Netflix

Netflix komt met handige nieuwe feature: top 10-lijstjes

Zie de populairste films en series per land in één oogopslag.

door Jeffrey Kouters om 12:04 in Netflix
Netflix is momenteel bezig met de uitrol van een nieuwe functie in Nederland: top 10-lijstjes. Dat laat de streamingdienst weten in een persbericht. Met deze nieuwe feature kunnen kijkers zien welke films en series het populairst zijn in hun land.

Netflix lanceert drie verschillende top 10-lijsten: een gecombineerde lijst en losse lijsten voor films en series. Het bedrijf baseert de samenstelling van deze lijsten op het streamgedrag van zijn gebruikers.

"Gebruikers kunnen dankzij deze nieuwe en uniek vormgegeven rij zien welke content het meest populair is in hun land", schrijft Cameron Johnson van Netflix' productinnovatietak in een persbericht. "De rij wordt iedere dag geüpdatet en de volgorde hangt ook af van hoe relevant bepaalde films en series voor een gebruiker zijn".

Voorbeeldweergave van nieuwe functie

Geslaagd experiment
Netflix experimenteerde al enkele maanden met de nieuwe functie in het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Daar reageerden gebruikers positief op de lijstjes. Reden genoeg voor Netflix om de feature dus ook in andere landen te implementeren. Het kan overigens nog wel even duren voordat gebruikers de nieuwe feature zien. Dat hangt ervan af wanneer zij app updaten.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Er zullen vast heel wat johan nijenhuis films tussen komen te staan.

adofmirosch

Avatar

Ik houd zelf niet zoveel van die top 10 dingen, maar snap dat het handig is als je niet weet wat je moet kijken. K houd meer van een top 10 ondergewaarderde films of series, omdat daar soms ook echt pareltjes tussen staan die je normaal gesproken niet zou zien.

Wollie1968

Avatar

Onlangs de q serie gezien ( keeper of de lost souls 2013 ) is de eerste van een reeks van vier prachtige films !!!!! Getipt door collega. Mogelijk komen inderdaad dit soort pareltjes nu boven drijven. Het blijft natuurlijk ook een smaak kwestie...

Novarellum

Avatar

Adofmirosch: Het is geen Videoland

RoberPaulsen

Avatar

@wlie bedoel je keeper of the lost causes?

NieuwsFilm

meest populair