Netflix

Netflix koopt true crime-film 'The Good Nurse' met topcast

De streamingdienst heeft veel geld over voor het project.

door Jeffrey Kouters om 14:28 in Netflix
Netflix-gebruikers raken maar niet uitgekeken op true crime-verhalen. De streamingdienst hoopt deze honger nu te stillen met de verwachte aankoop van The Good Nurse, een thriller over seriemoordenaar Charles Cullen met Eddie Redmayne en Jessica Chastain in de hoofdrol.

Netflix zou bereid zijn om 25 miljoen dollar neer te tellen voor de wereldwijde distributierechten van The Good Nurse - het Engelstalige speelfilmdebuut van de Deense regisseur Tobias Lindholm (Krigen). Het bedrijf onderhandelt over een deal op de European Film Market, een bekend onderdeel van de Berlinale.

Het scenario van The Good Nurse wordt geschreven door Krysty Wilson-Cairns (1917) en de film wordt mede geproduceerd door Darren Aronofsky (mother!).

'Engel des doods'
The Good Nurse zal dus gaan over de Amerikaanse seriemoordenaar Charles Cullen. Hij vermoorde als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen veertig patiënten, maar experts denken dat hij voor ruim vierhonderd sterfgevallen verantwoordelijk is. Cullen bekende zijn daden in 2003 en werd veroordeeld tot zes keer levenslang.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm