Algemeen

Marvel-baas Kevin Feige bijna weg na geschil over Marvel Cinematic Universe

De bedenker van het MCU nam bijna afscheid van zijn grotere plan.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De 24e film en de eerste echte serie in het Marvel Cinematic Universe komen er komende maanden aan, met Black Widow en The Falcon and the Winter Soldier. De filmtak van de franchise is nu al twee keer zo succesvol dan Star Wars en zelfs drie keer zo groot dan James Bond. Nu blijkt dat bedenker Kevin Feige bijna vroegtijdig was vertrokken.

In gesprek met The Independent zei Hulk-acteur Mark Ruffalo dat Feige bijna opstapte bij Marvel Studios door een geschil met Marvel Entertainment-baas Ike Perlmutter over de toekomst van de filmreeks.


"Toen we de eerste Avengers deden, vertelde Kevin Feige mij, 'Luister, ik ben misschien morgen niet hier. Ike gelooft niet dat iemand naar een vrouwelijke superheldenfilm zal gaan. Dus als ik er morgen nog steeds ben, weet jij dat ik die strijd heb gewonnen.' Hij heeft het hele Marvel-universum veranderd. Er is nu een homoseksuele superheld onderweg, we hebben zwarte superhelden, we hebben vrouwelijke superhelden... Geen enkele andere studio is zo 'inclusive'."

Het 'inclusive' Marvel Cinematic Universe
In de States wordt er hard aan getrokken dat films meer verschillende soorten mensen opnemen. Ondanks dat de eerste films in het MCU veelal draaien om blanke mannelijke superhelden zou het volkomen logisch zijn als het filmuniversum meer en meer 'inclusive' wordt. De strips van Marvel Comics deden dit ook vrij snel.

Succesvolle vrouwelijke superhelden zijn er al tientallen jaren en de eerste openlijk homoseksuele held verscheen met Jean-Paul Beaubier a.k.a. Northstar in X-Men #120 uit 1979. Helden met een andere dan blanke huidskleur bestaan ook al tijden en de eerste Marvel-strip over een transgender-heldin verschijnt dit jaar.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thomas Anderson

Avatar

Agents of Shield was toch al eerder een serie verbonden aan het MCU?

GreenHornet

Avatar

Ze moeten niet doorslaan om geen witte acteurs te casten. Dan ben ik ook weg.

John Wayne

Avatar

Het interesseert me geen biet welke kleur de personages hebben of welke geaardheid. Zolang het maar binnen het verhaal past en de film kwalitatief goed is.

Colruiter

Avatar

Wat een zever is dat allemaal!!! Captain Marvel was een film waarin we niet alleen een vrouwelijke superheld in de hoofdrol kregen, maar ook nog een alleenstaande moeder die eventjes held speelde; Black Panther was een film waarin we onze eerste zwarte superheld in de hoofdrol kregen, met een zo goed als volledige zwarte cast, en beide films hadden enkel dat te bieden... eerste vrouwelijke superheld in de hoofdrol en eerste zwarte superheld in de hoofdrol, maar de plots van beide films trokken op niets. Film gaat nog altijd om het vertellen van een goed verhaal, laat het maken van 'statements' aan politici en awardwinnaressen en -winnaars.

Frietgezicht

Avatar

@ Thomas Anderson, niet echt. Daarom staat in dit artikel ‘echte’ serie. Agents of Shield is net zo erg verbonden aan het MCU als ik aan Salma Hayek.
Ik kan over dr praten, naar d’r kijken en zelfs wat zeggen op dr instagram maar voor haar besta ik niet.
Het MCU heeft die serie(net als de Netflix series) nooit erkent.

Ik ben trouwens ouder dan 12 jaar dus kijk Agents of Shield niet maar ondervinden ze in die serie nog een beetje last van de ‘snap’?

TheMorry

Avatar

Sommige mensen hebben echt een probleem met begrijpend lezen. Het begint echt een verschrikking te worden. Waar je ook komt hier of op nu.nl sommige mensen beginnen eerst te typen zonder de boel goed te lezen en na te denken....

Colruiter. Dit was voor dat de eerste The Avengers film uitkwam. Met andere woorden: Er was nog geen Captain Marvel of Black Panther....

Sunspot

Avatar

Niet te veel forceren, dat is het probleem laatste decennia, in zoveel opzichten.

Alles moet gelijk, snel, kleine minderheden, niet mee eens, dan ben je racist/homofoob etc.

Gewoon natuurlijk laten gaan, het is allang gaande met veel zaken, laat het rustig aan gaan, mensen niet irriteren Smiley face

Colruiter

Avatar

@themorry, mijn reactie gaat ook niet over die onzin in dat artikel, maar over dat continue gezever over het moeten uitbrengen van de eerste film met een vrouwelijke superheld, eerste film met een zwarte superheld, eerste superheldenfilm met een lesbische kus, eerste film met een homofiele superheld, eerste film met een transseksuele superheld..., het gaat niet meer om het verhaal, en dat idiote artikel hierboven (dat ik totaal niet geloof) is om Feige en dat streven naar al die variatie in superhelden in de spotlicht te zetten.... 'Oooo, wat is die Kevin Feige toch een held, hij zou zijn goedbetaalde job opgegeven hebben als Disney tegen zijn streven naar vrouwelijke, anderskleurige en LGTB-superhelden was ingegaan...'

GersonS

Avatar

Voor iedereen die denkt dat Agents of Shield niet verbonden is aan de MCU, kijk aub de serie een keer.

Agents of Shield is de verbintenis tussen alle films en gaat vaak dieper in op de films of bv hoe iemand zijn krachten kreeg.

Het is bv. in Agents of Shield dat ze uitvogelen dat Hydra nog steeds bestaat en binnen Shield, wat tot een climax komt in Captain America: Winter Soldier.

Ook in AoS lappen ze een Shield heli carrier op waarmee ze dus in Age of Ultron de bewoners van Sokovia redden.

Sand

Avatar

@ Coltuier, Black Panter eerste zwarte superheld in hoofdrol? Telt Blade of Spawn of Catwomen of zelfs Shazam niet meer mee :p

Aeon

Avatar

Wat John Wayne schrijft daar ben ik het mee eens het verhaal moeten altijd voor gaan. Echter daar heb je dat gedonder weer. In Marvel heb je een genderfluïde personage zitten waar je hartstikke leuk voor kunt schrijven namelijk Loki, maar dat mag niet want dat is een witte man .(in principe) dus dan voelen die Disney eikeltjes zich weer op hun ledematen getrapt. Derhalve gaan ze maar andere karakters verdraaien en vervormen waardoor het verhaal verminderd. Waardoor mensen als The Green Hornet zeggen geen witte mensen ben ik weg. Het kort antwoord daarop zou zijn doei,Maar aan de andere kant begrijp ik het wel. je kunt ook doorslaan met pc. Concentrer nou gewoon op de verhalen die er zijn die goed zijn. er zitten al genoeg zwarte personages gay personages vrouwelijke personages in maar heb dan ook de ballen om ze uit te werken. Volledig zonder restricties zoals in een comic. Het probleem is dat degene die in aandeel hebben in Disney oude ingezakte witte mannen zijn die totaal niet weten wie hier het disposable inkomen hebben.

NieuwsFilm