Niet alleen Palpatine keerde op miraculeuze wijze terug uit de dood: een top 5

Zelfs de dood houdt deze personages niet tegen.

Deze week werd dan eindelijk uit de doeken gedaan hoe Palpatine in The Rise of Skywalker kon terugkeren uit de dood. Het bleek een slap excuus voor een wederopstanding die volledig uit de lucht kwam vallen. Voor veel fans was dit dan ook niet de terugkeer waar ze op gewacht hadden. Het is echter niet de eerste keer dat personages weer tot leven komen op een omstreden manier. Hierbij vijf voorbeelden van een wederopstanding die niet bepaald geslaagd was.

Spoilers!




Bekijk de afbeelding
Agent Smith
Met zijn nieuwe krachten is Neo op het einde van The Matrix eindelijk sterk genoeg om Agent Smith te verslaan. Hij gebruikt de code om hem totaal uit de Matrix te verwijderen. Toen het succes echter voor een vervolg zorgde, besloten de Wachowskis nog eens goed in de prullenmand te zoeken. Die bleek nog niet geleegd, dus kon Agent Smith terugkeren als de belangrijkste tegenstander. De uitleg die we kregen was dat hij geëvolueerd was tot een virus. Hoewel Hugo Weaving één van de hoogtepunten van de vervolgen bleek, was het toch gek dat hij zo makkelijk kon terugkeren.




Bekijk de afbeelding
Ellen Ripley
Voordat hij doorbrak met Seven, was het aan David Fincher om het door tegenslagen geplaagde Alien³ van de ondergang te redden. Deze film eindigde met de zelfgekozen dood van zijn hoofdpersonage. In een laatste wanhoopsdaad kan Ripley alleen op die manier de Xenomorphs stoppen. Maar de kassa's moeten rinkelen en dus werd zij vijf jaar later als kloon teruggebracht voor Alien: Resurrection. Toch apart voor iemand die in kokende lava werd ondergedompeld.




Bekijk de afbeelding
Letty Ortiz
Om de reeks met een knal te herstarten, vond Letty Ortiz in Fast & Furious de dood. De auto waarin zij zit ontploft dankzij een wrede schurk. Vrij definitief, nietwaar? De rest van de film draait immers om wraak! Tot twee films later opeens bleek dat Letty nét op tijd uit de auto was gekropen en slechts gewond was geraakt. Alsof dit nog niet ongeloofwaardig genoeg was, bleek het personage van Michelle Rodriguez geheugenverlies te hebben. Plotseling werd ze dan ook een tegenstander van Doms crew. Het lijkt wel een soap. De reeks lijkt nu in F9 het trucje te herhalen met de wederopstanding van Han.




Bekijk de afbeelding
Spock
Wat was de emotieloze Spock heldhaftig toen hij zich in Star Trek: The Wrath of Khan opofferde om zijn team te redden van de bloeddorstige schurk uit de titel. Hij kreeg zelfs een ruimtebegrafenis. Maar ja, hoe maak je een vervolgfilm zonder één van de populairste personages? Dus werd er met The Search for Spock (geregisseerd door Leonard Nimoy zelf) een complete film opgebouwd om hem terug te laten keren. Maar hoe dan? Nou, Spocks geest blijkt in één van de crewleden te zitten, dus ze hoeven deze alleen weer terug in diens lichaam te krijgen. Dat is gecrasht op een planeet die hem teruggebracht heeft als kind. Als dát geen science fiction is!




Bekijk de afbeelding
Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez
Het hele bestaansrecht van Highlander is dat de onsterfelijken slechts op één manier hun einde kunnen vinden. Als hun hoofd wordt gescheiden van hun lichaam is het voorbij. Wanneer Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez (Sean Connery) door de kwaadaardige Kurgan wordt onthoofd is dat dan ook behoorlijk definitief. Maar toen verscheen het debacle Highlander II: The Quickening, waarin de geschiedenis werd herschreven en het eerste deel eigenlijk compleet belachelijk werd gemaakt. Opeens waren de onsterfelijken buitenaardse wezens en blijken Connor en Ramirez een onbreekbare band te hebben. Het enige dat Connor moet doen is Ramirez roepen en - hoppa - daar is hij weer. Dit moet wel de meest ongeïnspireerde resurrectie ooit zijn...

NieuwsFilm

meest populair