Netflix komt met handige nieuwe feature: top 10-lijstjes

Netflix komt met handige nieuwe feature: top 10-lijstjes

Zie de populairste films en series per land in één oogopslag.

Netflix is momenteel bezig met de uitrol van een nieuwe functie in Nederland: top 10-lijstjes. Dat laat de streamingdienst weten in een persbericht. Met deze nieuwe feature kunnen kijkers zien welke films en series het populairst zijn in hun land.

Netflix lanceert drie verschillende top 10-lijsten: een gecombineerde lijst en losse lijsten voor films en series. Het bedrijf baseert de samenstelling van deze lijsten op het streamgedrag van zijn gebruikers.

"Gebruikers kunnen dankzij deze nieuwe en uniek vormgegeven rij zien welke content het meest populair is in hun land", schrijft Cameron Johnson van Netflix' productinnovatietak in een persbericht. "De rij wordt iedere dag geüpdatet en de volgorde hangt ook af van hoe relevant bepaalde films en series voor een gebruiker zijn".

Bekijk de afbeelding
Voorbeeldweergave van nieuwe functie

Geslaagd experiment
Netflix experimenteerde al enkele maanden met de nieuwe functie in het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Daar reageerden gebruikers positief op de lijstjes. Reden genoeg voor Netflix om de feature dus ook in andere landen te implementeren. Het kan overigens nog wel even duren voordat gebruikers de nieuwe feature zien. Dat hangt ervan af wanneer zij app updaten.

NieuwsFilm

meest populair