Fast & Furious (2009)

New Model. Original Parts.

De actie is zo nu en dan behoorlijk goed, maar de rest van de film stelt weinig voor.
play

5,8 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

In Los Angeles is Antonio Braga bezig met een grote drugsmisdaad. Undercover politie-agent Brian O'Connor (Paul Walker) werkt aan de zaak om de drugsmisdaad te stoppen. Braga heeft Dominic Toretto (Vin Diesel) onlangs opgelicht tijdens een handel en hij zint op wraak. Dat is de reden dat de twee elkaar opnieuw ontmoeten. Ze zullen elkaar moeten vertrouwen om hun gezamenlijke vijand te stoppen en uit te schakelen. Tijdens wilde auto-achtervolgingen zullen Dominic en Brian alles uit hun race-auto moeten halen om Braga te stoppen.

Regie
Justin Lin
Cast
Vin Diesel, Gal Gadot, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Sung Kang, Shea Whigham, John Ortiz, Greg Cipes, Laz Alonso, Jack Conley, Liza Lapira, Tego Calderon, Don Omar, Mirtha Michelle.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 363.164.265
Release
03.04.2009
Release NL
02.04.2009
Release DVD
15.09.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Lin | Cast: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Jordana Brewster (Mia Toretto), Michelle Rodriguez (Letty) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2009

De titel zegt eigenlijk alles al. Fast & Furious, het derde vervolg op The Fast & The Furious, is niet bepaald vernieuwend te noemen. Niet dat dat de bedoeling was, want de boodschap moge duidelijk zijn: meer van hetzelfde en dan met name van de eerste film. De originele cast is terug om in een verzameling snelle auto’s te scheuren. Het verhaal? Ach, wie maalt er bij zulke films om het verhaal?

Voor de vorm dan toch maar even: Dom Toretto, internationaal autodief en voortvluchtige, keert terug naar Amerika om de dood van zijn geliefde te wreken. De verantwoordelijke drugsdealer wordt ook gezocht door FBI-agent Brian O’Conner. Natuurlijk rekruteert de dealer zijn chauffeurs door middel van een illegale race door Los Angeles. De rest laat zich raden, op de domme, melodramatische relaties tussen Dom, zijn zus Mia en Brian na. In de vrij overbodige en lachwekkende scènes die daar aan verspild worden, laat Paul Walker zien hoe beperkt zijn acteertalent is. Bijster interessant wordt de dramatische kant van de film nooit en het is tijdens deze scènes telkens een beetje wachten op de volgende actiescène.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Fast & Furious Nieuwsberichten

Laatste reacties

Secret1994goesFilm

"...Deze vind ik toch ietsje toffer dan vorige, want hier beginnen ze beter en beter met elkaar bevriend......"

Tarkus

"...Deze film heeft precies gebracht wat ik ervan had verwacht. Het is de waardige opvolger van het eer......"

JJH

"...Heerlijke films altijd, lekker veel snelheid en actie, en dat is ook precies dé reden om deze film t......"

Fast & Furious

acties