Volgt 'Dracula' het ijzersterk ontvangen 'The invisible Man' op?

De regisseur van The invisible Man zou ervoor tekenen.

In 2014 verscheen de Universal Monsters-film Dracula Untold. De film werd gekraakt en er werd niet voortgeborduurd op de cliffhanger. Hetzelfde geldt voor het in 2017 verschenen The Mummy. Deze wist het groots aangekondigde Dark Universe geen juiste aftrap te geven. Nu lijkt The invisible Man dit wel te kunnen doen.

Maar de insteek wordt nu duidelijk anders. The invisible Man wil geen verbonden filmuniversum lanceren. Regisseur Leigh Whannell, bekend van onder meer Upgrade (2018) en Insidious: Chapter 3 (2015), ziet het wel zitten om nu Dracula naar het witte doek te brengen.


"Ik denk dat ik zou proberen om de essentie te begrijpen van wat Dracula eng maakt. Wat volgens mij Dracula eng maakt, is zijn gebrek aan genade. Het feit dat hij misschien doet alsof... Hij is geen romanticus. Hij moet bloed drinken. Welke parallellen in het leven kun je bedenken die gelijk zijn aan iemand zonder genade. Het is een psychopaat, toch? Een psychopaat...

Ik denk nu dat ik het personage zo zou vormgeven. Ik zou van hem een psychopathische versie maken. De persoon die gewoon geen f*** om iets geeft. Misschien drinkt hij bloed, maar verder zijn er geen capes, geen bliksem, er is geen mist, er zijn geen wolven. Het is gewoon een psychopaat die bloed drinkt."

Toekomstige Universal Monster-films
Eerder werd duidelijk dat er een Dark Army-film in de maak zou zijn en dat er films in voorbereiding zijn rond Dracula's rechterhand R. M. Renfield, Frankenstein en de Bride of Frankenstein. Ook zou er gewerkt worden aan de musical Monster Mash. Welke films er echt gaan komen, is nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair