Disney stelt 'Mulan' uit vanwege Coronavirus in China

Disney stelt 'Mulan' uit vanwege Coronavirus in China

De grootse sprookjesfilm heeft dikke pech en komt voorlopig niet uit in China.

Hoeveel impact het Coronavirus heeft op de filmwereld in China bleek enkele weken geleden. Releases van grote Chinese films werden wereldwijd afgeblazen, de opbrengsten in de Chinese bioscoopzalen stortten volledig in en grote Amerikaanse titels werden daardoor stuk voor stuk uitgesteld. Nu trekt ook Disney de spookjesfilm Mulan terug.

De grootschalige verfilming van de eerdere sprookjesfilm heeft misschien wel 300 miljoen dollar gekost om te maken en een succes in China was zeker welkom geweest. De COVID-19 uitbraak zorgt dus voor een vertraging. Dit nieuws komt via Comicbook.com.

Grote zorgen
Eerder zie voormalig Disney-kopman nog het volgende over de release van Mulan in China: "Op dit moment zijn onze parken in Shanghai en Hong Kong gesloten. We weten niet hoe lang. Dit is iets dat ons grote zorgen baart. We hebben duizenden mensen die voor ons werken in dat deel van de wereld. We maken ons zorgen om hen en we maken ons natuurlijk zorgen om de wereld en de mensen in China."

Bovenstaande was al een duidelijke hint dat Disney de situatie aankeek en zeker niet zou aarzelen om Mulan (voorlopig) niet in China uit te brengen. De kans dat er dergelijke situaties in Nederland ontstaan lijkt vooralsnog klein, maar mocht het virus zich sneller gaan verspreiden, dan zijn dergelijke maatregelen zeker niet ondenkbaar.


Vanaf 27 maart draait Mulan van regisseur Niki Caro, bekend van The Zookeeper's Wife, in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair