Harrison Ford: "Indiana Jones 5 moet Marvel-formule volgen"

De 77-jarige acteur wil een succesvol en verrassend verhaal neerzetten.

Harrison Ford heeft al heel wat iconische personages neergezet. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zijn rollen in films zoals o.a. Blade Runner, de Star Wars-franchise en natuurlijk de diverse Indiana Jones-films. Voor de laatstgenoemde zal hij dan ook opnieuw terugkeren voor een vijfde deel, al zegt de 77-jarige acteur wel dat als de film succesvol wil zijn hij dan de formule zal moeten volgen van Marvel.

Zo zei Ford tijdens een recent interview dat het logisch is dat de film vertraging oploopt, aangezien de makers voor een zo goed mogelijk resultaat willen zorgen dat de kijkers verrast: ''Ik wil geen film maken die de fans willen zien, ik wil een film maken die verrast, iets wat je niet verwacht. Het is vaak teleurstellend wanneer je een oud verhaal in een nieuw jasje ziet''.

Marvel vergelijking
''Kijk maar eens naar de Marvel-films. Daar weten ze precies hoe ze te werk moeten gaan'' gaat Ford verder. ''Zij maken hun films zo dat ze elke keer weer opnieuw een groot succes zijn. Dat is iets waar wij ook naar streven. We willen een geweldige film maken, dus als het project daardoor wat vertraging oploopt is dat geen ramp. We willen er iets heel moois van maken i.p.v. zo snel mogelijk een nieuwe film uit te brengen die teleurstelt''.

Indiana Jones 5 zal normaal gesproken volgend jaar juli in de bioscoop draaien.

NieuwsFilm

meest populair