Nu echt zeker: dit is de nieuwe Captain America!

Nu echt zeker: dit is de nieuwe Captain America!

Het vermoeden was er natuurlijk al lang, maar nu weten we het zeker.

Van Chris Evans' versie van Steve Rogers, a.k.a. Captain America namen we in Avengers: Endgame afscheid. Hij leek het stokje toen al over te dragen aan Falcon, gespeeld door Anthony Mackie. Maar helemaal bevestigd dat hij de nieuwe Captain America zou zijn was het nog niet. Tot nu dan.

Acteur Mackie sprak met Shadow and Act en vertelde dat hij de - volgens hem - eervolle taak heeft gekregen om nu Captain America te spelen. Hij vindt het een bijzonder idee om die rol te mogen spelen, maar denkt wel dat de Verenigde Staten er klaar voor is om nu gerepresenteerd te worden door een donker acteur.

Nieuwe Captain America
"Wat mij betreft heeft Cap geen specifiek ontwerp of een specifieke look of feel. We zijn allemaal Amerikanen. Dus om Captain America te zijn, betekent voor mij dat ik iedereen wil vertegenwoordigen. En niet gewoon een specifieke groep mensen," vertelde Mackie.

Hij zal debuteren als Cap in de Disney+ serie Falcon and the Winter Soldier, waarin ook acteur Sebastian Stan te zien is als Bucky, ofwel de Winter Soldier. Samen zullen ze ervoor moeten strijden dat Falcon ook echt de nieuwe Captain America wordt, want de Amerikaanse regering heeft daar in de serie iemand anders voor op het oog.

NieuwsFilm

meest populair