Algemeen

Volgt 'Dracula' het ijzersterk ontvangen 'The invisible Man' op?

De regisseur van The invisible Man zou ervoor tekenen.

door Bram de Groot om 06:41 in Algemeen
In 2014 verscheen de Universal Monsters-film Dracula Untold. De film werd gekraakt en er werd niet voortgeborduurd op de cliffhanger. Hetzelfde geldt voor het in 2017 verschenen The Mummy. Deze wist het groots aangekondigde Dark Universe geen juiste aftrap te geven. Nu lijkt The invisible Man dit wel te kunnen doen.

Maar de insteek wordt nu duidelijk anders. The invisible Man wil geen verbonden filmuniversum lanceren. Regisseur Leigh Whannell, bekend van onder meer Upgrade (2018) en Insidious: Chapter 3 (2015), ziet het wel zitten om nu Dracula naar het witte doek te brengen.


"Ik denk dat ik zou proberen om de essentie te begrijpen van wat Dracula eng maakt. Wat volgens mij Dracula eng maakt, is zijn gebrek aan genade. Het feit dat hij misschien doet alsof... Hij is geen romanticus. Hij moet bloed drinken. Welke parallellen in het leven kun je bedenken die gelijk zijn aan iemand zonder genade. Het is een psychopaat, toch? Een psychopaat...

Ik denk nu dat ik het personage zo zou vormgeven. Ik zou van hem een psychopathische versie maken. De persoon die gewoon geen f*** om iets geeft. Misschien drinkt hij bloed, maar verder zijn er geen capes, geen bliksem, er is geen mist, er zijn geen wolven. Het is gewoon een psychopaat die bloed drinkt."

Toekomstige Universal Monster-films
Eerder werd duidelijk dat er een Dark Army-film in de maak zou zijn en dat er films in voorbereiding zijn rond Dracula's rechterhand R. M. Renfield, Frankenstein en de Bride of Frankenstein. Ook zou er gewerkt worden aan de musical Monster Mash. Welke films er echt gaan komen, is nog niet duidelijk.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Een psychopaat? Klinkt helemaal niet goed. Want dat is precies dan weer de uitleg waarom ie bloed drinkt waarmee de kous al gauw af is. Tevens leg je de scheidslijn tussen goed en kwaad door hem als psychopaat af te schilderen heel hard neer. Dracula is niet per definitie 'slecht' vind ik. Het is een gelaagd en geobsedeerd personage. Vele malen moeilijker om te portretteren denk ik dan als je er een 'simpele' psychopaat van gaat maken.

Hendrik de Kijzer

Avatar

Misschien Syndroom van Cotard of Renfield's syndrome?

Robbepost

Avatar

Ik zou na het schijnbaar goede Invisible man met de grootst mogelijke spoed een universum bouwen.
Volgende film dus 'Invisible man vs Frankenstein'. Daarin alvast geforceerd de Mummy introduceren en aan het einde mr. Hyde en Dracula teasen.
De film erna 'Monster league' en dan all in gaan. Alleen maar CGI en grootschalige gevechten.

Ang3l

Avatar

De nieuwe BBC miniserie over Dracula is perfect gedaan. Mooie verbidning tussen de oude klassieke Dracula en een hedendaags monster. Vage lijn tussen goed vs evil, tragisch monster, psychopaat met een aandoening. Charmant, vals. Heerlijk gedaan.

Zoiets naar t witte doek is wel fijn.

John Wayne

Avatar

@ Meanrat, ooit het boek gelezen? Daarin is Dracula alles behalve gelaagd. Hij is puur slecht. Een psychopaat is een prima omschrijving.
Ik vind Dracula fascinerend. Hij is prima neergezet door Christopher Lee in 1958. De vervolgen waren allemaal slap. Gary Oldman werd daarentegen een tragisch en romantisch figuur. Bijna alle andere versies daarna zijn vergeetbaar.
De BBC heeft met de 3-delige miniserie die nu ook op Netflix staat een heel aardige eigentijdse versie gemaakt.

Ronin75

Avatar

Klinkt nu al bagger. Dracula is just al die poespas. Misschien Gary Oldman weer op laten draven.

Spider-fan

Avatar

Psychopaat klinkt niet goed. Een psychopaat hoeft niet te doden om in leven te blijven, Dracula wel. Dracula is gewetenloos omdat het noodzakelijk is voor hem, niet vanwege een psychische stoornis. Hij probeert gewoon te overleven.
De BBC serie is zeker leuk, maar ik vond toch dat ze een beetje een Sherlock van Dracula hadden gemaakt - iemand die steeds iedereen te slim af is. En jammer dat je dat legertje nonnen nooit echt ziet vechten.
Het grappige is dat ik Dracula in de moderne tijd altijd een leuk idee vind, maar het levert zelden goede films op. Bij Lee gebeurt dat in de laatste delen en het zijn de minste. Bij de BBC serie is het ook de laatste en minste aflevering.

Ik vraag me af of ze nog nadenken over Creature from the Black Lagoon.

kokosnoot

Avatar

Monster universum lijkt me leuk!

Denk dat een Dracula met wat psychopathische trekjes best leuk kan zijn. Mits het trekjes zijn! Dus niet te eenzijdig en alleen maar een psychopaat. Gewetenloos is wel leuk.

@Spider-fan Ja, ik heb dat ook altijd, vind Dracula in moderne tijd leuk maar zelden levert het wat goeds op. Toch vond ik die Netflix versie, korte serie een leuke poging. Vooral de 1e eps. Was in ieder geval creatief gedaan.

Spider-fan

Avatar

Ik denk dat Dracula als verhaal ook niet enkel om Dracula gaat. Het gaat om de hele sfeer, het kasteel, aan boord van het schip, de abdij en de inrichting in London, Van Helsing en zijn methodes tegen vampieren, de seksuele ondertoon in de Victoriaanse tijd. Als je het in de moderne tijd plaatst is die hele gothic sfeer weg. Maar sommige van die moderne films vind ik toch wel leuk.
Mijn favoriet is nog altijd die van Coppola.

kokosnoot

Avatar

@Spider-fan ja dat is zo de hele sfeer is heel belangrijk daarom vond ik die 1e eps zo pakkend. In moderne setting is dat heel moeilijk terug te krijgen.

Coppola is ook mijn fav, denk van velen.

Spider-fan

Avatar

Puristen houden niet van de versie van Coppola, omdat het Dracula romantisch maakt in zijn relatie met Mina, en dat is hij in het boek niet. En de film heeft de naam van de schrijver, Stoker, prominent voor de titel, dus velen vonden het een grote teleurstelling. Maar de film ziet er het mooist uit van allemaal en is het meest meeslepend vind ik. En de soundtrack is ijzersterk.

NieuwsFilm