er is nu een homoseksuele superheld onderweg, we hebben zwarte superhelden, we hebben vrouwelijke superhelden... Geen enkele andere studio is zo 'inclusive'."

Het 'inclusive' Marvel Cinematic Universe
In de States wordt er hard aan getrokken dat films meer verschillende soorten mensen opnemen. Ondanks dat de eerste films in het MCU veelal draaien om blanke mannelijke superhelden zou het volkomen logisch zijn als het filmuniversum meer en meer 'inclusive' wordt. De strips van Marvel Comics deden dit ook vrij snel.

Succesvolle vrouwelijke superhelden zijn er al tientallen jaren en de eerste openlijk homoseksuele held verscheen met Jean-Paul Beaubier a.k.a. Northstar in X-Men #120 uit 1979. Helden met een andere dan blanke huidskleur bestaan ook al tijden en de eerste Marvel-strip over een transgender-heldin verschijnt dit jaar.



NieuwsFilm

meest populair