Algemeen

Harrison Ford: "Indiana Jones 5 moet Marvel-formule volgen"

De 77-jarige acteur wil een succesvol en verrassend verhaal neerzetten.

door Wouter Drummen om 16:59 in Algemeen
Harrison Ford heeft al heel wat iconische personages neergezet. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zijn rollen in films zoals o.a. Blade Runner, de Star Wars-franchise en natuurlijk de diverse Indiana Jones-films. Voor de laatstgenoemde zal hij dan ook opnieuw terugkeren voor een vijfde deel, al zegt de 77-jarige acteur wel dat als de film succesvol wil zijn hij dan de formule zal moeten volgen van Marvel.

Zo zei Ford tijdens een recent interview dat het logisch is dat de film vertraging oploopt, aangezien de makers voor een zo goed mogelijk resultaat willen zorgen dat de kijkers verrast: ''Ik wil geen film maken die de fans willen zien, ik wil een film maken die verrast, iets wat je niet verwacht. Het is vaak teleurstellend wanneer je een oud verhaal in een nieuw jasje ziet''.

Marvel vergelijking
''Kijk maar eens naar de Marvel-films. Daar weten ze precies hoe ze te werk moeten gaan'' gaat Ford verder. ''Zij maken hun films zo dat ze elke keer weer opnieuw een groot succes zijn. Dat is iets waar wij ook naar streven. We willen een geweldige film maken, dus als het project daardoor wat vertraging oploopt is dat geen ramp. We willen er iets heel moois van maken i.p.v. zo snel mogelijk een nieuwe film uit te brengen die teleurstelt''.

Indiana Jones 5 zal normaal gesproken volgend jaar juli in de bioscoop draaien.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Oneens met de uitspraak van Ford.

Ja, Marvel is succesvol met zijn formule, maar dit geld gewoon niet voor alle franchises.

Heel simpel: The Avengers was zo succesvol, omdat ze alle helden een eigen film gaven inclusief Origin (Hulk half half), om daarna uit te pakken met een ensemblefilm.

Een succes formule dus. Daarnaast heeft Marvel bizar veel personages en verhaallijnen ter beschikking, waardoor ze veel meer mogelijkheden hebben dan bijvoorbeeld een Indiana Jones franchise. Die draait maar om 1 persoon en de bijpersonages zijn juist krachtig omdat het bijpersonages zijn.

Ik denk dat hij ook een beetje de nare nasmaak bedoeld van Kingdom of the Crystal Skull. De film heeft zijn pluspunten, vooral het begin (niet die marmotscene en nuke the fridge scene tenenkrommende CGI) én de motorachtervolging waren top. De rest van de film was mèhhh: die apen scene en die mierenscene. Zonde, zonde, zonde

Ze moeten zich Gewoon houden aan de klassieke Indy - elementen en gewoon een goed verhaal schrijven: dat is de kracht!

reporterdavid91

Avatar

Zelfde bedrijf, zal vast wel iemand naar luisteren… het moet gewoon de lijn voortzetten van de klassieke films. En een waardige afsluiter worden - tenzij hij nog door wil gaan voor deel 6, … -

deregtx

Avatar

Waar is de opvolger van Indiana Jones gebleven? Mutt Jones.. Een hele film eraan gewijd dat hij de opvolger zou worden en nu hoor je er niks meer over...

adofmirosch

Avatar

Ja want de marvel aanpak werkte ook goed in star wars. En dan bedoel ik de vreselijke humor. Lijkt me heel leuk om Indiana Jones over een Bananenschil te zien uitgleiden. Mutt is een transgender dus dan hebben ze gelijk een stoere vrouw. En als klap op de vuurpijl om de 10 minuten een epische actie scene want dat is cool.

baron nostalgia

Avatar

Van mij hoefde er niet eens een 5de film te komen deel 4 was prima afgesloten

Rutherford

Avatar

De meeste Marvels zijn qua verhaal niet zo bijzonder. Het universum is dan wel weer goed opgebouwd. Het is maar omdat ik een groot comic fan was (en ook vd animated series) dat ik ook gewoon tevreden ben met een dooie mus. Maar om die aanpak te volgen, nee. Wat mij betreft hoeft er geen 5de IJ te komen.

RoberPaulsen

Avatar

Precies een formule. Dat is precies dat je er maar 1 hoeft te zien dan heb je ze meteen allemaal gezien, allemaal dezelfde formule.

Colruiter

Avatar

Marvel brengt financiële toppers waarvan enkele films ook inhoudelijk toppers zijn, maar dat zijn ze zeker niet allemaal. Er zijn films genoeg die veel geld binnenhalen, maar gewoon niet goed zijn. Een Indiana Jones-film moet een Indiana Jones-film zijn en geen Marvel-film met Indiana Jones, Spielberg en Lucas moeten gewoon nog eens kijken naar de eerste drie films en proberen die succesformule te herontdekken zonder te rebooten.

Sunspot

Avatar

Niet eens, bij Marvel ligt het anders, hebben niet echt geschiedenis in films, niet films die echt klassiekers zijn geworden.

En MCU is helemaal niet vernieuwend, is mee rCGI en nieuwe helden introduceren, zet er wat coole gevechten in en klaar zowat haha.

Bij Indiana Jones moet je gewoon een goeie avonturenfilm maken, leuk verhaal, zo min mogelijk CGI.

Die bullshit in 2008 film werkte totaal niet, zag er zelfs belachelijk uit, matig verhaal ook.

Snap niet waarom Ford het MCU erbij moet halen eigenlijk

nooffencetaken

Avatar

Dit is gewoon slijmen naar een baan. Had ik niet verwacht van Ford

Effie

Avatar

Indiana Jones moet gewoon tegen de nazi's, daarom waren Raiders en Crusade de beste films. Zou je nou Indiana Jones weer tegen de nazi's laten vechten, dan klopt het niet meer met zijn leeftijd dus die pret zit er niet meer in.
Maar goed da's slechts mijn mening. Bij het herkijken van de films viel het me op dat Temple of Doom eigenlijk helemaal niet zo goed is. Dat met die karretjes in die mijn is inmiddels een klassieker, maar slaat natuurlijk helemaal nergens op! Dat heeft niets met het occulte te maken, dat is gewoon een constructiefout van de mensen die die mijn hebben aangelegd.

Pepej

Avatar

^ karretjes in de mijn idd... tsja toch ook een soort achtbaan, pretpark films net zoals starwars
Toendertijd leuk, en ja klassiekers zeker..
Ik vond alleen crusaders erg leuk, mede door Sean Connery natuurlijk, en ook qua verhaal en kwaliteit er met kop en schouders bovenuit steken

Hiss

Avatar

En zoals we van Disney gewend zijn is er alweer een andere regisseur.

NieuwsFilm